جهان طی قرون و اعصار شخصیتهای برجستهی متعددی درخود پرورانیده است که هر کدام در کشف اسرار علمی و پنهان زندگی بشری به موفقیتهایی نایل آمدهاند و بشریت بهخاطر این زحمات و کوششها مدیون آنها میباشد. آنان از لذتهای دنیوی چشم پوشیده و سرمایهی عمرشان را در خدمت بهبشریت بهپایان رسانیدهاند و همانند شمع، محیط اطراف خود را روشنساخته و نامشان ماندگار بهذهنها سپرده شده است.
در میان این شخصیتها میتوان بعضیها را ممتاز قلمداد کرد که خدمات آنان به بشریت از دیگران چشمگیرتر بوده و مورد توجه و احترام مردم دوران خود و اعصار بعد از خودشان قرار گرفتهاند. نمونهی این شخصیتها فرهیختگان ممتازی چون سقراط، بقراط، ارسطو، پاستور، بوعلیسینا و سایرین میباشند. اما در میان این شخصیتهای ممتاز، بعضی در مقام فوق ممتاز قرار دارند و روح، و عواطف مردم را بیشتر بهخود جلب کردهاند. ایشان با ارتباط با عالم ملکوت، برنامهی سعادت بشر را در تمام زمینههای مادی و معنوی در منتهی درجهی کمال، تشریح نموده، بشریت تشنهی معنویت را که سرگردان بوده و در میان تضادها، تاریکیها زندگی میکرده بهسمت سعادت هدایت نمودهاند. کسانیکه با این شخصیتها و هادیان واقعی بشریت در مسیر زندگی خود همراه شده، پیام آنان را درک نموده و پیروی از آنان را با جان و دل پذیرفتهاند، هیچوقت دست از دامن پر برکت و پرکرامت آنان برنداشته و با عمل به راهنماییهای آنان، قطعا بهسعادت ابدی خواهند رسید.
از جمله این شخصیتهای فوق ممتاز، حضرت علیابنابیطالب (ع) امام اول شیعیان است که بر گردن بشریت حق بزرگی دارد. ایشان راه حرکت انسان به رستگاری و سعادت را توامان در گفتار و کردار خود بهخوبی نشان داده است. قبول ولایت ایشان رستگاری است و شفاعت او و اولادش به اذن حضرت حق، موجب استجابت خواهد بود. چرا که این بزرگواران مظهر حق هستند. زندگی را مطابق دستورات الهی طی نموده و مقام قرب معنوی بهخدا را کسب نمودهاند. شیعهی واقعی آن بزرگوار افتخار دارد که صفات الهی را از مولای و مراد خود آموخته و در باطن خود نوری دارد که با آن نور حرکت میکند.
پیامبر بزرگوار اسلام حضرت محمد(ص) دستورات الهی را که به ایشان وحی گردیده بهحضرت علی(ع) انتقال داده و از اینرو راه و رسم زندگی حضرت علی(ع) تقوی، عدالت، شجاعت، حمایت از یتیمان و محرومان میباشد.
خوشا بهحال آن کسانیکه عبودیت پروردگار را با جان و دل پذیرفته و در طول زندگی، زنگار گناه، فساد و بیبند و باری بر صفحه دلشان ننشسته، روحشان بههنگام کوچ از این جهان فانی، پاک و مطهّر، به جهان باقی پرواز کرده باشد، سعادت و نیکبختی و سرانجام خوش را بهعنوان هدیهی بزرگ از پروردگار دریافت کرده باشند.
حضرت علی(ع) تجسم روح همان کعبهی ظاهری بود که در آن متولد شد و در طول عمر شصت و سه سال، هیچوقت غیرخدا را ستایش نکرد. او عشق هر آنچه انسان را به این دنیای مادی وابسته میکرد از دل بیرون کرد و ظرف دلش را از عشق بهخدا لبریز نمود. با روح پاک و مطهر در محراب عبادت شهید گردید، بهدیدار معشوق شتافت و در آن لحظه فرمود: سوگند بهخدای کعبه که رستگار شدم.
مجموعهی پیشرو ترجمهای است بهزبان فرانسوی، از سخنان گهربار حضرت علی(ع) که براساس منابع محکم و موثق فراهم شده است. امید است این مجموعه شمهای از دریای حکمت آن بزرگوار را نمایان سازد و مورد استفادهی خوانندگان داخل و خارج از کشور قرار گیرد.