«دو چیز در من شگفتی و ستایش همیشگی برمیانگیزد: آسمان پر ستاره بالا سرم و حکم اخلاقی درونم.»
امانوئل کانت به عنوان یکی از مهمترین فیلسوفان مکتب اخلاقگرایی شناخته میشود. او تاثیر شگرفی روی فیلسوفان بعد از خود گذاشته است. کانت عقل و اخلاق را پایهی فلسفهی خود قرار داده است و با توجه به این دو عنصر سعی در توضیح جهان اطراف دارد. کتاب پیش رو توسط یکی از کانتشناسان مشهور، لوسین گلدمن نوشته شده است. این نویسنده بیش از پنج سال از عمر خودش را به پژوهش دربارهی فلسفهی کانت مشغول بوده است و به درک خوبی از فلسفهی او رسیده است.
پرویز بابای مترجم کتاب دربارهی این کتاب مینویسد: «کتاب حاضر یکی از معدود پژوهشهایی است که فلسفه کانت را به طور کلی مورد بررسی قرار میدهد. لوسین گلدمن رابطه میان ادواری انتقادی و پیش انتقادی را در تحول اندیشه کانت مطالعه میکند و بر این باور ایت که غفلت گسترده دوره پیش انتقادی، فهم شایسته دوره انتقادی را زایل نموده است.
گلدمن ایدههای کانت را در بافت اجتماعی و تاریخیشان قرار میدهد. در این اثر بود که گلدمن پایه کاربرد مضمون «نگراش تراژیک» را گذاشت که به پژوهش درخشان وی درباره پاسکال و راسین، یعنی خدای پنهان گسترش یافت.
گلدمن هفت سال کار پیوسته را به تالیف این اثر اختصاص داد. این کتاب در واقع ادامه بررسی پیشین او درباره کانت تحلیلی و مارکسیستی از ادبیات و فلسفه در فرانسه است. نتیجهی کار او به عنوان نمونه ماربَست مارکسیسم اصیل زبانزد همگان گشت و کسانی چون ژان پل سارتر در نقد دیالکتیکی به ستایش آن برخاستند. گلدمن نگرش کلیت کانت را با جهان نگری اساسا متفاوت تجربهگرایی و خردگرایی فرانسوی مقایسه میکند و سرشت کمک ویژه و قطعی کانت را در گسترش فلسفه اروپایی به اثبات میرساند.»
کتاب کانت و فلسفهی معاصر در دو بخش اصلی نوشته شده است که هر بخش از تعدادی فصل تشکیل شدهاند.
بخش اول
فصل اول: فلسفه کلاسیک و بورژوازی کانت
فصل دوم: مقولهی کلیت در تفکر کانت و در فلسفه به طور کلی
فصل سوم: دوره پیش انتقادی
بخش دوم
فصل اول: فلسفهی انتقادی و مسائل آن
فصل دوم: من چه میتوانم بدانم؟
فصل سوم: من چه باید بکنم؟
فصل چهارم: من به چه چیزی امیدوار باشم؟
فصل پنجم: اکنون- زیبایی
فصل ششم: جاودانگی- خدا، نامیرایی
فصل هفتم: آینده- تاریخ
فصل هشتم: انسان چیست؟
لوسین گلدمن در سال 1913 در بخارست پایتخت رومانی متولد شد. او حقوق را در دانشگاه بخارست و فلسفه را در وین پیش از عزیمت به پاریس در 1934 گذارند. وی که در زادگاه خود با اندیشه مارکسیستی آشنا شده بود در وین با شرکت در کلاسهای درس ماکس آدلر مارکسیست اتریسی، و مطالعهی آثار مارکس و لوکاچ پیوند خود را با این اندیشه عمیقتر ساخت. گلدمن تحصیلات فلسفی خود را در سوربن ادامه داد. در ۱۹۴۲، جنگ وی را ناگزیر به ترک پاریس و عزیمت به سویس کرد. در سویس برای دومین بار در یکی از اردوگاههای پناهندگان زندانی شد و با وساطت دانشمند مشهور ژان پیاژه آزاد شد. وی دو سال با ژان پیاژه در ژنو همکاری داشت و در این دوران کتاب حاضر را که تز دکترای او در فلسفه بود نخست به زبان آلمانی با عوان انسان، اجتماع و جهان در فلسفه امانوئل کانت نوشت. سپس به پاریس بازگشت و در ۱۹۵۸ به سمت مدیریت گروه پژوهشی در اکول پراتیک (دانشسرای عالی پاریس) منصوب شد. بجز کانت و فلسفه معاصر، آثار عمده وی بدین قرارند: علوم انسانی و فلسفه، پژوهش های دیالکتیکی. لوسین گلدمن در اکتبر 1970 در پاریس درگذشت.
انتشارات نگاه کتاب کانت و فلسفهی معاصر را با ترجمهی پرویز بابایی عرضه کرده و در اختیار علاقهمندان قرارداده است. . این مترجم در سال 1311 به دنیا آمده است و تاکنون بیش از ده کتاب فلسفی را به فارسی برگردانده است. کتابهای آشنایی با علوم سیاسی، گزیده نوشتههای کارل مارکس، کانت و فلسفهی معاصر و فلسفه برای همه ازجمله آثار ترجمهشده توسط پرویز بابایی هستند. شما میتوانید نسخهی الکترونیکی همهی این کتابها را از سایت فیدیبو خرید و دانلود کنید.
کتاب کانت و فلسفهی معاصر یکی از بهترین منابع مطالعهی فلسفهی کانت است. این کتاب میتواند دید خوانندگان را به دنیای پررمزوراز و پیچیدهی فلسفه اخلاق گرایانهی کانت باز کند. کتاب کانت و فلسفهی معاصر در دستهی کتابهای فلسفهی آلمانی قرار دارد. کتاب کانت و فلسفهی معاصر مناسب برای گروه سنی بزرگسال است. تعداد صفحات نسخهی چاپی کتاب 294 صفحه است که با مطالعهی روزانه 20 دقیقه میتوانید این کتاب را در 14 روز بخوانید. کتاب کانت و فلسفهی معاصر جزو کتابهای حجیم و بلند با موضوع فلسفهی آلمانی است. این کتاب برای افرادی که وقت بیشتری برای مطالعه دارند و میخواهند در زمینهی فلسفهی آلمانی زمان بیشتری را به مطالعه اختصاص دهند انتخاب مناسبی است.
آغاز کردن اثری فلسفی با فصلی عمدتا تجربی و جامعه شناختی ممکن است نوعی بی احتیاطی جلوه کند. از این رو طرح نکاتی مقدماتی درباره آنچه آلمانیها «جامعهشناسی شناخت» -یا تعبیر جامعه شناختی فرآوردههای ذهن- مینامند بی مناسبت نیست.
این اصطلاح که در طی سالهای پس از نخستین جنگ جهانی رواج بسیار یافت، بدون تردید برای برخی خوانندگان یادآور نامهای نویسندگانی است که زبانزد همگان بودند نظیر ماکس شلر، جورج لوکاچ و کارل مانهایم. اینان که به طور صریح یا تلویحا تا اندازه ای ملهم از ماتریالیسم تاریخی بودند، آثار بدون شک مهمی را در مسائل گوناگون تاریخ انديشه ها تألیف کردند اما، آنان به استثنای جرج لوکاچ، چندان درگیر مسائل واقعا فلسفی نشدند. تا آنجا که من اطلاع دارم، لوکاچ یگانه کسی است که در تحلیل جامعه شناختی عناصر اساسی تفکر فلسفی کوشیده است. کتاب حاضر نیز، دست کم در پاره ای جنبه ها، همین هدف را در نظر دارد و حال باید بررسی کرد که چنین تعهدی تا چه اندازه موجه یا حتا امکان پذیر است.
تمامی تفکر به راستی فلسفی از این گزاره آغاز میکند که در وجود انسانی چیزی ابدی و تغییرناپذیر وجود دارد که تحقیق در آن، وظیفه اصلی فلسفه است؛ بدین گونه، این آغازگاه وجود حقیقت عینی را مفروض میدارد. ولی تعبیر جامعه شناختی، از آنجا که هر شناختی را وابسته شرابط تاریخی و اجتماعی میداند، به نظر میرسد که وجود اين حقیقت عینی را انکار میکند و بدین لحاظ به صورتی مدرن و علمی به نسبیگرایی کهن میرسد. آیا میان این دو دیدگاه تضادی وجود دارد؟ آیا میتوان به فلسفه پرداخت و در عین حال اعتبارنامه جامعهشناسی شناخت را به رسمت پذیرفت؟ آیا چنین کوششی از آغاز محکوم به شکست نیست؟ در هر حال چنین پرسشهایی را نمیتوان نادیده انگاشت.
آنچه در بالا خواندید بررسی و نقد کتاب کانت و فلسفهی معاصر اثر لوسین گلدمن بود.خرید و دانلود این اثر در همین صفحه امکانپذیر است. برای مطالعهی دیگر کتابها در زمینهی فلسفهی آلمانی میتوانید به قسمت دستهبندی کتابها مراجعه و کتابهای این موضوع را یکجا مشاهده کنید.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 2.۰۶ مگابایت |
تعداد صفحات | 294 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۹:۴۸:۰۰ |
نویسنده | لوسین گُلدمن |
مترجم | پرویز بابایی |
ناشر | انتشارات نگاه |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۲/۰۸/۱۲ |
قیمت ارزی | 5.۵ دلار |
قیمت چاپی | 28,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
درود فونت نامرتب متن سنگین به نظرم ترجمه بهتری میتونست داشته باشه موضوعات رو به صورت نامرتب ادامه میده که گیرایی متن رو از بین میبره به شخصه نتوستم بیشتر از ۳۰۰ صفحه بیشتر ادامه بدم در هر صورت تشکر
کتاب خوبیه ولی متأسفانه خطوط چپ چین هست و به درد خوندن نمیحوره
کتاب راست چین نیست. تازه شروع کردم امیدوارم بتونم عادت کنم
خواندنی