کتاب صوتی «درسهای تاریخ»، توسط نویسندگان به نام خود، «ویل و آریل دورانت» به رشته تحریر درآمد. ویل دورانت نویسنده، تاریخدان و فیلسوف محبوب آمریکایی بود. ویل دورانت در کتاب درسهای تاریخ، نگرشی همهجانبه به اتفاقات تاریخی و همچنین عوامل تاریخساز دارد، منتقدان بر این باورند که ویل دورانت با این کتاب زندگی کرده است و گواه آنهم جملاتی است که از او در این کتاب نقل میشود.
- خلاصهای از کتاب صوتی درسهای تاریخ:
کتاب صوتی درسهای تاریخ ۱۳ فصل دارد، که نام فصلهای آن به قرار زیر است:
۱- تاملها
۲- تاریخ و زمین
۳- زیستشناسی و تاریخ
۴- نژاد و تاریخ
۵- سرشت آدمی و تاریخ
۶- اخلاق و تاریخ
۷- دین و تاریخ
۸- اقتصاد و تاریخ
۹- سوسیالیسم و تاریخ
۱۰- حکومت و تاریخ
۱۱- تاریخ و جنگ
۱۲- رشد و زوال
۱۳- آیا پیشرفت واقعی است؟
- برشی ازآنچه در فصل یک کتاب صوتی درسهای تاریخ خواهید شنید:
هنگامیکه مورخ تحقیقاتش را سرانجامی میدهد سوالهایی فراروی خود مییابد:
تحقیقات به چهکار آمدهاند؟ آیا کار خویش را تنها سرگرمی ذکر ترقی و تنزل ملتها و آرمانها و بازگویی (داستانهای تلخ مرگ شاهان یافتهای؟)
آیا درباره طبیعت انسان بیش ازآنچه مردم کوچه و بازار، بی مراجعه به کتابها فرامیگیرند، آموختهای؟ آیا از تاریخ چیزی استنباط کردهای که شرایط حال ما را روشن سازد، در داوریها و سیاستها راهنمایمان باشد، در برابر شبیخونهای حیرتزدگی یا فراز و فرودهای دگرگونی فریادرسمان گردد؟
آیا در توالی حوادث گذشته قواعد و قوانینی دیدهای که بتوانی اعمال آینده بشر یا سرنوشت کشورها را پیشبینی کنی؟
از اینها گذشته آیا درست است که تاریخ معنایی ندارد؟
هر از گاه ما هم چنین میاندیشیم و انبوههای از شک و تردید بر مهمی که برعهدهگرفتهایم حملهور میشود. ازاینجا شروع کنیم، آیا بهدرستی میدانیم گذشته چه بود، درواقع چه رخ داد یا تاریخ افسانهای است که هرکس بهنوعی حکایت میکند؟
زمان حال، همانطور طومار گذشته است که برای اجراشدن بستهشده و گذشته همان طومار حال است که برای شناخته شدن گسترده شده است.
در فلسفه میکوشیم که جزء را در پرتو کل بشناسیم؛ در فلسفه تاریخ جهد میکنیم که لحظه حال را در انوار گذشته ببینیم. میدانیم که درهر دو مورد نظر رسیدن به کمال است.
- شیوه نگارش در کتاب درسهای تاریخ:
کتاب صوتی درسهای تاریخ به این سبب یک اثر ماندگار و شاهکار ویل دورانت نامگرفته است که در این کتاب ویل دورانت سعی در شناخت تمامی عواملی دارد، که تاریخ را رقمزدهاند. ویل در این کتاب تنها یک راوی داستان تاریخی نیست بلکه گاهی مانند یک منتقد و گاهی هم دلسوز تاریخ ظاهر میشود.
ویل دورانت در کتاب صوتی درسهای تاریخ سعی نموده تا از متون نوشتهشده درگذشته توسط تاریخدانان نیز بهره گیرد. گردآوری متون و جمعبندی به سبک نویسنده سبب پدید آمدن مکتبی نو در تاریخنگاری شده است. مکتب ویل دورانت ساده است، عقبهی فلسفی دارد و به پشتوانه تحقیقات موشکافانه ویل دورانت کتاب صوتی درسهای تاریخ را میتوان بهعنوان یک منبع موثق برای مرور تاریخ در نظر گرفت.
طبق سخنانی که ویل و همسرش اذعان داشتهاند، هردو به دنبال تصحیح و نگارش به سبک دیگری از تاریخ بودهاند. گاهی سلایق شخصی دخیل بوده و سبک بازنگری تاریخ را تحت تاثیر قرار داده که هردو متوجه این امر شدهاند و به دنبال چاپ نسخهای تصحیحشده از این کتاب برآمدهاند.
- جمله معروفی که از ویل همگی شنیدهایم این است: «تمدن رودی است با دو ساحل»
ویل با گفتن این جمله تلاش کرد تا وقایع تاریخی را از منظری دیگر روایت کند، وی سعی در سنتشکنی و ایجاد سبکی جدید در بازگویی وقایع داشت. به همین علت است که امضای ویل دورانت را بر روی تمامی وقایع تاریخی خواهیم دید.
ازنظر ویل دورانت تنها رهبران و قهرمانان نیستند که تاریخ و تمدن یک ملت و حتی در بعد جهانی را میسازند، بلکه مردم عادی که شعر سراییدند، خانه، مزرعهای را آباد کردهاند، پیرو نهضتی خاص بودهاند نیز در شکلگیری تاریخ و تغییر مسیر آن تاثیرگذار بودند.
ویل دورانت پیش از زمانی که شروع به نگارش مجموعه کتاب درسهای تاریخ کند، درزمینه فلسفه و متون فلسفی فعالیت داشت. او در کتاب صوتی درسهای تاریخی راهی برای گذار در تاریخ برای تمامی مخاطبان چه عام و چه خاص بازنمود.
از همان زمان ویل دورانت معروف بود بهسادگی بیان و نوشتاری صریح و قابلفهم. این ویژگی را میتوان بهخوبی در تمامی بخشهای کتاب صوتی درسهای تاریخ مشاهده نمود.
ویل مخاطب خود را قابلاحترام میشمارد به همین سبب سعی دارد تا در بازگویی تاریخ دقیق و نکتهسنج باشد. متون فلسفی و تاریخی به سبب سبک نوشتاری خاصی که دارند اقشار خاصی از مخاطبان را میتوانند جذب کنند اما در کتاب صوتی درسهای تاریخ ویل سعی نموده شیوهای از نگارش را پیروی کند که نظر تمامی مخاطبان را جلب کند.
ویل همانطور که تاریخ را تنها در دست قدرتمندان نمیداند به همان اندازه هم در نگارش کتاب خود بهتمامی اقشار توجه نموده است. شیوه نگارش بهگونهای بوده است که پس از بازگردانی در ایران، طرفداران زیادی را توانست برای خود جذب کند.
- درباره ویلیام جیمز دورانت:
ویلیام جیمز دورانت در ۵ نوامبر سال ۱۸۸۵ در ماساچوست، آمریکا چشم به جهان گشود. وی فیلسوف، تاریخنگار و نویسنده مشهور آمریکایی بود که در ۷ نوامبر سال ۱۹۸۱ در کالیفرنیا درگذشت.
ویل دورانت کار خود را بهطور مستقل ابتدا از خبرنگاری در یک نشریهای با نام نیویورک ژورنال آغاز نمود اما این کار برای او کافی نبود و شغل معلمی را انتخاب کرد.
وی در ابتدا تصمیم داشت که یک کشیش شود اما پس از ورود به دانشگاه و تحصیل در رشته زیستشناسی با خواندن کتاب اسپینوزا، دست آخر رشته فلسفه را برای ادامه تحصیل انتخاب نمود.
مهمترین اثر ویل را تاریخ تمدن جهان میدانند که در ۱۱ جلد با کمک همسر خود به رشته تحریر درآورد.
همسر او آریل در سالهای قبل یکی از شاگردانش بوده است که به سبب نزدیکی افکارشان به یکدیگر، روابطشان به ازدواج ختم میشود.
او در سال ۱۹۱۳ وارد دانشگاه کلمبیا شد و در ۱۹۱۷ توانست دکتری خود را اخذ کند. پس از گذشت ۱ سال در همان دانشگاه شروع به تدریس در رشته فلسفه نمود.
- معرفی دیگر آثار مشهور، ویل دورانت:
* تاریخ تمدن
* تاریخ فلسفه
* لذات فلسفه.
با فاصله یکی از بدترین صداگذاریها رو داشت. سه فصل اول رو گوش کردم انقدر صداش کم بود که عملا تصف نکاتش رو نمیشنیدم. واقعا زشته انقدر پول میگیرید و انقدر ضعیف تولید میکنید. پینشهاد میکنم ابدا برای این اثر صوتی ضعیف پول هدر ندید.
3
نظرم و مینویسم اما سیو نمیکنید بخاطر اینکه به مزاقتون خوش نمیاد بهتر بود برای کتاب به این مهمی صدا پیشه ای بهتر میگذاشتید تا آقای خادم البته با احترام به ایشان