فلسفه، عرفان، مذهب و مکاتب گوناگون در بستر تاریخ در جهان و بهویژه در شرق پدیدار شدهاند و هر یک از مکاتب و فرقهها و مذاهب زیرمجموعههای گوناگون ایجاد کردهاند.
نویسندهی این کتاب، «آلن واتس»، فیلسوف، سخنران و مفسر فلسفههای شرقی بودیسم، تائوئیسم و هندوئیسم، تلاش دارد گوشهی کوچکی دربارهی یکی از مکاتب فلسفی و عرفانی را توضیح دهد، باشد که برای رهایی و آرامش حتی یک نفر سودمند باشد.
عقاید و تجربیات شخصی نویسنده که در این کتاب بازتاب گستردهای دارد، بر اساس سالیان دراز مطالعه و اجرای فلسفههای شرقی بنا شده که هر یک به شیوهی خود اشاره به خداپرستی و انساندوستی و عشق به خدا، مردم و به همه موجودات و به سراسر گیتی و کیهان دارد.
برای نمونه، فرهنگ بوداگرایی، به گفته «آلن واتس»، نشانگر این است که خداوند در قالب بودا آموزههای خود را درباره عشق و عرفان به انسان ارائه میدهد و بودا شخصی است که در میان مردم زندگی میکند و آموزههایش را آموزش میدهد؛ همچنان که امام و واعظ و پاپ و کشیش در میان مردم زندگی میکنند.
این عقاید چندان مغایر با مسیحیت نیست که معتقد است خداوند روح خود را در کالبد حضرت عیسی مسیح (ع) دمید و همچنین اسلام، این دین پرشکوه و خاتم ادیان، نیز اشارهای بر آفرینش انسان از روح و عشق خداوند دارد، که تکمیلکننده و پایان دهندهی همهی عقاید و باورهای متافیزیکی است.