کتاب بازآفرینی بازار رویکرد جدیدی نسبت به بازار و متغیرهای آن دارد. جان مک میلان نویسندهی این اثر به طور خاص به مشاهده در بازارهای سرتاسر دنیا پرداخته است. او بعد زمان را نیز در بررسیهای خود در نظر گرفته و بازار را از دورهی باستان تا بازارهای اینترنتی کنونی مورد تحلیل و بحث قرار داده است.
کتاب «بازآفرینی بازار: تاریخ طبیعی بازارها» با عنوان انگلیسی (Reinventing the Bazaar: A Natural History of Markets) برای اولین بار در سال 2002 منتشر شد. این اثر را میتوان مهمترین کتاب جان مک میلان تلقی کرد. او فارغ از هرگونه جهتگیری یا تعصب ویژگیهای یک بازار خوب را توصیف میکند و پیامدهای یک بازار بد را شرح میدهد.
زبان روایت کتاب «بازآفرینی بازار» کاملا ساده است و به خوبی میتواند به کنجکاویهای یک مخاطب علاقهمند به ساز و کار بازار پاسخ دهد. نویسنده به خوبی روندهای پیدایش بازار، شکوفایی و بازیابی آن را توضیح میدهد و مثالهای عینی آن نیز به درک این مفاهیم اقتصادی کمک شایانی میکند.
یکی دیگر از مفاهیم که در بازار از اهمیت بالایی برخوردار است و باعث ایجاد تعادل میشود، رقابت است. همه این مفهوم در تمام بازارها کارآمد نیست. به عنوان مثال رقابت در بازار دارو میتواند آن را به یک بازار بد تبدیل کند.
مک میلان معتقد است زمانی شکوفایی بازار اتفاق میافتد که 5 عامل زیر وجود داشته باشد:
او بازارهای ساده و پیچیده را در سراسر دنیا بررسی کرده و 5 عامل مهم شکوفایی بازار را مورد بحث قرار داده است. او معتقد است بازار ابزاری برای ارتقای کیفیت زندگی بشر است. لازمهی یک بازار خوب و اقتصاد سالم ترکیب مناسبی از بازار و دولت است. مک میلان این اثر را در پاسخ به پرسش اسکات مک نیلی، رئیس و مدیر اجرایی شرکت سان مایکرو سیستم مبنی بر «استادان دانشگاه در خصوص اقتصاد بازار، چه چیزی به ما میآموزند؟» به رشتهی تحریر درآورده است.
فصل یک: اقتصاد طبیعی
فصل دو: پیروزی و غلبهی هوشمندی
فصل سه: هرکس پول ندارد، بمیرد!
فصل چهار: اطلاعات میخواهد که رایگان باشد
فصل پنج: صداقت بهترین سیاست است
فصل شش: بالاترین قیمت پیشنهادی برنده است
فصل هفت: در حراج شرکت کن
فصل هشت: وقتی برای خودتان کار میکنید
فصل نه: مشکلات ناشی از ثبت اختراع
فصل ده: هیچ انسانی جزیره نیست
فصل یازده: توطئه علیه مردم
فصل دوازده: تلاش مردم
فصل سیزده: مدیر پول دیگران
فصل چهارده: عصر جدید رقابت
فصل پانزده: اوج گرفتن برای تنفس
فصل شانزده: مبارزان ضد فقر
فصل هفده: الزامات بازار
جان مک میلان (John McMillan) نظریه پرداز اقتصادی و استاد دانشگاه استنفورد است. مک میلان در سال 1951 در کشور نیوزلند به دنیا آمد. او در دورهی دبیرستان به رشتهی ریاضی علاقهی بسیار زیادی پیدا کرد، به شکلی که تصمیم گرفت تحصیلات خود را در این رشته ادامه دهد. مک میلان مدرک فوقلیسانس خود را در رشتهی ریاضیات اقتصاد از دانشگاه کنتربری نیوزلند اخذ کرد. او برای ادامهی تحصیل در مقطع دکتری به استرالیا رفت. مک میلان در دانشگاههای مختلفی مانند دانشگاه وسترن اونتاریو، کالیفرنیا و سن دیهگو به تدریس پرداخت و در نهایت در سال 1999 در دانشگاه استنفورد مشغول به کار شد و تدریس نظریهها و کاربردهای اقتصاد خرد را بر عهده گرفت.
جان مک میلان نقش مهمی در توسعهی نظریههای اقتصادی به ویژه نظریهی حراج داشته است. او به شکلی ماهرانه برای تحلیل مسائل و مشکلات زندگی نظریههای اقتصادی را به کار میبندد. بسیاری از آثار او از منابع آموزشی رشتهی اقتصاد و مدیریت محسوب میشود. از میان آثار او که به زبان فارسی ترجمه شده است میتوان به «نظریهی بازیها در اقتصاد»، «بازیها، استراتژیها و مدیران» و «همراه با پریستون مکافی: انگیزهها در انعقاد قراردادهای دولتی» اشاره کرد.
جان مک میلان پس از سالها مبارزه با بیماری سرطان در سال 2007 و در سن 56 سالگی بر اثر این بیماری درگذشت.
کتاب «بازآفرینی بازار» زبانی ساده و روان دارد و در آن از فرمولهای پیچیدهی اقتصادی و دادههای غیر قابل درک خبری نیست. نویسنده در این اثر از مثالهای عینی و ملوس برای درک بهتر مفاهیم اقتصادی استفاده کرده است. کتاب «باز آفرینی بازار» را زهرا کریمی، ساعده عزیزی ثالث، جواد اقدسطینت به فارسی ترجمه کردهاند. نشر نی این اثر از جان مک میلان را در سال 1397 منتشر کرده است.
خرید نسخهی الکترونیکی و دانلود کتاب بازآفرینی بازار در همین صفحه از وبسایت فیدیبو امکان پذیر است. علاوه بر آن میتوانید خلاصه کتاب بازآفرینی بازار را میتوان از پادکست «بی پلاس» در فیدیبو بشنوید.
در انتهای قرن بیستم، بیماری وحشتناک ایدز در قارهی آفریقا شیوع یافت. در سال ۲۰۰۰ از ۳۳ میلیون مبتلا به ایدز در سراسر جهان، ۲۳ میلیون نفر آفریقایی بودند. این بیماری در آفريقا به طور متوسط روزانه ۵۵۰۰ نفر تلفات میگرفت. دنیا چنین نرخ مرگ و میر بالایی را در میان بزرگسالان جوان ندیده بود. وخامت به حدی بود که در برخی از کشورهای افریقایی پیشبینی میشد نیمی از جمعیت پسران پانزده ساله به دلیل ابتلا به بیماری ایدز خواهند مرد.
در همان زمان، داروهای ضد ویروس میتوانستند با موفقیت با ایدز مقابله کنند. در خلال سالهای 19۹۶ تا 1۹۹۸ مرگومیر ناشی از ایدز در امریکا ۷۰ درصد کاهش یافت. اما این موفقیت عمدتا در امریکای شمالی و اروپای غربی بود. مصرف یک ساله این داروها بین 10 هزار تا 15 هزار دلار هزینه داشت و فراتر از قدرت خرید بیشتر قربانیان این بیماری بود. کوفی عنان، دبیرکل سازمان ملل در سال ۲۰۰۰ اعلام کرد: «برخی فکر میکنند چون داروهای بهتری کشف شده، وضعیت بحرانی ایدز برطرف شده است. متأسفانه اینگونه نیست». برای بیشتر مردم درگیر ایدز، تأمین هزينهی سالانهی این داروها همانند «زندگی در کهکشانی دیگر» است.
داروها، حدود ده برابر هزينهی تولید کارخانهای آنها قیمتگذاری میشدند که ناشی از حق اختراع شرکتها بود. دکتر جیمز اُربینسکیرئیس سازمان خيريهی پزشکان بدون مرز, گفته بود: «فقرا قدرت خرید ندارند، سازوکار بازار در خصوص تأمین دارو برای فقرا ناتوان است. من از این منطق خسته شدهام که میگوید هرکس پول ندارد، بمیرد».
با هر معیاری از بشردوستی, بازار جهانی دارو در ابتدای قرن حاضر، ناکارآمد بود. اين وضعیت بدترین چهرهی بازار را به نمایش میگذارد. اما همزمان بهترین چهرهی بازار را نیز نشان میدهد. روی هم رفته، اين انگیزههای بازاری است که تحولات شگرف در داروهای نجات بخش زندگی را موجب شده است.
طی سالیان اخیر تحول در بازار دارو شروع شده و مرحله به مرحله پیش رفته است. برخلاف آنچه از نوآوری در بازارهای دیگر دیدهایم. طراحی جدید بازار دارو تحت فشار افکار عمومی انجام شد. قیمت بالای داروهای ضد ایدز، تنها دلیل نگرانی نیست. بیماریهای خطرناکی مثل مالاریا، بیماری خواب، لیشمانیا و سل، سالانه میلیونها نفر را در کشورهای فقیر به کام مرگ میفرستد، اما تحقیقات بسیار کمی به ساخت واکسن یا درمان این بیماریها اختصاص مییابد. در مقابل، مبالغ هنگفتی برای داروهای مقابله با تاسی و ناتوانی جنسی صرف میشود. حتی نیازهای حیوانات خانگی نادیده گرفته نشده و یک شرکت دارویی برای سگها داروی ضد افسردگی تولید میکند.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 2.۹۶ مگابایت |
تعداد صفحات | 442 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۱۴:۴۴:۰۰ |
نویسنده | جان مک میلان |
مترجم |