صبح زود ترک منزل برای رفتن به سر کار، مختصر صبحانهای با عجله یا حتی بیصبحانه، « عادت به صبحانه ندارم ».
ناهار با عجله چون باید زود برگردم سر کار. جواب تلفن طلبکار و بدهکار، مشتری و ارباب رجوع، « بدو اینو بیار، بپر اونو بردار »، « بابا زود باش بانک بست »، « ای وای چکم برگشت خورد »، « شب شد ما هنوز کارمون تموم نشده »، « خریدی هم که قرار بود انجام بدم که... ».
« ورزش؟! شوخی نکن من اگه وقت کنم میرم حموم، ورزش باشه پیشکش ».
با این سیستم زندگی همگی آشنا هستیم و با انواع سکته و سرطان و زخم معده هم همینطور.
به پرونده سلامتی بالا آلودگی هوا، غذاهای چرب و کنسروی و گاهی اوقات هم سیگار اضافه میشود.
در حقیقت ماه و خورشید و فلک و خود ما در کاریم تا هر آنچه در آستین داریم برای خراب کردن سلامت جسمانیمان انجام دهیم.
متأسفانه ما فکر میکنیم که مریضی و ناراحتی هیچگاه سراغ ما نمیآید، فکر میکنیم، چون امروز هم مانند دیروز از خواب بلند شدیم و سر کار رفتیم، بدن ما سالم است، در صورتی که با روش زندگیای که اکثر ما دنبال میکنیم، ذرهذره سلامتی خود را زیر پا میگذاریم.
بیشتر عوارض این روش زندگی زمانی ظاهر میشوند، که درمان آنها بسیار مشکل یا حتی غیر ممکن است.
وقتی دچار فتق دیسک شویم، اندیشیدن چارهای برای آن، میتواند وقت و پول زیادی را از ما بگیرد، حال این که با گنجاندن تنها چند دقیقه فعالیت صحیح ورزشی در برنامه روزانه، دقت به نحوه نشست و برخاست و انجام کارهای روزانه، میتوانستیم از بروز آن پیشگیری کنیم.
ارتباط مهمی میان رژیم غذایی و سرطان وجود دارد و نقش چربی موجود در رژیم غذایی در ایجاد سرطان کولون، پروستات و پستان ثابت شده است.
درمان سرطان کولون، اگر امکانپذیر هم باشد، خیلی مشکلتر از زمانی است که میشد با یک روش غذایی صحیح، تمرینات و معاینات پزشکی منظم از ایجاد آن جلوگیری کرد یا لااقل در مراحل اولیه، تشخیص داد و در نتیجه درمان زودرس را ممکن ساخت.
تنش نیز از عوامل ایجادکننده سرطان، زخم معده و بیماریهای بیشماری است که برای توضیح آنها یک کتاب کم است.
تغییر روش زندگی یکروزه امکانپذیر نیست و با مشکلاتی که اکثر ما با آن درگیر هستیم، نمیتوان زندگی بدون تنش داشت، اما میتوان و باید با ایجاد تغییراتی، هر چند جزیی، در زندگی خودمان، مقداری از باری که بر دوش جسم ماست، کم کنیم...
-از متن کتاب-