یکی از نکات مهم در امر برنامه ریزی داشتن اهداف کوتاه مدت و بلند مدت می باشد؛ چرا که اگر تمام اهداف بلند مدت باشند احتمال اینکه ما با گذر زمان دچار خستگی و فرسایش گردیم زیاد است، اما اگر اهداف کوتاه مدت و میان مدت نیز در نظرمان باشد بعد از مدت کوتاهی با رسیدن به اهداف کوتاه مدت بسیار تقویت گردیده و آن را پاداشی برای زحمات مان در نظر گرفته و با قوت و قدرت بیشتری برنامه هایمان را دنبال خواهیم کرد. برنامه ریزی قبل از حادثه شامل جمع آوری و ذخیره سازی داده ها و ویژگی های مهم هر سایتی در باره مکان های مخاطره آمیز در فاز آمادگی است طرح های قبل از حادثه که پوشه های هدف نیز نامیده می شوند می توانند اثر بخشی واکنش ها به حوادث را بهبود بخشد.
در دسترس بودن یک طرح عملیاتی از قبل تدوین شده برای یک تیم پاسخگو در شرایط اضطراری کمک شایانی را در فاز Response به فرآیند عملیات نجات و اطفاء خواهد نمود، بطوری که در روند مدیریت مسقیم زمان با کاهش زمان دسترسی Access Point وکاهش زمان آماده سازی تجهیزات Setup Time روبرو خواهیم بود و این اتفاق در نوع خود قابل تأمل می باشد.
بنابراین برنامهریزی باید واقع بینانه و عملیاتی باشد به این معنا که با در نظر گرفتن نیازها و فعالیتهای روزانه خود بتوانیم به هدف اصلی خود در فاز پاسخ به حوادث دست پیدا نمائیم.