کتاب حاضر کتابی درسی نیست و بهناچار برخی از بحثها و موضوعات مهم جامعهشناسی در آن نیامدهاند. کسی که بخواهد راجع به مسائل مطرح شده عمیقتر مطالعه کند میتواند از منابع معرفیشده در یادداشتها استفاده کند. علاوه بر این، فضای محدودی که در این کتاب در اختیار داشتم باعث شده که به شمار اندکی از مسائل بهطور مفصل و عمیق بپردازم و در نتیجه نتوانستم در بحث مثالهایی از جوامع مختلف بیاورم؛ بیشتر مثالهایم بهناچار به منابع بریتانیایی و امریکایی محدود میشوند. پیامد دیگر این مسئله نکتهای است که احتمالاً باعث ناامیدی و سرخوردگی برخی از همکارانم خواهم شد. در این کتاب رویکرد یا خط فکری واحدی را دنبال نکردهام. استدلالهای مختلفی در اینجا و آنجای کتاب مطرح شدهاند ــ برای مثال راجع به طبیعیبودن جهان روزمره و یا تلقی اخلاقی از جامعهشناسی ــ اما کل کتاب را به آنها اختصاص ندادهام. علاوه بر اینها، خواننده در اینجا مطالب چندانی راجع به تاریخ این رشته، شرح و تفسیر آثار جامعهشناسان [ برجسته]، روشهای پژوهش اجتماعی یا نظریه جامعهشناسی پیدا نخواهد کرد. در عوض، قصد داشتهام نشان دهم که جامعهشناسان راجع به سؤالهایی که برای ما مهماند چه چیزهایی برای گفتن دارند و تحلیلهای آنها چگونه میتوانند پرتوی بر زندگی روزمره ما بیفکنند و آن را بهنحوی غنیتر سازند تا همه از آن سود ببرند.
مدتهاست که میخواهم بفهمم جامعهشناسی چیست و به چه میپردازد. این کتاب رو در صفحه اینستاگرام دکتر فردین علیخواه دیدم و چند دقیقه پیش به پایان رساندم.
مثالهای کتاب خیلی در رساندن مقصود نویسنده و فهمِ مطلب مفید و کارگشا هستند. نگاه کلی به جامعه در عین توجه به مسائل روزمره با ادبیاتی ساده، برای من که متخصص نیستم آموزنده و شیرین بود.
5
بکی از بهترین کتابا در زمینه جامعه شناسی که به شیوه ملموس مفاهیم رو توضیح داده . برای پایه خوبه و کسایی که تازه میخوان شروع به مطالعه جامعه شناسی کنن حتما بخونن
5
من میخوام توی یک ایونت این کتاب رو به چالش بکشم تا اطلاعاتش رو به جامعه برسونم.هرکی دوست داشت فالوم کنه اطلاع میدم ftmlifeskills در اینستاگرام