درباره بهبود عملکرد نیروی انسانی، رضایتمندی و جذب مشتری
امروزه عامل انسانی به عنوان کلیدی ترین و حساس ترین عنصر سازمانی محسوب می شود وهمچنین سازمان ها از ارکان مهمی از قبیل سرمایه، عملکرد نیروی انسانی، فناوری و مدیریت تشکیل یافته اند که به رغم بسیاری از صاحب نظران؛ عملکرد نیروی انسانی مهمترین رکن در این بین است زیرا کارایی سازمان منوط به انجام وظایف درست و صحیح این نیروها در دوایر صفی و ستادی است.
اصل و گوهر سرمایه انسانی، هوش خاص اعضای آن سازمان است.سرمایه انسانی به عنوان اقلامی تعریف می شود که کارمندان هنگام خروج از محل کار، با خود می برند مانند، دانش، مهارت ها، تجارب، توانمندی ها، انگیزش و کارها، در واقع شرکت های بسیاری مزایای رقابتی خود را از سرمایه انسانی کسب می کنند. همچنین فعالیت های مدیریت منابع انسانی به طور قابل ملاحظه ای بر روی عملکرد کارکنان تأثیر دارد و مدیریت منابع انسانی در دیدگاه جهانی، به عنوان سیستمی از طرح ریزی، آموزش، مدیریت و بکارگیری و نگهداری است.
بهبود عملکرد نیروی انسانی همواره یکی از چالش های اساسی سازمان ها محسوب می شود زیرا در زمینه نوآوری، کیفیت، رشد مستمر و سایر داده های مهمی که برای بقاء در دنیای رقابتی و نوین کسب و کار، انسان ها هستند که خلق ایده میکنند. هدف از بهبود عملکرد و توسعه نیروی انسانی، تولید چارچوبی فراگیر و یکپارچه برای پرورش کارکنان است. مدیریت مؤثر کارکنان به طور روز افزون در ادبیات موضوعی آن، به عنوان عاملی که سهمی حیاتی در نیل به عملکرد و بقای سازمانی دارد، شناخته می شود. اگر سیاست ها و رویه های مربوط به عملکرد کارکنان سازمان با همدیگر تطابق و سهم قابل ملاحظه ای در دستیابی به اهداف سازمان و برنامه های استراتژیک داشته باشند دستیابی به موفقیت سازمانی محتمل تر است.
امروزه با پیشرفت فناوری اطلاعات، سیستمهای نوینی تولید شده است که میتواند توان سازمان را در کاهش هزینه های داخلی، تعامل بهتر با محیط و در نهایت به دست آوردن سود، یاری رساند. یکی از این ابزارها، «مدیریت ارتباط با مشتری» است. مدیریت ارتباط با مشتری اصطلاحی است که برای توصیف چگونگی تعامل با مشتری و مدیریت بر فعالیتهایی که برای برقراری ارتباط پایدار و اثر بخش با مشتری صورت میگیرد تعریف شده است. نقش مدیریت ارتباط با مشتری به عنوان یک ابزار استراتژیک در توسعه سازمانهای تولیدی و خدماتی انکار ناپذیر است. هر چند که مقوله جدیدی نیست و از زمانی که عرضه و تقاضا وجود داشته باشد هر گاه عرضه بر تقاضا پیشی گرفته است ایجاد ارتباط با مشتری در جهت نگهداری او و ایجاد حس وفاداری در او مد نظر بوده است. بدین سبب تحقیق در این زمینه حائز اهیمت می باشد.
تفکر درباره آینده برای کارها و اقدامات کنونی انسان امری ضروری است واکنش بدون تفکر به آینده امکان پذیر است، اما کنش امکان پذیر نیست چرا که عمل نیاز به پیش بینی دارد. دنیای امروز دنیای سازمان هاست و نیروی انسانی به عنوان با ارزش ترین منابع سازمانی محور رویکردها و فعالیت های سازمانی بوده و در اعتلای اهداف سازمانی نقشی اساسی ایفا می کند. عملکرد منابع انسانی به سازمان معنا و مفهوم بخشیده و زمینه های تحقق اهداف سازمانی را فراهم می کنند. چالش های محیطی عصر حاضر از نظر پیشرفت سریع فناوری، افزایش انتظارات مشتریان، ضرورت انعطاف پذیری سازمان ها را برای جستجوی راهی در جهت تداوم و بقای خود وادار کرده است. در این میان توسعه و بهبود عملکرد نیروی انسانی به عنوان عامل نجات بخش و ابزاری شناخته شده، ظهور کرده است و به یکی از مباحث مهم روز مبدل گشته که می تواند موفقیت سازمان ها را تضمین کند.