کتاب اینشتین عاشق نوشته دنیس اوربای با ترجمه نغمه رضوی توسط انتشارات هورمزد منتشر گردیده است. اینشتین عاشق در قالب زندگینامهای جذاب و رمانگونه، جسورانه به دنبال ترویج علم در میان مردم معاصر است. رمانی پرفراز و نشیب و احساسی، یکی از برجستهترین آثار روشنفکرانه قرن بیستم را به خواننده هدیه میدهد. نویسنده با ظرافتی مثالزدنی، خواننده را به سفری در دنیای کیهانشناسی میبرد و با به تصویر کشیدن شخصیتهای پیچیده و نوابغ درخشان این علم، آن را به مقولهای انسانی و عاطفی تبدیل میکند. این امر، مخاطب را به شناخت عمیقتر علم ترغیب میکند، آنچنان که نویسنده با دقت و وضوح تمام به تصویر میکشد. در بهار سال ۱۹۰۱، آلبرت اینشتین، در سن بیست و دو سالگی، برای آخرین بار خانه را ترک کرد. او به همراه میلوا ماریچ، معشوقه و همکلاسی سابق خود در کلاس فیزیک، که بیست و شش سال داشت، راهی سفری پرماجرا شد. این دو، زوجی جذاب بودند. اینشتین با چشمان سیاه و درخشان، موهای پرپشت بالای لب و جثهای کوچک اما قوی و مصمم، مغرورانه گام برمیداشت. میلوا با گونهها و چشمانی نافذ، همچون پرندهای کوچک و سرسخت، در کنار او حرکت میکرد و هردو بیوقفه از اتمها، انتقال حرارت، الکتریسیته، امواج نور، خداوند و اتر سخن میگفتند، اتر نامرئی که همه چیز را فراگرفته بود. اگر شما هم به خواندن کتابهای زندگینامه و سفرنامه علاقه دارید حتما به دستهبندی کتابهای زندگینامه و سفرنامه فیدیبو سر بزنید.
کتاب اینشتین عاشق، به شرح رابطهی عاشقانهی آلبرت اینشتین، فیزیکدان مشهور، با همسر اولش، میلیوا ماریچ میپردازد. این کتاب، روایتی داستانی و جذاب از زندگی اینشتین و میلیوا را ارائه میدهد و علاوه بر جنبههای عاشقانه، به بررسی دستاوردهای علمی اینشتین و زمینهی تاریخی و اجتماعی آن دوران نیز میپردازد. اوربای در این کتاب، تصویری از اینشتین ارائه میدهد که فراتر از چهرهی مشهور علمی اوست. او به خواننده نشان میدهد که اینشتین، همسری عاشق، پدری دلسوز و انسانی با عواطف پیچیده بوده است. این کتاب، رابطهی این دو را از دوران دانشجویی تا ازدواج و سالهای بعد دنبال میکند. اوربای به چالشها و فراز و نشیبهای این رابطه، از جمله خیانت اینشتین و جدایی نهایی آنها میپردازد. در خلال روایت داستان، اوربای به دستاوردهای علمی اینشتین، از جمله نظریهی نسبیت، نیز اشاره میکند. او تلاش میکند تا این دستاوردها را به زبانی ساده برای خوانندهی غیرمتخصص توضیح دهد. کتاب اینشتین عاشق در خلال روایت داستان، تصویری از اوضاع سیاسی و اجتماعی اروپا در اوایل قرن بیستم را نیز ارائه میدهد. این امر باع خواهد شد تا رابطهی بین زندگی شخصی اینشتین و رویدادهای پیرامون او را بهتر درک کنید.
دنیس اوربای، متولد 1944، چهرهای شناختهشده در حوزه علم فیزیک و کیهانشناسی است. او پس از دریافت مدرک فیزیک، در سال 1970 به رشته نجوم روی آورد و مسیر علمی خود را آغاز کرد. اوربای در همان دهه با شرکت بوئینگ به عنوان اولین همکاری علمی خود آغاز به کار کرد و بعدها با شرکتهای دیگری نیز همکاری داشت. در همین دوران بود که به عرصه خبرنگاری پا گذاشت و فعالیت خود را به عنوان دستیار سردبیر آغاز کرد. اوربای تاکنون مقالات متعددی در نشریات معتبر مانند تایم، ساینس، لس آنجلس تایمز و نیویورک تایمز به چاپ رسانده است. او در سال 1998 به مقام معاون سردبیری بخش علمی نیویورک تایمز ارتقا یافت. علاوه بر فعالیتهای خبری، اوربای تا به حال دو کتاب علمی نیز به رشته تحریر درآورده است. یکی از این کتابها به تلاش دانشمندان برای درک جهان میپردازد و دیگری به دوران جوانی آلبرت اینشتین اختصاص دارد. اوربای در طول فعالیت علمی و خبری خود افتخارات بسیاری کسب کرده است، از جمله نامزدی جایزه پولیتزر، جایزه نگارش انستیتوی علوم فیزیک آمریکا و جایزه روزنامهنگاری انجمن آمریکایی برای پیشرفت علم.
اینشتین عاشق، رمانی جذاب و زندگینامهای خواندنی از دوران جوانی آلبرت اینشتین، فیزیکدان مشهور، است. این کتاب تصویری متفاوت از اینشتین ارائه میدهد که فراتر از یک نابغه علمی است. اوربای به جنبههای احساسی و شخصی زندگی اینشتین، از جمله روابط عاشقانه، چالشهای علمی و تردیدهای فلسفی او میپردازد. این رویکرد، خواننده را به درک عمیقتر شخصیت اینشتین و انسان پشت سر اکتشافات علمی او رهنمون میکند. اوربای با ظرافت و مهارت، داستان زندگی اینشتین را روایت میکند. او از نثری روان و لحنی صمیمی استفاده میکند که خواننده را مجذوب خود میکند. جزئیات دقیق تاریخی و دیالوگهای ظریف، حس واقعی بودن و زنده بودن را به داستان میبخشند. اوربای در خلال روایت داستان، مفاهیم علمی پیچیده را به زبانی ساده و قابل فهم برای مخاطبان عام بیان میکند. او از مثالها و استعارات علمی استفاده میکند تا خواننده را به دنیای فیزیک و کیهانشناسی ببرد و درک او را از این علوم ارتقا دهد. یکی از مضامین اصلی کتاب اینشتین عاشق رابطه بین علم و عشق است. اوربای نشان میدهد که چگونه این دو عنصر اساسی در زندگی اینشتین به هم پیوسته هستند و چگونه عشق و شور او به میلوا ماریچ، همکار و همسرش، الهامبخش او در برخی از مهمترین اکتشافات علمیاش بوده است.
زوریخ، ۱۸۹۷. آلبرت اینشتین ۱۸ ساله، غمگین و متأسف در اتاقش تنها نشسته است. اندام ریزنقش و کوتاهش در لباسخواب کهنهای پیچیده شده است. موهایی مجعد و تیره، صورت حساسش را -که چشمهایی درشت و قهوهای و یک بینی گوشتالود و دهانی کوچک بر آن نقش بسته است- احاطه کرده است. سبیل پرپشتی لب بالایی او را پوشانده و تهریشی بر گونههای جوانش دیده میشود. مدتی است او احساس میکند نیرویی برای بیرون رفتن از اتاقش ندارد؛ حتی برای اصلاح صورتش. نسیم ملایم ماه ژوئن از پنجرههای رو به خیابان اورنیون در قلب خوابگاه معروف دانشجویان زوریخ میگذرد. پایین تپه در مرکز شهر قدیمی، دانشجویان کوچههای خیابان «نیدردورف» را پُر کردهاند. همهمه و دود تنباکوی کافههای اطراف، رودخانهی لیمات را دربرگرفته است. خورشید به روی همه میخندد بهجز او.
تعطیلات بهاری موسوم به «ویتسانتیده»، جشن پنجاهه (عید گلریزان که در آن جشن یکشنبه سفید برپا میشود)، نزدیک است و آلبرت به خانهی «سلینا کاپروتی» در کنار دریاچهی زوریخ میرود. آنجا موتسارت مینوازد، درحال صحبتهای دلنشین سیگار میکشد و دربارهی فیزیک و فلسفه با دوست تازهاش مایکل بسوی باهوش اما مردد، بحث میکند. خاطرهی ویتسانتیدهی گذشته هنوز بر دوشش سنگینی میکند. بهخاطر بدرفتاری، دِینی بر دوش دارد و حالا احساس رضایت تلخوشیرین خاصی برای جبران آن دارد.
خودکاری بهدست میگیرد. «مادر عزیز»؛ خطاب به «پاولینه وینتلر» مینویسد و محترمانه و کمی هم جدی دعوت وی را برای سپریکردن ویتسانتیده با خانوادهی او در شهر کوچک «ارو» را رد میکند: «خطای بزرگ من خواهد بود اگر برای چندروز شادی و مسرت، موجب دردی تازه شوم، درحالیکه پیش از این با خطای خود به اندازهی کافی این رنج را برای فرزند نازنین شما موجب شدهام». فرزند نازنین، کسی که به هر بهای ممکن باید از او دوری کند، کوچکترین و زیباترین دختر پاولینه است. ماری، کسیکه روح حساسش دل به مردانگی او بسته است. او با خود عهد میبندد از این پس تنها به کار خود بپردازد و از هر ماجراجویی عاشقانهای دوری کند.
اگر شما هم به خواندن کتابهای زندگینامه و سفرنامه علاقه دارید پیشنهاد میکنیم حتما کتابهای زیر را که در فیدیبو در دسترس هستند، مطالعه کنید.
976 روز در پس کوچه های اروپا نویسنده محمد دلاوری انتشارات قدیانی
اعترافات نویسنده ژان ژاک روسو مترجم مهستی بحرینی نشر نیلوفر
خاطرات پابلو نرودا نویسنده پابلو نرودا مترجم هوشنگ باختری انتشارات نگاه
زندگی نامه ایلان ماسک نویسنده اشلی ونس مترجم مریم قمری نشر دیجیکالا مگ
فرمت محتوا | epub |
گوینده هوشمند (AI) | راوی |
حجم | 3.۷۲ مگابایت |
تعداد صفحات | 576 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۱۹:۱۲:۰۰ |
نویسنده | دنیس اوربای |
مترجم | نغمه رضوی |
ناشر | هورمزد |
زبان | فارسی |
عنوان انگلیسی | Einstein in love: a scientific romance,۲۰۰۰. |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۶/۰۴/۰۳ |
قیمت ارزی | 3 دلار |
قیمت چاپی | 26,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
دوستان بی انصاف نباشید خیلیا نوشتن تکراریه قبلا گذاشتین خوب خیلیا تازه با این طرح آشنا میشن مگه فیدیبو قرارداد بسته باهاتون که اینجوری نظر میدین
کتاب خوبیه بخصوص برای دانشجویان فیزیک که روند کشف دروسی که میخونن را بهتر درک کنن یا هر علاقمندی به علم. اما ترجمه ش افتضاحه. گوگل ترنسلیت بهتر از این ترجمه میکنه! مشخصا مترجم درکی از مفاهیم فیزیکی داخل کتاب نداشته و حتی جملات معمولی هم کاملا نامفهومن و کلمه به کلمه ترجمه شده، گاهی نمیشه فهمید مفعول جمله چی هست. به عنوان مثال این یک بند از کتاب هست: آلبرت یادآور شده بود: "یا آن را میدانی یا نمیدانی؛ مثل روز روشن است و یکی از ترسهای دوستش را رد کرده بود." آلبرت به خوبی میدانست، اما از آن بیزار بود.
سلام و عرض ادب ضمن تشکر از فیدیبو انتقادی که بر فیدیبو وارد است این است که چرا در میان کتاب های رایگان خود کتاب های علمی ، فلسفی ، تاریخی ، جامعه شناختی و..... وجود ندارد !! چرا سیاست کتاب های رایگان فقط اختصاص به رمان دارد !! مگر همه ی اعضا و کاربران فیدیبو صرفا رمان می خوانند ؟! با پوزش ، من این رویه را نمی پسندم اگر چه نظر من هم برای اهالی فیدیبو ملاک و صائب نیست ، اما دیدگاه یک مخاطب و کاربری از اعضای فیدیبو است . با پوزش
مرسی فیدیبو بابت طرح های رایگانی که مردم رو بخصوص ما جوونا رو تشویق می کنین به کتاب خوندن. عاشقتیم
منم گرفتم حدود پنجاه صفحه ش رو هم خوندم. خوبه. فیدیبو سپاس
ترجمه این کتاب فاجعه است ، به نظرم انقدر بد ترجمه شده که از حوصله ادم خارجه، حتی اگر بهترین کتاب جهان باشه، به نظرم مترجم بی تحربه ای داره که لفظ به لفظ و حتی گاهی به نظرو کاملا دم دستی ترجمه کرده و انتشارات هم زحمت یک پیرایش درست و حسابی رو به خودش نداده! حیف کاغذ ... حیف داستان کتاب
خیلی کتاب خوبیه مخصوصا برای کسایی که تحصیل کرده اندوعلاقه به پیشرفت دارند،چون یک جورایی سختی هایی که البرت کشیده رو میگه و برای کسایی که میخوان پیشرفت کنن و مشکلاتی در سرراهشون هست عبرت آموزه, من تازه نیمی از کتاب رو خوندم و واقعا لذت میبرم از خوندنش فوق العاده است.کسایی که برق خوندن خیلی بیشتر از کتاب لذت میبرن.
واقعا طرحتون بینظیره من خیللللی دعاتون میکنم ممنون ازتون لطفا کتاب های صوتی بیشتر بذارید
چه خوب من مشتاقم بخونمش ، ممنون فیدیبو
مرسی از طرح رایگان