0
امکان مطالعه در اپلیکیشن فیدیبو
دانلود
کتاب  جهان هولوگرافیک نشر هرمس

کتاب جهان هولوگرافیک نشر هرمس

نظریه ای برای توضیح توانایی های فراطبیعی ذهن و اسرار ناشناخته مغز و جسم

کتاب متنی
درباره جهان هولوگرافیک

آیا پختن غذا با حرارت ذهن، طی کردن مسافت با سرعتی بیش از سرعت نور، شفا گرفتن بیمارانی که از آنها قطع امید شده است و یا آوردن اندیشه‌ها بر روی بدن، با توجه به توانایی‌های بشر امکان پذیر است؟ بسیاری از مردم اینگونه اتفاقات را باور ندارند و آن‌ها را خرافه می‌دانند. اما گروهی از دانشمندان سعی دارند تا قدرت بی‌انتهای ذهن انسان را با استفاده از متافیزیک و مبانی علمی توضیح دهند و این مسائل را ممکن می‌دانند. تالبوت در کتاب جهان هولوگرافیک سعی در توضیح توانایی‌های عظیم ذهن و اسرار ناشناخته‌ی آن دارد. 

about book image

جهان هولوگرافیک درباره چیست؟

«آلبرت انیشتین» بزرگترین فیزیکدان معاصر، اثبات کرد که هیچ ارتباطی با سرعتی بالاتر از سرعت نور امکان پذیر نیست. اما «اسپکت» و تیمش کشف کردند که ذرات زیر اتمی مانند الکترون‌ها تحت شرایطی خاص می‌توانند فارغ از فاصله‌ای که دارند با یکدیگر و به طور همزمان ارتباط برقرار کنند. با توجه به کشف «اسپکت»، فیزیکدان انگلیسی «دیوید بوهم» این نظریه را مطرح کرد که جهان در اصل یک هولوگرام عظیم و با شکوه است.

هولوگرام تصویری است سه بعدی که با استفاده از لیزر ساخته می‌شود. به منظور تولید هولوگرام، جسم باید ابتدا در نور یک اشعه لیزر غرق شود. سپس، اشعه دومین لیزر با انعکاس اشعه قبلی برخورد می‌کند و باز می‌گردد که یک الگوی تداخلی را می‌سازد. وقتی فیلم ظاهر شده با اشعه لیزر دیگری روشن شود، تصویر سه بعدی جسم ظاهر می‌شود. زمانی‌که مثلا تصویر هولوگرام یک کتاب از وسط به دو قسمت تبدیل شود و دوباره با اشعه لیزر روشن شود، مشخص می‌شود که باز هر قسمت تصویر اصلی کتاب را نشان می‌دهد. اگر باز هم تقسیم کردن کتاب ادامه پیدا کند، همچنان هر جز تصویر کتاب را به طور کامل نشان می‌دهد و یک نظم کل در جزء را به تصویر می‌کشد. با استفاده از همین موضوع «بوهم» عنوان می‌کند که ذرات زیر اتمی به یکدیگر از فاصله‌های دور پیام‌های سری منتقل نمی‌کنند بلکه آن‌ها اساسا موجودیت مستقل ندارند و همگی از یک منشا کلی و بنیادی هستند.

«بوهم» معتقد است در یک جهان هولوگرافیک زمان و فضا نیز به صورت واقعیت بنیادی نیستند زیرا در واقع هیچ چیز واقعا جدا از چیزهای دیگر نیست و زمان و مکان در یکدیگر ادغام خواهند شد. با استفاده از این نظریه مایکل تالبوت کتاب جهان هولوگرافیک را نوشت و کتاب در سراسر جهان طرفداران بسیار زیادی دارد.

نقد کتاب جهان هولوگرافیک؛ جدال اهالی ادبیات و علم

«داریوش شایگان» فیلسوف و نویسنده؛ بعد از مطالعه‌ی کتاب، جهان هولوگرافیک و نظم مستتر و نامستتر آن‌را جالب و هیجان‌انگیز می‌داند. «گلی ترقی» نویسنده و مترجم هم بعد از مطالعه‌ی اثر داریوش مهرجویی  از خوانش این کتاب ابراز رضایت کرد و از اینکه جهان هولوگرافیک در حالی ‌که هست و دیده می‌شود مانند تصویر سه بعدی «پرنس لیا» در فیلم جنگ ستارگان، آنجا نیست و وقتی دست از میان آن رد می‌شود هیچ چیز نیست شگفت زده شده بود.

اما تمام نقدها درباره‌ی کتاب مثبت نیست و بسیاری از دانشمندان کتاب را نظریه علمی نمی‌دانند بلکه آن را «شبه علم» دسته‌بندی کرده و انتقادات زیادی به پایه و اساس تحلیل‌ها و نظریات کتاب وارد می‌کنند. دکتر «محمدرضا توکلی صابری» یکی از مترجمان حرفه‌ای کتاب‌های علمی درباره‌ی کتاب جهان هولوگرافیک این‌گونه می‌نویسد: «متأسفانه این کتاب نه تنها هیچ توضیح عقلانى این پدیده‌های ماورایی به دست نمى‌دهد و هیچ یک از این ادعاها را ثابت نمى کند، بلکه خواننده ایرانى هم هیچ رابطه‌اى بین مفاهیم مورد ادعا در این کتاب و عرفان اسلامى یا ایرانى نمى‌یابد. انبوه خیالبافى‌هاى موجود در این کتاب براى کسى که در جهان واقعى زندگى مى‌کند، تفکر عقلانى دارد، و مبادى علوم را مى‌داند واقعاً حیرت آور است. این کتاب به استدلال منطقى و تفکر عقلانى نه پوزخند، بلکه قهقهه زده است. دنیاى تالبوت دنیاى هولوگرافى نیست، دنیاى هپروت و هالوسالارى است. «جهان هولوگرافیک» تالبوت کاریکاتورى از مُثُل افلاطونى همراه با آمیزه‌اى از خرافات است. تنها بخشى از کتاب که حاوى حقایق علمى است، بخشى است که به توضیح هولوگرافى مى پردازد، که البته در این مورد هم تالبوت زیاد موفق نبوده است و خیالات خود را در میان توضیحات علمى جا زده است. تالبوت البته کتابهاى شبه علمى زیادى نوشته است و افسانه پردازى‌هاى زیادى کرده است، ولى این کتاب از نظر تحمیق مردم، واقعاً سرآمد آنهاست. او با نوشتن این کتاب ژانر جدیدى به نام «افسانه شبه علمى» به وجود آورده که کاریکاتورى است از افسانه هاى علمى و شبه علم»

مایکل تالبوت نویسنده کتاب جهان هولوگرافیک

مايكل تالبوت‌ (Michael Talbot) نویسنده آمریکایی، در سال 1953 در ایالت میشیگان آمریکا به دنیا آمد. در دوران جوانی به نیویورک رفت و در آنجا به عنوان یک نویسنده آزاد و مستقل شروع به فعالیت کرد. در آن سال‌ها تالبوت درباره‌ی مسائل مختلف مطالبی را منتشر می‌کرد. اولین رمان خود را با نام «وابستگی ظریف» منتشر کرد که درباره زندگی خون‌آشام‌ها نوشته شده است. با وجود اینکه کتاب هرگز تجدید چاپ نشد اما به عنوان یکی از رمان‌های کلاسیک درباره خون آشام‌ها شناخته می‌شود و در لیست بهترین رمان‌ها با محوریت خون آشام‌ها قرار گرفته است. دو رمان دیگر او با نام‌های ‌«باتلاق» و «شبانه‌ها» در ژانر وحشت نوشته شده است.

موضوع محوری کتاب‌های تالبوت پیدا کردن شباهت‌هایی بین اسطوره‌ها و رازهای باستانی و فیزیک کوانتوم است. تالبوت بر اساس نظریه‌های دو دانشمند به نام «پریبرام» و «بوهم» معتقد است که جهان ما شبیه هولوگرامی عظیم است. «پریبرام» روان‌شناس اتریشی معتقد است که مغز ما شبیه یک هولوگرام است که تصویرهای سه بعدی را در ذهن ما ایجاد می‌کند (که بسیاری از روانشناسان در صحت این موضوع شک و تردید دارند). «بوهم» فیزیکدان آمریکایی نیز در نظریه‌ی بیان می‌کند که سطح دیگری از حقیقت در ورای واقعیت فیزیکی ادراک روزمره‌ی ما قرار دارد (درباره نظریه بوهم نیز بسیاری از فیزیکدان‌ها نقد‌های جدی دارند). براساس نظریه جهان هولوگرافیک از این دو دانشمند، تالبوت کتاب جهان هولوگرافیک : نظریه‌ای برای توضیح توانایی‌های فراطبیعی ذهن و اسرار ناشناخته‌ی مغز و جسم را منتشر کرد.

ترجمه جهان هولوگرافیک؛ پنجاه بار تجدید چاپ

 داريوش مهرجويی‌ آن را به فارسی برگرداند و انتشارات هرمس آن را روانه بازار کرد. کتاب دیگر نویسنده به نام «عرفان و فبزیک جدید» نیز توسط «مجتبی عبدالله‌نژاد» به فارسی ترجمه نشر «هرمس» آن را منتشر کرده است.

علاقه‌مندان به كتاب جهان هولوگرافیک (The Holographic Universe) مي‌توانند نسخه‌ي الكترونيك (pdf) این اثر را با ترجمه‌‌های ذکر شده و همچنین دو نسخه‌ی صوتی آن را در سايت فيديبو خرید و دانلود كنند.

 داريوش مهرجويی‌؛ مرد سینما، ادبیات و فلسفه

«داريوش مهرجويی‌» فیلم‌ساز، نویسنده و مترجم ایرانی است که در سال 1318 در تهران متولد شد. مهرجویی که بیشتر به عنوان کارگردان و فیلم‌ساز در بین مردم شناخته شده است دارای لیسانس فلسفه از دانشگاه یو سی ال ای (UCLA) آمریکا است. او یکی از شناخته شده‌ترین فیلمسازان ایرانی است که در عرصه‌های جهانی نیز خوش درخشیده است. با این حال همواره علاقه‌اش به ادبیات و فلسفه در آثار او دیده می‌شود. بسیاری از فیلم‌های او از داستان‌ها و رمان‌های مطرح اقتباس شده است.

فیلم «گاو» ساخته مهرجویی در سال 1348 به کمک «غلامحسین ساعدی» بر اساس مجموعه داستان «عزادران بَیَل» ساخته شد و یکی از فیلم‌هایی لقب گرفت که موج نوی سینمای ایران را شکل داد. مهرجویی علاوه بر فیلمسازی، در زمان تحصیل در آمریکا سردبیری مجله پاریس ریویو را در لوس آنجلس برعهده داشت. همچنین او چندین جلد رمان از جمله به خاطر «یک فیلم بلند لعنتی، در خرابات مغان و سفر به سرزمین فرشتگان» را نیز منتشر کرده است. علاوه بر این، او به عنوان مترجم نیز فعالیت کرده است و کتاب‌هایی مانند «بعد زیبایی شناختی و زیباشناختی واقعیت» از «هربرت مارکوزه» و «آوازه‌خوان طاس و درس» از «یونسکو» با ترجمه «داریوش مهرجویی» در بازار یافت می‌شوند. کتاب جهان هولوگرافیک را نیز پس از معرفی توسط «داریوش شایگان» و «گلی ترقی» ترجمه کرد. او در مقدمه کتاب اینگونه می‌نویسد: «من وقتی آن‌را خواندم، عین یک داستان شیرین هیجان‌انگیز بود که در عین حال داشت به سوال‌های بزرگ هستی شناختی، یزدان شناختی و فلسفی من نیز جور خاصی جواب روشن امروزی می‌داد (فارغ از رمز و راز و ابهام)، تا حدی باورپذیر می‌نمود.»

about book image

در بخش‌هایی از کتاب جهان هولوگرافیک می‌خوانیم

در فیلم جنگ ستارگان، ماجراهای سفرهای «لوک اسکای واکر» زمانی آغاز می‌شود که از روباتی به نام «آرتو دیتو» اشعه‌ای نورانی فرا می‌تابد و تصویر سه بعدی مینیاتوری کوچک «پرنسس لیا» را روی زمین مجسم می‌سازد. لوک مسحور و شگفت زده مجسمه نورانی و شبح‌گونه ای را می‌بیند که التماس کنان کسی را به نام اوبی – وان کنوبی به کمک می‌طلبد. این یک تصویر هولوگرام است، یعنی تمثالی است سه بعدی که به وسیله اشعه لیزر ساخته شده و جادوی تکنولوژیک لازم جهت ساختن چنین تصویری واقعا حیرت‌آور است. ولی حیرت‌آورتر اینکه برخی دانشمندان بر این باورند که خود جهان نوعی هولوگرام غول پیکر است، یعنی توهمی است با شکوه، با همه جزئیاتش، که کم و بیش واقعی‌تر یا ناواقعی‌تر از تصویر پرنسس لیا نیست که لوک را به جستجو و طلب وا می‌دارد.

دسته‌ها:

شناسنامه

فرمت محتوا
epub
گوینده هوشمند (AI)
راوی
حجم
1.۹۹ کیلوبایت
تعداد صفحات
446 صفحه
زمان تقریبی مطالعه
۱۴:۵۲:۰۰
نویسندهمایکل تالبوت
مترجمداریوش مهرجویی
ناشرنشر هرمس
زبان
فارسی
عنوان انگلیسی
The holographic universe.
تاریخ انتشار
۱۳۹۶/۰۸/۰۸
قیمت ارزی
13.۵ دلار
قیمت چاپی
278,000 تومان
مطالعه و دانلود فایل
فقط در فیدیبو
epub
راوی
۱.۹۹ کیلوبایت
۴۴۶ صفحه

نقد و امتیاز من

بقیه را از نظرت باخبر کن:
دیگران نقد کردند
3.7
از 5
براساس رأی 395 مخاطب
پربار 🌳 (3)
آموزنده 🦉 (2)
5
41 ٪
4
23 ٪
3
13 ٪
2
6 ٪
1
14 ٪
129 نفر این اثر را نقد کرده‌اند.
5
پربار 🌳

فیزیک درباره علت و معلول مادی بحث می کند و متافیزیک درباره علت و معلول فرامادی. شیوه آفرینش آفریدگار یکتا بنابر کتاب مقدس آنستکه هرآنچه را آفریدگار بخواهد می فرماید باش و موجود می شود بنابراین آفریده ها بدون نیاز به ابزار مادی و از علم و آگاهی آفریدگار موجود شده اند و از آن جهت که از آگاهی آفریدگار موجودیت یافته اند در حقیقت وجود همه چیزها ماهیتی از جنس آگاهی دارند و همبستگی ماهیتی بین همه چیزها در ماورای تمامی فرق ها و جدایی ها وجود دارد و این همان اصل عرفانی وحدت در عین کثرت است که اهل عرفان قرن ها پیش از این با عمق وجود درک کرده اند. وابستگی انسان امروزی به قانون علت و معلول مادی بیش از ادوار گذشته چشم خرد انسان را بر روی حقیقت هستی بسته. شاید انسان ها در دوران گذشته از سواد و علم مادی امروزی که وابسته به قانون علت و معلول مادی است بهره بسیار کمتری داشتند اما درک به مراتب عمیق تری نسبت به حقیقت فرامادی در نزد خردمندان و اهل عرفان و حکمای جوامع انسانی وجود داشته که دستاوردهای آنان در کتاب ها و متون به جای مانده از ایشان تا ابد روشنی بخش درون و راهگشای آدمی به سوی کمال معنوی خویش است. آیا حضرات حافظ یا مولانا یا عطار یا سهروردی و مانند اینها در دنیای امروز مانندی دارند؟ حتی در جایی از این کتاب مایکل تالبوت از جناب سهروردی و لامکانی که در قرن دوازده میلادی از آن سخن به میان آورده می گوید. در این کتاب هیچ چیز از نوع خرافه وجود ندارد و همه حقیقت هستی را بنابر فهم محدود بشر با الگویی هولوگرافیک برای انسان تصویر می کند. هستی هایی که نمی بینیم دلیل به عدم وجود آنها نیست بعنوان نمونه در کتاب مقدس آمده ان علیکم لحافظین یعنی شما دو محافظ دارید و این حقیقت در مکتب قدیم علم روانشناسی و هیپنوتراپی امروزه تایید گردیده بطوریکه در کتاب های سفر روح و سرنوشت روح از مایکل نیوتن مکرر بعنوان روح راهنما از آنها یادشده. در آخر دستاورد و فایده بینش عمیق معنوی که از علوم فرامادی برای انسان حاصل می شود پاسخ به معمای هستی است اینکه به فرمایش مولانا از کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود به کجا می روم آخر ننمایی وطنم؟ پاسخ به اینکه در ورای کوشش ها و دستاوردهای مادی و در ورای پیروزی ها و شکست ها و رنج ها و آسایش ها و کمبودها و بیماری ها و جنگ ها و ... راه آدمی به سوی چه مقصدی است؟ پاسخ به هیچ یک از اینها از عهده علوم مادی و سواد مادی بکلی خارج است اما علم متافیزیک دریچه ایست بسوی حقیقت هستی. یا حق

4

فلسفه مثل اینکه تویه اتاق تاریک به دنبال یه گربه سیاه بگردی ومتافیزیک مثل اینکه تو یه اتاق تاریک به دنبال یه گربه سیاه که اونجا نیست بگردی ودانش مثل اینکه که تو یه اتاق تاریک به دنبال یه گربه سیاه با یک چراغ قوه بگردی این کتاب سراسر مزخرفه

5

این کتاب برای عوام نیست ، این کتاب برای مذهبی‌ها نیست ، این کتاب برای کسی که در باور خود آرامش دارد و نمی‌خواهد آن را کنار بگذارد نیست. این کتاب برای یک ذهن مشتاق کندوکاو و جستجوست کسی که می‌داند کشق واقعیتهای دنیا هنوز پایان نیافته است. اگر دیدیم تو باورتون نمیگنجه اصراری نیست ولی یادتون بندازین همین نگرش صد سال پیش به فیزیک کوانتوم بود الان کسی بگه اون مزخرفه بهش میخندن. موفق باشید

1

واقعا متاسفم واسه اینکه این کتاب ۵۰ بار چاپ شده و چه بسا طرفدارانی هم داره در اصل تمام نظریاتش شبه علمه. کسی که تو کتابش ادعا میکنه خودم نسبت به سلولهای بدنم و تغییر روشون آگاهم ولی به خاطر سرطان خون در سن ۳۸ سالگی میمیره. هر چند خیلی جذاب تونسته که بقبولونه افکارشو...

5

چه کلمات منفی و بدی در نقد این کتاب نوشته شده مادامی که این کتاب یه نگرش تازه داره در معرفی متافیزیکه و ترجمه روانی هم داره. من دلیل این همه توهین رو به کسانیکه طرفدار این کتاب هستن نمی‌فهمم. لغاتی مثل عوامانه، عوام فریب، چرندیات، دنیای هپروت، و خیلی چیزهای دیگه. شما اگر از کتاب بدت میاد دلیل نداره به کسانی که کتاب رو دوست دارن درس خاصی بدی، دانش پیشرفته و اخلاق زیبنده تونو برای خودتون نگه دارید.

4

اصولا نقد هر چیزی علاوه بر آداب نقد ادب رو هم می طلبه .به تعداد تمام افراد دنیا دیدگاه داریم و به همان اندازه هم کتاب .در این مجموعه تقریبا هفده هزار جلد کتابی برای تمام سلیقه ها کتاب هست .تا زمانی که یاد نگرفته باشیم که رسته مورد علاقه و مورد مطالعه ما هیچ مزیت و فخر فروشی رو به بقیه رسته ها نداره کتاب خوان نشده ایم .هدف از مطالعه کتاب علاوه بر یادگیری ،سفر و آرامش ذهنی یا برانگیختن تخیل و چالش هم هست .هر ذهنی با مطالعه کتابی به این هدف نائل میشه .عذر خواهی میکنم که چون کتاب رو نخوندم نظرم درمورد کتاب نیست و امید به اینکه سفر کتابی همه کتابخوانان این مجموعه پربار و آرامش بخش باشه .

5

وقتی یک نفر یک کتاب رو مقدس و شخص دیگری اون کتاب رو مزخرف میدونه، هر دو شخص دارند اعلام میکنند که فرهنگ مطالعه رو ندارند و نخواهند داشت. هر چیزی محاسن و معایب خودشو داره. درک اینو داشته باشید که هیچ چیزی صد در صد درست و یا غلط نیست. شمایی که با خوندن دو تا کتاب به خودتون این حق رو میدید که یک کتاب، یک نویسنده و یا یک شخصی رو تخریب کنید، براتون متاسفم... این مطلب همیشه یادتون باشه که سر هر سفره ای میشینی یک لقمه ازش بردار و بخور.

5

صمیمانه از همه ی دوستان می خوام پیش از مطالعه این کتاب ،در مورد فیزیک کوانتوم به طور عام و آزمایش دو شکاف به طور خاص جست و جو و مطالعه کوتاهی انجام بدن. برای توجیه و توضیح نتیجه ی این آزمایش و امثال این آزمایش به طور جزیی و ماهیت فیزیک کوانتوم به طور کلی و چرایی تفاوت بین نتایج آزمایشات در سطح میکرو و سطح ماکرو،تفاسیر و نظریه های متفاوتی توسط دانشمندان مختلف تبیین شده که نظریه ی بوهم یکی از اونهاست. به نظر من تأکید می کنم به نظر من اگه بعضی از مثال ها در مورد کارهای ماورایی یکسری افراد که بعدها حقه بودنشون ثابت شده، و چند مورد حاشیه رفتن های غیر ضرور رو نادیده بگیریم میتونیم بگیم جهان هولوگرافیک کتاب خوبیه؛هر چند خودم نظریه طرح شده در این کتاب رو قابل قبول نمی دونم یا بهتر بگم دوست ندارم قبول کنم. نظریه ی بوهم اگر درست متوجه بشیم جهان رو محصول جبر مطلق میدونه؛ من با فرضیه ی جهان های موازی که نتیجه ی آزمایش دوشکاف رو موید آزادی هر ذره می دونه موافق ترم.

1

دوستان عزیز اگه می خواین از مباحث روز در خصوص تفسیرهای ممکن از فیزیک کوانتوم و اصل هولوگرافیک آگاه بشید و زبانتون خوبه حتما این دو تا ویدئو رو ببینید: https://youtube.com/watch?v=GdqC۲bVLesQ https://youtube.com/watch?v=NsbZT۹bJ۱s۴ اون وقت می بینید که در محفل های علمی فیزیکدان ها خبری از این مباحث شبه علم کتاب هولوگرافی نیست.

5

این کتاب مناسب یه سری افراد نیست.اول اونایی که دوس دارن یه کتابو سریع مثه روزنامه بخونن بدون و به انتهاش برسن.چون اصلا نمیشه کتابو فقط تند خوندو رد شد.و حتی نمیشه فقط یه بار خوندش.اگر حوصله وفت گذاشتن و فکر کردن روی خط به خطشو ندارین به هیچ وجه توصیه نمیکنم بخونین.دوم برا اونایی که فقط میخوان از دیدگاه خودشون به همه چی نگاه کنن.مثلا اینا فبلسوفن و فهمیده و کسانی که چندین سال روی یه موضوعی تحقیق کردن ازینا کمتر میفهمن.سوم کسانی که اهل تحقیق نیستن و فقط میخوان با منطقشون صحیح یا غلط بودن همه چیزو رد کنن یا بپذیرن.وقتی این کتابو بخونی و به تک تک کلماتش دقت کنی مخصوصا همون ۷۰ ۸۰ صفحه اول کتاب که جان کلامش هست و اونارو با مسایل و کتابها و تحقیقات دیگه تطبیق بدی احساس میکنی این کتابو یک کسی نوشته که خودش به زبون ما یک عارف بوده.من تعجب میکنم بعضیا گفتن این کتاب مذخرفه.چون نتونستن هضمش کنن و نخواستن بکمی فکر کنن.آره منم میگه برا کسی که فقط بخواد کتابو بخونه و رد بشه مذخرفه

نمایش 119 نقد دیگر
3.7
(398)
پربار 🌳 (3)
٪30
166,000
116,200
تومان
٪30
جهان هولوگرافیک
جهان هولوگرافیک
مایکل تالبوت

گذاشتن این عنوان در...

قفسه‌های من
نشان‌شده‌ها
مطالعه‌شده‌ها
جهان هولوگرافیک
نظریه ای برای توضیح توانایی های فراطبیعی ذهن و اسرار ناشناخته مغز و جسم
نشر هرمس
3.7
(398)
پربار 🌳 (3)
٪30
166,000
116,200
تومان