غذا خوردن، صرفا یک اتفاق پیشپا افتاده نیست که تنها موجب استمرار حیات میشود. از قرنها پیش، تغذیه به منزله دانش بسیار مهمی در جهان مطرح بوده است و دانشمندان برای پی بردن به اسرار آثار تغذیه در بدن، مطالعات و تحقیقات وسیعی انجام دادهاند و عامه محققان به رژیم غذایی به مثابه مؤثرترین عامل در سلامتی انسان، توجه خاصی داشتهاند. امروزه مسلم شده است که روش صحیح، متعادل و مناسب تغذیه در سلامتی و طول عمر انسان آثار قطعی دارد و با پیشگیری از بیماریها، انسان را از مصرف داروهای شیمیایی که اغلب عوارض جانبی به دنبال دارند بینیاز میسازد.
تحقیقات جدید علمی نشان داده است که مواد غذایی، سلامت و قدرت و توانایی بدن انسان را تأمین میکنند و موجب میشوند که سیستم دفاع طبیعی بدن ما با قدرت و نیرومندی، با ناراحتیها مبارزه کند. و برعکس عدم تعادل در خوردن غذا، پرخوری و یا داشتن رژیمهای غذایی نامناسب، موجب بروز بیماری و ناتوانی در بدن انسان میشود.
خوراک و تغذیه صحیح میتواند موجب سرعت بخشیدن به فعالیتهای مغزی و بالا بردن نشاط و شادی ما شود. تقویت و تأمین انرژی باعث میشود که سریعتر فکر کنیم و کارهایمان را منظمتر و بهتر انجام دهیم. تغذیه سالم مسلما میتواند مانند داروهای آرامبخش، البته بدون ایجاد عوارض سوء آنها، موجب ایجاد آرامش برای انسان شود و برعکس، تغذیه ناسالم و نامتعادل قطعا موجب ایجاد اختلال در تمرکز میشود و ناراحتیهایی مانند سرگیجه ایجاد میکند.
تغذیه ناسالم و نامتعادل میتواند به حملههای خاموش، بیسروصدا و تدریجیِ آرتروز ــ که موجب فرسایش مفاصل و کند کردن جریان خون در شریانها میشود ــ کمک کند، ولی برعکس غذای متعادل و مناسب میتواند حتی آسیبهای وارد به مفاصل را ترمیم نماید.