اگر بخواهم بهطور خلاصه ساختار کتاب را شرح دهم؛ فصل اول این کتاب به مفاهیم مربوط به پسانداز کردن میپردازد. در این فصل توصیه میشود که پسانداز را خیلی زود باید شروع کرد. در این فصل همچنین به روشهایی برای پساندازهای کوچک و ناچیز تا روشهای بزرگ پسانداز پرداخته میشود.
در فصل دوم اکیدا توصیه میشود که پساندازها باید در صندوقهای سرمایهگذاری شاخصمحور سرمایهگذاری شود. در این فصل بهخوبی و با مثالهای واقعی از بازار سهام آمریکا نشان داده میشود که این استراتژی سرمایهگذاری به دلیل هزینه پایین، از سرمایهگذاری در بسیاری صندوقهای سرمایهگذاری مشترک با مدیریت فعال، عملکرد بهتری دارد.
فصل سوم بیان میکند همانگونه که نباید همه تخممرغهای خود را در یک سبد گذاشت، سرمایهگذار نیز باید یک سبد متنوع از صدها سهم مختلف داشته باشد.انجام این کار چه برای افراد کمپول و چه برای افراد بسیار ثروتمند با سرمایهگذاری در یک یا چند صندوق سرمایهگذاری شاخصمحور کمهزینه امکانپذیر است. تنوعبخشی تنها به خرید سهام محدود نمیشود و باید بین بازارهای مختلف (بازار اوراق قرضه) و در طول زمان نیز انجام شود.
در فصل چهارم به اجتناب از اشتباهات رایج سرمایهگذارها پرداخته میشود. الیس و مالکیل با توجه به تحقیقات اخیر گروهی از روانشناسان رفتاری و اقتصاددانان مالی پی بردهاند سرمایهگذاران همواره ممکن است تصمیماتی اشتباه در مورد خریدوفروش سهام بگیرند و خود شخص سرمایهگذار، بیشتر از بازار یا اوضاع اقتصادی، مهمترین عامل در عملکرد سرمایهگذاریاش است. بنابراین لازم است با کنار گذاشتن اعتماد به نفس بیشازحد و رفتار گلهای در خریدوفروش سهام، سرمایهگذاری صورت پذیرد.
در فصل پنجم با عنوان «کار را ساده کنید»، الیس و مالکیل هشدار میدهند رسانههای مرتبط با موضوعات مالی بهطور مداوم این حرف را به مردم القا میکنند که دنیای مالی و سرمایهگذاری مدرن بسیار پیچیده است. ولی جدای از اینهمه حیلهها که برخی افراد دوست دارند به مخاطبان القا کنند (چون این کار برای آنها که از کار کردن در صنعت مالی نان میخورند بسیار سودمند است)، میتوانید با تکیه کردن بر اصل «سادگی»، در سرمایهگذاری موفق شوید.
در فصل آخر نیز خلاصه فوقالعاده سادهای از کل مطالب کتاب ارائه میشود. در این فصل خلاصهای از فصول قبلی بهصورت فهرستوار جهت مرور دروس پایهای سرمایهگذاری بیان میشود.