

کتاب تاریخچهی کوتاهی از فلسفه
نسخه الکترونیک کتاب تاریخچهی کوتاهی از فلسفه به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید!
نقد و بررسی کتاب تاریخچهی کوتاهی از فلسفه
دربارهی کتاب تاریخچه کوتاهی از فلسفه اثر نایجل وابرتون
کتاب تاریخچهی کوتاهی از فلسفه برای نخستین بار در سال 2011 منتشر شد. از آن جایی که نویسندهی این کتاب فردی معتبر است، کتاب تاریخچهی کوتاهی از فلسفه بعد از انتشارش به سرعت به کتابی پرفروش بدل شد و افراد زیادی از سراسر جهان این کتاب را مطالعه کردند. نایجل واربرتون این کتاب را از فیلسوفان سهگانه یونان یعنی سقراط و افلاطون و ارسطو آغاز میکند و به طور خلاصه و با داستان فلسفهی هر فیلسوف را توضیح میدهد. آخرین فیلسوفی که واربرتون به سراغش رفته است، پیتر سینگر است. خواندن این کتاب را به همهی علاقمندان و نوآموزان رشتهی فلسفه پیشنهاد میکنیم.
مروری بر فصلهای کتاب تاریخچه کوتاهی از فلسفه
کتاب تاریخچه کوتاهی از فلسفه در سی و هشت فصل کوتاه نوشته شده است.
فصل اول: مردی که زیاد سوال میکرد
فصل دوم: سعادت واقعی
فصل سوم: ما هیچچیز نمیدانیم
فصل چهارم: راه باغ
فصل پنجم: یاد بگیریم به چه چیزی اهمیت ندهیم
فصل ششم: چه کسی نخهای ما را میکشد؟
فصل هفتم: تسلی فلسفه
فصل هشتم: جزیرهی ایدهآل
فصل نهم: روباه و شیر
فصل دهم: زشت، سعبانه و کوتاه
فصل یازدهم: آیا ممکن است در رویا باشید؟
فصل دوازدهم: شرطبندی کنید
فصل سیزدهم: عدستراش
فصل چهاردهم: شاهزاده و پینهدوز
فصل پانزدهم: فیل در اتاق
فصل شانزدهم: بهترین دنیای ممکن
فصل هفدهم: ما آزاد متولد شدهایم
فصل هجدهم: واقعیت خیالی
فصل نوزدهم: اگر همه همین کار را میکردند چه میشد؟
فصل بیستم: سعادت عملی
فصل بیست و یکم: جغد مینِروا
فصل بیست و دوم: شمههایی از واقعیت
فصل بیست و سوم: فضایی برای رشد
فصل بیست و چهارم: قربانیهای زندگی
فصل بیست و پنجم: کارگران دنیا، متحد شوید
فصل بیست و ششم: خب که چه؟
فصل بیست و هفتم: فیلسوف بیخدا
فصل بیست و هشتم: افکار پنهان
فصل بیست و نهم: آیا پادشاه کنونی فرانسه طاس است؟
فصل سیام: هو! هورا!
فصل سی و یکم: رنج آزادی
فصل سی و دوم: مسحور زبان
فصل سی و سوم: مردی که سوال نمیکرد
فصل سی و چهارم: درس گرفتن از اشتباهات
فصل سی و پنجم: قطارمهارناپذیر و ویولنزن ناخوانده
فصل سی و ششم: بیخبری شرط انصاف
فصل سی و هفتم: آیا کامپیوترها فکر میکنند؟
فصل سی و هشتم: خرمگس مدرن
دربارهی نایجل وابرتون نویسندهی کتاب تاریخچه کوتاهی از فلسفه
نایجل وابرتون نویسنده و فیلسوف بریتانیایی متولد سال 1969 است. حوزهی تخصصی او در فلسفه، فلسفهی عمومی، زیباییشناسی و اخلاق تطبیقی است. او تاکنون چندین کتاب دربارهی این نوع فلسفهها نوشته است. او مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه بریستول و مدرک دکتری خود را از دانشگاه کمبریج گرفته است. واربرتون برای مدتی در دانشگاه ناینگهام به عنوان استاد مدعو تدریس میکرد و از سال 1994 عضو هیئت علمی دانشگاه اوپن شد و در سال 2013 هم از این دانشگاه بازنشسته شد. او تاکنون بیش از ده جلد کتاب دربارهی فلسفه نوشته است که همهی این کتابها در دستهی کتابهای پرفروش حوزهی فلسفه شناخته میشوند. از جمله کتابهای او میتوان به آثار کلاسیک فلسفه، الفبای فلسفه و تاریخچه کوتاهی از فلسفه اشاره کرد.
ترجمهی کتاب تاریخچه کوتاهی از فلسفه به فارسی
انتشارات ققنوس کتاب تاریخچه کوتاهی از فلسفه را با ترجمهی مریم تقدیسی عرضه کرده و در اختیار علاقهمندان قرارداده است. مریم تقدیسی مترجم ایرانی متولد سال 1342 است. او فارغ التحصیل رشتهی مترجمی زبان است و از سال 1375 به صورت حرفهای ترجمه میکند. کتابهای وی از سال 1381 وارد بازار نشر شدهاند. او برای ترجمه بسیار سختگیر است و عموما کتابهای فلسفه و روانشناسی ترجمه میکند. مریم تقدیسی دربارهی این موضوع میگوید: «روانشناسی و فلسفه با موضوعاتی زنده و ملموس سروکار دارند که میتوانند تغییراتی مثبت در زندگی ایجاد کنند. ترجمه و مطالعه در این زمینهها باعث ایجاد تغییرات بسیاری در افکار و زندگی من شده است و مطالبی که در این مدت در ضمیر ناخودآگاهم ذخیره شدهاند، در بسیاری از مقاطع زندگی برایم سودمند بودهاند. تلاشم بر این است که مطالب این کتابها را به زبانی ساده ترجمه کنم تا برای خواننده قابل درک و استفاده باشد.»
- کتاب تاریخچه کوتاهی از فلسفه در دستهی کتابهای فلسفه قرار دارد.
- کتاب تاریخچه کوتاهی از فلسفه مناسب برای گروه سنی بزرگسال است.
- تعداد صفحات نسخهی چاپی کتاب 279 صفحه است که با مطالعهی روزانه 20 دقیقه میتوانید این کتاب را در 14 روز بخوانید.
- کتاب تاریخچه کوتاهی از فلسفه جزو کتابهای حجیم و بلند با موضوع فلسفه است. این کتاب برای افرادی که وقت بیشتری برای مطالعه دارند و میخواهند درزمینهی فلسفه زمان بیشتری را به مطالعه اختصاص دهند انتخاب مناسبی است.
در بخشی از کتاب تاریخچه کوتاهی از فلسفه میخوانیم
فصل اول؛ سقراط
حدود ۲۴۰۰ سال پیش مردی در آتن به جرم زیاد سؤال کردن به مرگ محکوم شد. قبل از او هم فلاسفهای وجود داشتند، ولی این موضوع تنها در مورد سقراط بالا گرفته بود. اگر فلسفه یک قدیس حامی داشته باشد، آن سقراط است. سقراط با آن بینی سربالا، هیکل چاق، ظاهر ژنده و کمی عجیب برازنده به نظر نمیرسید. ولی با آن ظاهر زشت و اغلب کثیف، بسیار باجذبه و واجد هوشی فوقالعاده بود. همه در آتن معتقد بودند کسی مانند او نبوده و احتمالاً در آینده هم نخواهد بود. او منحصربهفرد بود و در عین حال بسیار آزاردهنده. به نظر خودش خرمگسی بود با نیشی گزنده. خرمگسها حشراتی آزاردهندهاند، ولی آسیب جدی وارد نمیکنند. با این حال، همه آتنیها چنین دیدگاهی نداشتند. برخی او را دوست داشتند؛ و برخی دیگر نفوذ او را خطرناک میدانستند. او در جوانی جنگجویی شجاع بود که در جنگهای پلوپونزی علیه اسپارتها و متحدانشان جنگیده بود. در میانسالی در بازار پرسه میزد، جلو مردم را میگرفت و از آنها سؤالات عجیبی میکرد. این تقریبا تنها کاری بود که انجام میداد. ولی سؤالاتش گزنده بودند. این سؤالات ساده به نظر میرسیدند؛ ولی در واقع اینطور نبود.
یک نمونه از این سوالات، گفتگوی او با ائوتودموس (۱) بود. سقراط از او سوال کرد که آیا فریبکاری صفتی غیراخلاقی محسوب می شود یا نه. ائوتودموس پاسخ داد البته که این طور است. این از نظر او بدیهی بود. ولی سقراط سوال کرد که اگر دوست پریشان تو بخواهد خود را بکشد و تو کارد او را بدزدی چطور؟ این فریبکارانه نیست؟ البته که هست. ولی آیا انجام دادن آن اخلاقی است یا غیراخلاقی؟ این کار علی رغم فریبکارانه بودن، کار خوبی است نه بد. ائوتودموس که در گره های سوالات سقراط گرفتار شده بود پاسخ داد بله. سقراط با استفاده از مثال نقضی هوشمندانه به ائوتودموس نشان داد که اظهارنظر کلی او درباره غیراخلاقی بودن فریبکاری در همه موقعیت ها صدق نمی کند. ائوتودموس قبلاً متوجه این نکته نشده بود.
آنچه در بالا خواندید بررسی و نقد کتاب تاریخچه کوتاهی از فلسفه اثر نایجل وابرتون بود.خرید و دانلود این اثر در همین صفحه امکانپذیر است. برای مطالعهی دیگر کتابها در زمینهی فلسفه میتوانید به قسمت دستهبندی کتابها مراجعه و کتابهای این موضوع را یکجا مشاهده کنید.
نظرات کاربران درباره کتاب تاریخچهی کوتاهی از فلسفه