این کتاب از ۱۳ فصل تشکیلشده است. شواهد مبنی بر آن است که بعد از طرح پارادایم جهانیشدن، نیاز به زیرساختهای آن در سازمانها بیشازپیش احساس شد که تغییر نگاه از سبک نیوتنی به کوانتومی و گذار از عصر کارخانهداری به عصر جدید در صنعت و اقتصاد از مهمترین آنها است. بر همین اساس، فصل اول و دوم این کتاب به این مهم اختصاصیافته است.
در فصل سوم و چهارم به رویکردهای تأثیر پذیرفته از زیرساختهای جهانیشدن یعنی انقلاب صنعتی پنجم و تحول دیجیتال پرداختهشده است. انقلابهای صنعتی در طول تاریخ وجود داشته و در آینده نیز تکامل خواهد یافت. احتمال داده میشود زمانی که انقلاب صنعتی پنجم به بلوغ خود برسد ما در مرز عصر سینگولاریتی باشیم. در ادامه بهمنظور آنکه به سازمان سینگولاریته شده دست بیابیم نیازمند مؤلفههایی در ابعاد مختلف در نقش تسهیلکننده و تعدیلکننده هستیم که سایر فصول کتاب به این دو محور پرداختهاند. هرچند که تعداد این تسهیل و تعدیلکنندهها به این موارد ختم نمیشود و حتی بسیاری از آنها تا ظهور و بلوغ کامل عصر سینگولاریتی ناشناخته هستند، اما تلاش شده است تا حداقل به برخی از این موارد اشاره گردد. تسهیل و تعدیلکنندههای سازمان سینگولاریته در حقیقت در نقش محرک و موانع شکلگیری سازمان سینگولاریته بوده و شناخت از همه آنها به این مواردی که اشارهشده است ختم نمیگردد. علاوهبراین، در کنار تسهیل و تعدیلگران سازنده سازمان سینگولاریته، ما شاهد برخی از اتفاقات در علموفناوری هستیم که بیتأثیر بر سازمان سینگولاریته نیستند. دو مورد از مهمترین آنها بحث متاوِرس و هوشمصنوعی است که در دو فصل مجزا به آن پرداختهشده است.
در این کتاب تلاش شده است تا به بررسی مفاهیم مرتبط پرداختهشده و با ارائه مثالهای فراوان بخصوص با طرح یک «داستانک» در ابتدای هر فصل، آن را تعدیل نمایم. قابلتوجه است که هر فصل کتاب متجاوز از ۱۲صفحه نبوده و بهصورت مجزا از سایر فصول قابلیت مطالعه دارد. در سرتاسر این مجموعه ضمن حفظ امانتداری با بهرهگیری از منابع مناسب و علمی تلاش شده است تا از عناوین (تیترهای) دومی که بهصورت «|...!» نشان دادهشده است، استفاده شود تا فهم موضوع راحتتر گردد. در حقیقت، اینها عناوین دومی هستند که در آن بخش میتوانند بهعنوان چکیده موضوعی که قرار است مطرح شود بیان شوند. برای نمونه در فصل اول، اولین تیتر عبارت است از «مقدمه» و تیتر دوم آن عبارت است از «|ژیوان، عاشقانهای از دهه چهل و پنجاه!». علاوه بر این در پایان کتاب به بیان منابع استفادهشده در دو قسمت «منابع فارسی و لاتین» بهمنظور مطالعه و رهگیری بیشتر علاقهمندان اشارهشده است. بهغیراز این موارد برای شناخت بهتر مفهوم سینگولاریتی میتوانید به کتابها و همایشها و مقالات متعددی که در این خصوص ارائه کردهام مراجعه بفرمایید.
رویهمرفته، طرح کلی این کتاب بهصورت تصویر صفحه بعد است که در آن بعد از جهانیشدن (بهترتیب از پایین) به زیرساختهای موردنیاز آن بههمراه مهارتهای موردنیاز (سخت و نرم) و سپس رویکردهای تأثیرپذیرفته از آن و بعد تسهیل و تعدیلکنندههایی که در نهایت منجر به سازمان سینگولاریته میشود، اشارهشده است. علاوهبراین، مصادیق بسیاری بر روی سازمان سینگولاریته مؤثر است که شاید بتوان دو مورد از مهمترین آنها را مِتاورس و هوش و رهبریِ مصنوعی دانست.