کتاب 976 روز در پسکوچههای اروپا بیشتر از آنکه کتاب خاطرات باشد، برشی از زندگی محمد دلاوری در طول سه سال زندگیاش در قامت خبرنگار در اروپاست. او در این کتاب ماجراهای جذاب روزمرهی خود را در برخورد با مسائل مختلف بیان کرده است و به نوعی مخاطب را با عمق فرهنگ، سیاست، اقتضاد و جامعهی اروپا آشنا میسازد.
محمد دلاوری بخش قابل توجهی از 1000 روز زندگی در اروپار را در کشور بلژیک گذرانده و مسئولیت مدیریت دفتر صدا و سیما در این کشور را برعهده داشته است. او در کتاب «976 روز در پسکوچههای اروپا» رویکردی همه جانبه نسبت به مسائل مختلف داشته و تلاش کرده است اتفاقات روزمرهی خود را بیطرفانه گزارش کند. او خاطرات خود را در دورهی اقامت در اروپا به رشتهی تحریر درآورده است و پس از بازگشت به ایران و خارج شدن از کار خبر، آنها را ویرایش و منتشر کرده است.
زبان محمد دلاوری ساده و لحن او طنز و صمیمی است. او در صفحات آغازین کتاب، هدف نگارش کتاب خود را اینگونه شرح داده است: «من عازم این سفر نشدم که فقط از اروپا خبر و گزارش بدهم. بلکه با کوله باری از پرسش رهسپار شدم تا با کمک تمام حواس پنج گانه ام، غرب را لمس کنم و دریابم این سرزمین که نزد برخی لانهی فساد و نزد برخی دیگر سرزمین رویاهاست، به راستی چگونه جایی است.» او علاوه بر اشتیاق شناخت راستین کشورهای اروپایی، قصد رهایی از هویت و شناسنامهی تلویزیونی خود را نیز داشته است. گفتنی است او از آنکه فقط تبدیل به آدمی شود که هر چند وقت یکبار در قاب تلویزیون ظاهر میشود و خبری را گزارش میدهد گریزان است. او در این کتاب تلاش کرده است از این چهارچوب محدود و تعریف شده خارج شود و هویت جدیدی را برای خود ترسیم کند.
این کتاب دارای 6 فصل است که از اولین قدمهای سفر در فرودگاه امام، مخاطب را با خود همراه میکند و به قلب این قارهی سبز و کهن میبرد. برای تماشای عکسها و فیلمهای این سفرنامه میتوانید به صفحهی اینستاگرام این کتاب مراجعه کنید.
محمد دلاوری، خبرنگار، مجری و نویسنده در سال 1352 در شهر تهران به دنیا آمد. پدر او از حجرهداران و بازاریان بنام بود. دلاوری از دوران کودکی به فیلم و سینما علاقهی زیادی داشت و آرزو داشت که کارگردان شود اما با مخالفتهای شدید خانواده روبهرو شد. او تحصیلات خود را در رشتهی شیمی ادامه داد و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشتهی علوم سیاسی اخذ کرد.
شهادت «سید مرتضی آوینی» با دوران جوانی دلاوری همزمان بود و این فاجعه نقطهی عطفی در زندگی او به شمار میآید. علاقهی او به دفاع مقدس و نوشتن از آن او را راهی روزنامه کیهان کرد. او پس از 4 سال همکاری با کیهان به صدا و سیما رفت و با برنامهی «صرفا جهت اطلاع» به شهرت رسید. این برنامه رویکردی طنز نسبت به اخبار روز و گفتههای سیاستمداران داشت. برنامهی اقتصاد محور «توقف ممنوع»، «پایش»، «من او» از دیگر برنامههای محمد دلاوری در صدا و سیمای ملی ایران است. او علاوه بر مجریگر مسستند سازی را نیز تجربه کرده است و «مجموعه مستندهای انقلاب جنسی» یکی از آثار اوست که رکورد فروش در فضای مجازی را شکست.
محمد دلاوری که از دوران جوانی شیفتهی نوشتن بود، این بار دست به قلم شد و کتاب «روزنامهنگاری بدون درد و خونریزی» را به رشتهی تحریر درآورد. اما به دلیل عدم دریافت مجوز منتشر نشد. او در دومین تلاش خود برای انتشار کتاب تصمیم گرفت دیدهها و تجربیات خود را دربارهی زندگی در اروپا را منتشر کند. دلاوری در کتاب « 976 روز در پسکوچههای اروپا» احساسات و تفکرات خود را پیش از زندگی در اروپا و پس از آن بیان کرده است. کتاب حاضر تحت عنوان «از میان جهانهای ممکن: هزار روز زندگی در اروپا» توسط انتشارات نیستان فیپا گرفته است. انتشارات قدیانی کتاب 976 روز در پسکوچههای اروپا را در سال 1395 عرضه کرده و در اختیار علاقهمندان قرارداده است.
کتاب 976 روز در پسکوچههای اروپا در دستهی کتابهای خاطرات و خبرنگاری قرار دارد. این کتاب مناسب برای گروه سنی بزرگسال است. تعداد صفحات نسخهی چاپی کتاب 240 صفحه است که با مطالعهی روزانه 20 دقیقه میتوانید این کتاب را در 12 روز بخوانید.
کتاب 976 روز در پسکوچههای اروپا جزو کتابهای حجیم و بلند با موضوع خاطرات و خبرنگاری است. این کتاب برای افرادی که وقت بیشتری برای مطالعه دارند و میخواهند در دنیای خاطرات خبرنگاران چرخی بزنند و زمان بیشتری را به مطالعه اختصاص دهند انتخاب مناسبی است.
در گوشه گوشهی رستوران، میزهای بلندی گذاشته بودند با صندلیهایی شبیه صندلیهای پایه بلند کافهها... دورتادور سالن هم سبدهای بزرگ حصیری چیده شده بود که درون بعضی انبوه کرمها در هم میلولیدند و در بعضی دیگر هزاران ملخ... اينها در واقع مواد اولیهی غذایی بودند که برای مشتریان رستوران سرو می شد!
همه ی حاضران در رستوران مراتب یکسانی در امرحشره خواری ندارند. بعضی از آن ها فقط قادرند کرم های کوچک برنج را که برشته شده اند میل کنند. از خدا پنهان نیست از شما هم پنهان نباشد من هم مرتکب اين آزمایش شدم! البته من فقط کرم برنج برشته شده خوردم که تقریباً هیچ مزه ای نداشت. انگار نه انگار که چیزی خورده باشم. فقط نفرت ناشی از تصور خوردن کرم بود که داشت آزارم می داد!
در چین هم عقرب سرخ شده را گاز زدم. آن هم اصلا به مرحله ی فهم طعم نرسید. گویا یک تکه چوب بود که زیر دندان من شکست. حرفهایها میتوانستند کرمهای بزرگ گوشتی را که چند سانت قد و نیم سانت قطر داشتند و اندازه ی یک پاستیل کرمی بودند زنده زنده بخورند. نظر به میزان گوشت کافی موجود در این کرم ها، میشد امیدوار بود که این افراد نسبت به ما که کرم برنج خورده بودیم.
احساس سیری بیش تری کنند! اما قهارترین مشتریان رستوران، ملخ خواران بودند؛ کسانی که ملخ زنده میخوردند بی آن که بترسند پای ملخ در وقت قورت دادن در گلوی شان گير کند يا ملخک، سالم و زنده به درون معده شان برسد و آن تو شروع کند به جست وخیز! صاحب رستوران هم این هشدار را داد که ملخ خواری کار هر کرم برنج خواری نیست! چنین کاری مهارت ویژه میخواهد که نه ما و نه خیلی از قدیمی ها این کاره نبودیم!
صاحب رستوران می گفت همهی ما سالانه غیر مستقیم حدود نیم کیلو حشره میخوریم. این حشرات لابه لای میوهها و سبزیجات وجود دارند و اصلا متوجه حضورشان نمیشویم و این نفرتی که از حشره خواری داریم فقط مقاومتی ذهنی است و به علت همین تنفر بی پایه، خودمان را از این منابع سرشار پروتئین بی بهره کردهایم. البته او تذکر داد که با اين استدلال نمیتوان از فردا هر حشره ای را که اطراف ما بود بگیریم و بخوریم. خوردن حشرات رنگی کشنده است و ما فقط توانایی خوردن حشرات غیر رنگی را داریم.
آنچه در بالا خواندید بررسی و نقد کتاب 976 روز در پسکوچههای اروپا اثر محمد دلاوری بود.خرید و دانلود این اثر در همین صفحه امکانپذیر است. برای مطالعهی دیگر کتابها در زمینهی خاطرات و خبرنگاری میتوانید به قسمت دستهبندی کتابها مراجعه و کتابهای این موضوع را یکجا مشاهده کنید.
فرمت محتوا | epub |
حجم | 1.۱۶ مگابایت |
تعداد صفحات | 240 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۰۸:۰۰:۰۰ |
نویسنده | محمد دلاوری |
ناشر | انتشارات قدیانی |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۸/۰۸/۱۳ |
قیمت ارزی | 3 دلار |
قیمت چاپی | 25,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
🔶این کتاب سفر و زندگی ۲ سال و نیمه آقای دلاوری به کشور بلژیک و شهر بروکسل است. از بین سفرنامه هایی که خوندم این کتاب تو رتبه پایین تری قرار میگیره در عین جالب بودن قسمت هایی از کتاب و اطلاعاتی که به خواننده میداد نکات ضعفی هم دیده میشه یکی از این نقاط ضعف طولانی بودن فصل ها است. میشد این کتاب رو به فصل های کوچک تر تقسیم کرد مطالب هر فصل پیوستگی نداشتن و گاهی بعد از تموم شدن یک پاراگراف و رفتن سراغ پاراگراف بعدی داستان به کل تغییر میکرد ؛ بهتر بود لااقل این اتمام مطلب رو با سه تا ستاره بین پاراگراف ها برای خواننده کتاب مشخص میکردن مورد دیگه اینکه اوایل کتاب خیلی به مسائل سیاسی پرداخته شده بود، مسائل قدیمی ای که امروزه خواننده با خوندنش نه تنها لذتی نمیبره و جذابیتی براش نداره بلکه حوصلش هم سر میره و دوست داره زودتر این بحث تموم بشه البته نمیشه گفت این کتاب هیچ نکته مثبتی نداشت چرا داشت هیچ کتابی بدون نکته مثبت و آموزنده وجود نداره از نکات مثبت این کتاب صحبت نویسنده درمورد فرهنگ و سنت و عقاید مردم اروپا بود که گاهی خیلی از ایران بهتر بود و گاهی بالعکس این کنار هم قرار دادن فرهنگ ها جلوه خیلی خوبی داشت. کاش آقای دلاوری عکس هایی از سفرشون رو ضمیمه این کتاب میکردن تا تصویر سازی ذهنی خواننده تکمیل میشد. در کل کتاب خوبی بود و تشکر می کنم از آقای دلاوری که با یادداشت کردن خاطراتشون ما رو با خودشون همراه کردن در این سفر
کتاب خوبیه. نقاط قوت: احساس صمیمیت با کتاب، اطلاعات مفید نقاط ضعف:متن ساختار بندی نداره. پرش از یه موضوع به موضوع دیگه زیاده درباره کتاب: ۱.اینکه چطور شد به اروپا، در واقع به بلژیک رفتن، ماجراهایی درباره پسرش، خونه کرایه کردن، وسیله خریدن، مشکلاتی که با سفارت ایران داشت، ماجرای برگشت ناگهانی اش رو مینویسه ۲. درباره فرهنگ مردم در اروپا در عدم قضاوت دیگران، قانون مداری در رانندگی و سایر جنبه های زندگی شهری و ریشه بوجود اومدن این رفتار، نحوه اعتراض مدنی صنفهای مختلف، وضع اقتصادی مردم، تفاوتهای شمال و غرب و شرق اروپا و ... توضیح داده. ۳. درباره دین مردم، گرایش های مذهبی که دارن یا ندارن، مقدار کمی توضیح دادن که البته ارزشمنده ۴. درباره ایرانیان اروپا نشین، انشقاقق اونها، دلتنگیهای اونا توضیحات مختصری دادن راستش، خودم دوست داشتم کتاب ساختارمندانه تر بود، ولی، باز هم خوب و مفید بود و خوندنش رو به دیگران توصیه میکم.
قلم کاملاً شیوا و صمیمی و گاهاً طنزآلود نویسنده از نکات مثبت کتاب بود. همچنین این کتاب نکتهی خیلی مهمی که شاید خیلی از سفرنامهها ازش غافل باشند، رو با خودش داشت: بررسی جامع کشور از جهات مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و... با اینحال اگر کتاب دارای ساختاربندی مشخصی بود (منظورم این نیست که کتاب به بخشهای خشک فیالمثل فصلی تحت عنوان بررسی اجتماعی مردم تقسیمبندی بشه، بلکه منظورم این هست که از شاخهای به شاخه دیگر پریدنها کمتر بشه و اقلا تیتربندی وجود داشته باشه) میتونست مؤثرتر واقع بشه. در پایان هم باید بگم این کتاب دقیقاً همون انتظاراتی رو که از یک سفرنامهی مناسب داشتم برآورده کرد، چرا که نویسنده به نگاه تیزبین ژورنالیستی اون رو نوشته و نه این که صرفاً توریستی باشه که بخواد سهچهارتا عکس بندازه و بعد همونها رو تعریف کنه.
از خاصیت های «کتاب» اینه که شما میتونی تجربه چند ساله شخص رو حتی در دورترین نقطه جهان به راحتی کسب کنی. کتاب آقای دلاوری موضوعات اجتماعی، سیاسی،فرهنگی و مردم اروپا رو گاهی به زبان طنز بسیار روان و دلنشین بیان میکنه. بع طوری که وقتی شروع به خوندن کردین، تا آخر کتاب ازش دست نمیکشید.
سلام. اگر شما هم در مورد سبک زندگی مردم در اروپا کنجکاو هستید از خوندن این کتاب بسیار لذت خواهید برد . این کتاب اطلاعات دقیق و بسیار مفیدی هم در مورد زندگی در اروپا به شما می ده. از همه دوستانی که علاقه دارند که در مورد زندگی در کشورهای اروپایی و تفاوت اونها با ایران بیشتر بدونن پیشنهاد می کنم که این کتاب رو از دست ندن. سبک نگارش نویسنده هم جالب و جذاب هست فقط به نظرم گاهی از جزئیات نتیجه گیری کلی شده. البته مطالعه زیادی در مورد اروپا ندارم شاید همه مطالب کاملا صحیح باشه. ممنون از نویسنده کتاب و فیدیبو
این کتاب روایت ۹۷۶ روز زندگی در اروپا است؛ روایتی خوشخوان و صمیمی با کمی چاشنی طنز! نویسنده از تفاوتهای فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و... بین شرق و غرب صحبت میکنه و روایتی بدون غرضورزی به مخاطب ارایه میده. دید خوانندهی ایرانی رو که غالبا روایتهای سمت و سودار در دسترسش هست متعادلتر میکنه؛ چه اونهایی رو که غرب رو بهشت میپندارند و چه اونهایی که اونجارو مرکز فساد میدونن. به نظرم کتاب برای دوستانی که قصد مهاجرت به اروپا و خصوصا بلژیک رو دارند میتونه خیلی مفید باشه.
کتاب جالبی بود و به نظرم بهترین نکته کتاب میتونه این باشه که شما وقتی در جایی مسافر هستید از تمام زمانتون نهایت استفاده رو میکنید تا همه جا رو ببینید و لذت ببرید و قدر لحضه ها رو ببشتر میدونید و غافل از اینکه ما خودمون در این دنیا مسافریم و باید از لحظاتمون بیشتر لذت ببریم
کسایی که سفر نامه میخونن حتما اسم آقای ضابطیان رو شنیدن به نظرم سبک کتاب های آقای ضابطیان با آقای دلاوری و طبیعتا کتاب هاشون خیلی فرق داره چون آقای ضابطیان صرفا به نقاط دنیا سفر کرده و جاهای معروف و خوبشو میبینن و به اصطلاح گلگشت میکنن ولی آقای دلاوری در اونجا زندگی کردن و بیشتر سفرنامه به مقایسه و نقد میپردازه بر خلاف کتاب های آقای ضابطیان که بیشتر شامل توصیف میدانی است تا مقایسه به نظرم هر دو سبک خوبه و هر دو جذابیت خودشو داره اما من توصیفی رو بیشتر دوست دارم
نثری ساده و روان و دلنشین داره. سعی نویسنده در بی غرض نوشتن مشهوده. اتفاقا برخلاف نظرات قبلی، پرش از یه موضوع به موضوع دیگه و به اصطلاح بی ساختار بودنش رو دوست داشتم. من ساکن آلمانم واقعا دوست دارم به هرکس که تصور میکنه خارج چه بهشتیه خوندن این کتاب رو توصیه کنم. مشکل از تفکر ماست که در دنیا به دنبال راحتی هستیم(که اصلا خلق نشده) در حالی که خارجِ ایران هم مشکلات هست زیاد هم هست فقط نوعش تغییر میکنه.
سفرنامه ای که خیلی روون نوشته شده و با خوندنش میشه تفاوت کشورای اروپایی مثل بلژیک رو با ایران خودمون دید خصوصا در فرهنگ. در کل اگر مثل من توی اوضاع قرنطینه به سر میبرید و میخواید با کمی کنجکاوی در مورد کشورای دیگه بدونید که شاید خود شما روزی رهسپار این کشورا شدید، کتاب خوبی هست. البته علاقه من به خوندن این کتاب بیشتر از این بود که از طرز فکر و رفتار نویسنده خوشم هم میاد. با احترام