کتاب حاضر، در اصل، درسنامهای برای واحد آموزشی «فلسفۀ دین» در برخی دانشگاههای انگلیسیزبان، خصوصاً انگلستان، است. با این حال، به گونهای تألیف شده که برای مطالعهاش نیازی به استاد نیست و کسانی که قصد مطالعۀ آزاد در زمینۀ فلسفۀ دین دارند نیز میتوانند از آن استفاده کنند.
در حوزۀ فلسفۀ دین، کتابهای متعددی به فارسی ترجمه شدهاند. بنابراین بد نیست ابتدا توضیح دهم که چرا تصمیم به ترجمۀ کتابی جدید در این زمینه گرفتم و چه مزیتهایی در فلسفهورزی دربارۀ دین بود که من را به ترجمۀ آن ترغیب کرد.
کتاب، با آنکه حجمی نسبتاً کم دارد، به موضوعهایی متنوع در زمینۀ فلسفۀ دین میپردازد و نظرات فیلسوفان متعددی را دربارۀ هر موضوع بررسی میکند. شیوۀ پرداختن به موضوعها کاملاً استدلالمحور و سنجشگرانه (نقادانه) است؛ یعنی ابتدا رأی و استدلال یک فیلسوف دربارۀ آن موضوع بیان میشود و سپس نقد فیلسوفان دیگر به آن رأی و استدلال مطرح میشود. در بسیاری از موردها، نویسندگان کتاب به این نیز اکتفا نمیکنند؛ یعنی یک مرحله جلوتر رفته و خودِ نقدها را هم نقد و سنجشگری میکنند. ثمرۀ شیوۀ یادشده این است که مخاطب صرفاً از حکم چند فیلسوف دربارۀ موضوع باخبر نمیشود بلکه، در هر بحث، ذهنش بهخوبی با استدلالها و نقدها درگیر شده و متوجه نقطههای اختلاف میان فیلسوفان (و چرایی آن اختلافها) میشود.