تجارت در معنی وساطت حرفهای در امر مبادله و معاوضه کالا یا ارائه خدمت به منظور حصول منفعت به کار میرود و در اصطلاح شامل کلیه مواردی است که در مقام داد و ستد بطور متعارف وجود دارد.
اگر چه از لحاظ نظری گروهی از متخصصین دو اصطلاح تجارت و بازرگانی را در دو مفهوم متمایز به کار میبرند، لکن غالباً این دو اصطلاح یک معنی را در ذهن متبادر مینماید.
از آنجا که در تجارت با بازرگانی بخشی از امور راجع به گردش ثروت مورد لحاظ قرار میگیرد، لذا اشخاصی که بطور مستقیم در این گونه امور فعالیت دارند تاجر یا بازرگان نامیده میشوند.
به عبارت دیگر تاجر یا بازرگان شخصی است که نتیجه فعالیت وی تمام و یا قسمتی از فاصله زمانی و یا مکانی موجود میان تولید و مصرف یا میان عرضه و تقاضا را مرتقع میکند و یا موجبات تسهیل و یا تسریع در ارتباط با این مقولات را فراهم میکند.
تجارت را میتوان به اعتبار دامنه شمول در انواع مختلف فهرست نمود. از جمله: تجارت داخلی، تجارت خارجی، تجارت بینالمللی، تجارت منطقهای، تجارت دو یا چند جانبه، تجارت مرزی، و …
در دورانهای اولیه اقتصادی،داد و ستد و مبادله به صورتی ساده و بطور کلی از طریق تهاتر انجام میشد. گذر از اقتصاد خانوادگی به اقتصاد روستایی، سپس به اقتصاد شهری، اقتصاد ملی و در نهایت به اقتصاد جهان، ضرورت به کارگیری و اعمال قواعد خاص و ضوابط ویژه ارتباطات تجارتی را ضروری نمود.