فریدریش اوگست فون هایک یکی از متفکران بزرگ لیبرال و نامدار قرن بیستم است، اما تاکنون هیچ کتاب غیرتخصصی برای توصیف زندگی و آثار او و توضیح اهمیت آنها نوشته نشده است. در این کتاب دکتر ایمون باتلر این شکاف محسوس را با بررسی روشن، منظم و قابل درک خود پر کرده است.
اندیشهٔ اصلی در ساختار کلی جهانبینی هایک، اصل جامعهٔ آزاد است که از طریق فعالیتهای مردان و زنان آزاد ایجاد میشود، آنچه آگاهانه برای آن برنامهریزی نمیکنند. بر اساس نظر هایک، هر کوششی در جهت ساختِ جامعه بهوسیلهٔ مهندسی اجتماعی یا بر اساس برخی مفروضات قبلی، مسلماً به استبدادی منجر میشود که نمیتوان در آن برای انواع نیازها و خواستههایی که اعضای جامعه را به تحریک وادارد فضایی یافت.
از سوی دیگر، هایک به بازار اقتصادی همچون سیستم اطلاعرسانی نگاه میکند. بازار یک شبکهٔ بزرگ و جهانی اطلاعات را فراهم میکند که از طریق آن قیمت یک کالا میتواند به تعداد زیادی از عوامل مرتبط واکنش نشان بدهد و تعیین کند که چه کالایی باید تولید شود و هزینههای مصرف آن کالا برای جامعه چیست.
هرچند هنگامی که هایک شروع به نوشتن کرد، دههها جلوتر از زمان خود بود، اما اینک جایگاه اصلی خود را بهدست آورده و ثابت کرده است که میتواند یکی از دورانسازترین و متنفذترین متفکران عصر ما باشد. در این کتاب دکتر باتلر به خواننده اجازه میدهد تا دلایل این ادعا را درک کند.
متن کتاب به گونهای است که هم میتواند مورد استفاده دانشجویان رشتهٔ اقتصاد و هم دانشجویان رشتههای دیگر مانند علوم سیاسی، روابط و مطالعات بینالملل، حقوق، جامعهشناسی و علوم اجتماعی و همچنین صاحبنظران و متخصصان این رشتهها و سیاستگذاران و برنامهریزان اقتصادی کشور قرار گیرد.