فلسفه یکی از مهمترین علومی است که در دنیای امروز وجود دارد. افراد زیادی هستند که میخواهند خواندن فلسفه را آغاز کنند اما نمیدانند کدام کتاب برایشان مناسب است. کتاب پیش رو یکی از بهترین کتابهایی است که در دنیای امروز در باب فلسفه و تاریخش نوشتهشده است. جامعیت این کتاب سبب شده است بلافاصله بعد از انتشارش به یکی از مشهورترین کتاب تاریخ فلسفه تبدیل شود و مخاطبان عام و عمومی زیادی را جذب کند. این کتاب که توسط استاد فلسفهی دانشگاه جورج منسون نوشتهشده است؛ کتابی معتبر محسوب میشود و برای آغاز مطالعهی تاریخ فلسفه مناسب است.
محدود کردن مخاطبان این کتاب به گروه یا دستهی خاصی عمل مناسبی نیست؛ زیرا زبان ساده و جامعیت این کتاب آن را برای همهی خوانندگان مناسب کرده است. البته که خوانندگانی که به فلسفه علاقهمندند بیشتر به سراغ این کتاب میروند اما مطالعهی آن به همه پیشنهاد میشود.
کتاب از سقراط تا سارتر نوشتهی ت.ز. لاوین است. این کتاب برای نخستین بار در سال 1984 در آمریکا منتشر شد. این کتاب با نگاهی جدید فلسفهی غرب را مورد بررسی قرار میدهد. نقطهی آغازین این کتاب فیلسوفان مشهور یونان باستان یعنی سقراط، افلاطون و ارسطو هستند. ت.ز. لاوین بعد از بررسی فلسفهی آنها به سراغ عصر روشنگری و دیوید هیوم میرود و آموزههای او را بررسی میکند و بعد از آن فلسفهی هگل را شرح میدهد و بعد به سراغ مارکس و اِنگلس میرود. در ششمین بخش این کتاب، نویسنده آموزههای ژان پل سارتر و کتاب تهوع او را بررسی میکند و در آخرین بخش کتاب هم به سراغ فلسفهی امروزی میرود.
کتاب از سقراط تا سارتر از هفت بخش اصلی و 29 زیر فصل تشکیلشده است که عبارتاند از:
درآمد: پرسشهای پایانناپذیر
بخش نخست: افلاطون
بخش دوم: دکارت
بخش سوم: هیوم
بخش چهارم: هگل
بخش پنجم: مارکس
بخش ششم: سارتر
بخش هفتم: تحقیق در فلسفهی امروز
بخشی که میخوانید برگرفته از سومین بخش کتاب یعنی بخش مرتبط با دیوید هیوم است. در این فصل زیر فصل عصر روشنگری را میخوانیم.
موقعیت تاریخی: عصر روشنگری
نخستین و مهمترین اثر فلسفی هیوم رسالهای در طبیعت انسانی است. زمان ۱۷۴۰ است. دقیقاً یکصد سال پسازآنکه دکارت در 1641 «تأملات» را نوشت و جهان را عمیقاً تغییر داد. در طی دوره یکصد و بیستوپنج سال از مرگ دکارت در ۱۶۵۰ تا مرگ هیوم در ۱۷۷۶، زندگی فلسفی اروپا در نقطه اوج قوت، اعتمادبهنفس، سرزندگی و خوشبینی بود که تا آن زمان سابقه نداشت. این دوره، از ۱۶۵۰ تا ۱۷۷۰ به عصر روشنگری مشهور است. جهانبینی فلسفی و مشرب عصر روشنگری سرتاسر اروپا و امریکا را فراگرفت. در آمریکا بنیانگذاران جمهوری- مثلا جفرسون، مدیسون، آدامز،هامیلتون، به فلسفه روشنگری متعهد بودند. عصر روشنگری خود را چنان دورانی ارزیابی میکرد که در آن خرد انسانی بر طبیعت و انسانیت نور میافشاند، تاریکی سدههای میانه را با فلسفهی مدرسی (اسکولاستیک)، جزمیت دینی و سلطه سیاسی آن برانداخته بود. منبع این اعتماد به نفس، سرزندگی و خوشبینی عظیم چه بود؟ خوشبینی عصر روشنگری چنان بزرگ و گسترده بود که تنها میتوانست از منابع بس متفاوتی نشأت گیرد. برخی از اعتماد به نفس آن از عصر نوزایی (رنسانس) و تجلیل آن از خرد انسانی مایه گرفته بود. منابع دیگر احساس تغییر و بالندگی ناشی از رشد پرشتاب تجارت؛ روشهای جدید استخراج معادن و بهرهبرداری کشاورزی، آغاز استفاده از زغالسنگ بهجای چوب، توسعه تولید پولاد و صنایع نساجی، پیدايش مراکز شهری نوین بود. طبقه متوسط نوخاسته که پیشتاز تمامی این تحولات بود، بهزودی از حیث ثروت و قدرت و موقعیت از اشرافیت زمیندار کهن سبقت میگرفت. برای مردمی که در این زمان میزیستند، تجربه اين تحولات گوناگون باید به این اعتقاد کمک کرده باشد که تغییر بزرگی در جهان رویداده، که خرد انسانی اکنون آزادشده است و دانش با گنجایشی برای خوشبختی انسان فراسوی آنچه تا آن هنگام در مخیله میگنجید در حال بالندگی است.
تلما زِنو لاوین فیلسوف، نویسنده و استاد دانشگاه آمریکایی متولد سال 1915 بود. حوزهی تخصصی این نویسنده فلسفهی قرن نوزده و بیستم میلادی بود که کتابهای زیادی را دراینباره نوشت. او برای سالهای طولانی در دانشگاه جورج منسون و جورج واشنگتن کار میکرد و دروسی مانندِ آشنایی با فلسفه، اقتصاد، علوم سیاسی و ارتباط فلسفه و فرهنگ را تدریس میکرد.
کتاب از سقراط تا سارتر درواقع پیش از آنکه کتاب باشد یک سریال آموزشی تلویزیون بود. لاوین جز نویسندگان و تهیه کنندگان این برنامه بود و بعد از اتمام ضبط این برنامه، مجموعهای متشکل از این برنامهها تحت عنوان فلسفه به زبان ساده در اختیار دانشگاههای آمریکا برای استفاده آموزشی قرار گرفت. کتاب از سقراط تا سارتر این نویسنده تاکنون بیش از دویست و پنجاه هزار نسخه در سراسر دنیا فروخته است.
شاید همهی ت.ز. لاوین را به عنوان بک نویسندهی کتاب بشناسند اما مقالههای این نویسنده هم در سطح دانشگاههای جهان تدریس میشوند و از اعتبار علمی بالایی برخوردارند.
پرویز بابایی مترجم کتاب از سقراط تا سارتر است. این مترجم در سال 1311 به دنیا آمده است و تاکنون بیش از ده کتاب فلسفی را به فارسی برگردانده است. کتابهای آشنایی با علوم سیاسی، گزیده نوشتههای کارل مارکس، کانت و فلسفهی معاصر و فلسفه برای همه ازجمله آثار ترجمهشده توسط پرویز بابایی هستند. شما میتوانید نسخهی الکترونیکی همهی این کتابها را از سایت فیدیبو خرید و دانلود کنید.
پرویز بابایی در ابتدای کتاب از سقراط تا سارتر دربارهی این کتاب مینویسد: « پروفسور ت.ز. لاوین که سالها استاد فلسفه در دانشگاه جورج واشنگتن بوده است. از سقراط تا سارتر را نخست بهصورت سریالی تلویزیونی برای مرکز سخنپراکنی مریلند با همکاری شبکه ۴۴ در شیکاگو فراهم کرد و سپس نوارهای ویدئویی آن را برای یک دوره آموزشی فلسفه در اختیار کالجها و دانشگاهها قرارداد. مؤلف در این کتاب کوشیده است معنایی از فلسفه چنان پدیده و درعینحال پدیدآورنده تمدن انسانی ارائه دهد و موقعیت تاریخی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگیای را که هر یک از فیلسوفان سخنگوی آن بودهاند معرفی نماید. مؤلف قصد نداشته تاریخ فلسفه بنویسد ازاینرو به بحث درباره چند فیلسوف مهم پرداخته و با اشاره به سایر فلاسفه، نظرات کلیه آنان را با دیدی انتقادی نگریسته است. اینجانب در سالهای اخیر همواره با این خواست علاقهمندان به فلسفه، بهویژه دانشجویان روبهرو بودهام که کتابی جامع و درعینحال ساده درباره کلیات فلسفه معرفی کنم که دانشی عمومی و اجمالی از فلسفه به آنان بدهد. مترجم بر این باور است که کتاب حاضر این نیاز خوانندگان را به میزان زیادی برآورده میسازد.»
کتاب از سقراط تا سارتر یکی از بهترین منابع مطالعهی فلسفه و تاریخ فلسفه است. این کتاب میتواند دید خوانندگان را به دنیای پررمزوراز و پیچیدهی فلسفه باز کند. کتاب از سقراط تا سارتر به بحث دربارهی مهمترین موضوعات فلسفه میپردازد و به همین دلیل است که خوانندگان را جذب میکند.
آنچه در بالا خواندید نقد و بررسی کتاب از سقراط تا سارتر نوشتهی ت.ز. لاوین با ترجمهی پرویز بابایی بود. خرید و دانلود کتاب الکتریکی این اثر در همین صفحهی فیدیبو امکانپذیر است.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 3.۹۵ مگابایت |
تعداد صفحات | 544 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۱۸:۰۸:۰۰ |
نویسنده | ت ز لاوین |
مترجم | پرویز بابایی |
ناشر | انتشارات نگاه |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۲/۰۸/۱۱ |
قیمت ارزی | 5.۵ دلار |
قیمت چاپی | 70,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
نمونه ای که برای اکثر کتاب ها در نظر گرفته شده فقط شامل مقدمه میشه و عملا آدم اصلا نمی فهمه نثر کتاب به چه صورت هست. اسم این کتاب خیلی برای من جذابه اما از نمونه ای که گذاشته شده هیچ نمیشه فهمید دقیقا سبک نوشتاری کتاب چگونه هست. وقتی کتاب بیش از ۵۰۰ صفحه هست فکر نمیکنم گذاشتن ۳۰ صفحه از متن اصلی هیچ حقی از ناشر، ضایع کنه.
یکی از بهترین نوشتار ها درباره فلاسفه و دیدگاه آنها،نحوه شکل گیری دیدگاه و نقد ها و نکات مثبت هر دیدگاه به خوبی بسط و گسترش داده شده است.
کتاب خوبی که درباره مهمترین جریانات فکری و فلسفی در تاریخ ،اطلاعات مختصر ولی بسیار مفیدی می دهد. ترجمه هم بسیار خوب و روان است .
اصلا معلوم نیست داره در مورد چی حرف میزنه یکی نیست به مترجم بگه مگه داری برای زمان قاجاریه متن مینویسی?♂️
کتاب جالب و مفیدیه. البته جای فلاسفه ای همچون اسپینوزا و شوپنهاور در اون خالیه.
نویسنده که عاااالی نوشته ولی پی دی اف و ترجمه پراشکال بود و رضایت ندارم
بسیار خوشخوان و دقیق است. ممکن است با ترجمه ارتباط نگیرید اما کتاب ارزشمندی است.
فوق العاده بود به نظرم