خودزندگینامهی پسر نوجوانی به نام «رضاقلی» اکنون به دست مجید افتاده است. همراه با این دو شخصیت، در کتاب دروازهی مردگان ۲: شب خندق به دالانهای تاریخ سفر میکنیم و وقایع ترسناک و مهیّجی را دربارهی زندگی این دو جوان میخوانیم. این اثر دومین جلد از سهگانهای متفاوت و خواندنی نوشتهی حمیدرضا شاهآبادی به شمار میرود.
- دربارهی کتاب:
سهگانهی خواندنی و مهیج دروازهی مردگان را که اکنون جلد دوم آن در اختیار شما قرار دارد، میتوان در شمار آثار ادبی تاریخی-تخیلی دستهبندی کرد. عنوان این دستهبندی ممکن است در نگاه اول عبارتی متناقض به نظر برسد اما با مطالعهی این مجموعهی سهجلدی خواهید دید که انتخاب چنین نامی برای آن چندان هم بیراه نیست. کتاب دروازهی مردگان ۲: شب خندق به این معنا اثری تاریخی-تخیلی به شمار میرود که نویسنده کوشیده است در آن وقایع و رخدادهایی آمیخته با جنبههای سوررئالیستی و ماوراءالطبیعی را در بازهای از تاریخ معاصر ایران در دوران قاجار روایت کند. شخصیت اول داستان پسر نوجوانی است که «رضاقلی» نام دارد و ما در هر سه جلد این مجموعه، ماجراهای زندگی او و مواجههاش با پدیدههای جهان مدرن در ایران را میشنویم.
تار و پود روایت کتاب دروازهی مردگان ۲: شب خندق نیز مانند جلد اول مجموعه، بافتهای مرکب از زمان حال و گذشته است. دو خط روایی درهمتنیده در طول داستان در جریان است و هر دو راوی پسران نوجوان و کنجکاوی هستند که داستان زندگی خود را برای مخاطب بازگو میکنند. از حیث تقویم و زمان وقوع حوادث، چیزی حدود صد سال فاصله میان آنهاست. اما رخدادی که یکی از وقایع اصلی داستان در جلد اول مجموعه به شمار میرود، زندگی این دو نوجوان، رضاقلی و مجید را به هم گره زده است.