- از سرقت مسلحانه تا ساخت ماشین پولسازی:
«رندی پل گِیج» نویسنده، تاجر، کارآفرین و سخنران انگیزشی اهل آمریکا است که سال ۱۹۵۹ در ایالت ویسکانسین متولد شده است. او بهخاطر بیش از سی سال فعالیت در حوزهی موفقیت و نوشتن کتابهای توسعهی فردی شناخته میشود. رندی، نوجوانی خوبی نداشت و پا در مسیری گذاشته بود که تصور آیندهای درخشان برایش دشوار بود. او در پانزده سالگی بهجرم دست داشتن در یک سرقت مسلحانه دستگیر شد. هدف او تأمین پول لازم برای معاملهی مواد مخدر بود. پس از این اتفاق رندی از مدرسه اخراج شد و به کانون اصلاح و تربیت رفت. حدود یک سال بعد، با آزادی مشروط از کانون بیرون آمد، به میامی نقل مکان کرد و با حداقل دستمزد، به شستن ظروف یک رستوران کوچک مشغول شد. عنوان کاری او بهمرور و پس از گذشت زمان، تا مدیریت ارتقا یافت و در بیست سالگی، صنعت بازاریابی شبکهای خود را راه انداخت. دو سال بعد، رندی گیج اولین کتاب خود را نیز با عنوان «چگونه یک ماشین پولسازی بسازیم» منتشر کرد.
- رندیِ نویسنده:
از سال ۲۰۰۱ تا کنون، سیزده کتاب از رندی گیج چاپ شده است. نخستین کتاب او هنوز هم جزء آثار محبوبش است. کتاب «چرا احمق، بیپول و بیمار هستید؛ چگونه میتوانید باهوش، سالم و پولدار باشید» هم یکی از آثار پرطرفدار این نویسنده است. در کنار این دو اثر، «امنیت در ریسکپذیری است!»، «دایرهی اول: اصول و قواعد همانندسازی در بازاریابی شبکهای»، «نابغهی دیوانه»، «هفت قانون رهبری بازاریابی شبکهای»، «۱۰۱ کلید خوشبختی»، «توانگری خود را پذیرا باشید»، و «۳۷ راز توانگری»، برخی از دیگر آثار مهم گِیج هستند که همه هم به فارسی ترجمه شدهاند.
- پا گرفتن کتاب پس از عبور از محیطی پر از ناامیدی و شرمندگی:
رندی گیج در مقدمهی کتاب با شجاعت از شرایط نابهسامانی که پیش از تحریر این کتاب داشته سخن میگوید و خود وجود کتاب، نکتهای امیدبخش است که بهقول نویسنده «اگر نویسنده، جواب نه هرگز معنی ندارد و شکست، پایان کار نیست. چالشها، بزرگترین فرصتهای نوآوری و آفرینش را فراهم میکنند.» مشکلات و چالشها، پایانی برای کار گِیج نبودهاند و در خلال همین چالشها او کتابی نوشت که بر افراد بسیاری در سراسر جهان اثرگذاره بوده و هست. رندی گیج نابغهی دیوانه را در سه بخش کلی نوشته است: در بخش اول نگاهی به چگونگی فرد در رسیدن به موقعیت کنونیاش میاندازد؛ به اینکه چطور همگرایی باورها، قیاسهای انتقادآمیز منفی و تفکر گلهای، هوشیاری را مسموم کرده و اجازه داده فرد به میانهروی روی آورد. در بخش دوم از کشف برخی پیشرفتهای بزرگ و وابسته به تحولات عظیم سخن به میان میآید که در دههی آینده با آنها روبهرو خواهیم شد. نویسنده مکانی خاص را انتخاب کرده، آینده را پیشبینی مینماید و چالشهای آن را نیز شناسایی میکند تا بزرگترین فرصتها آشکار شوند. بخش سوم نابغۀ دیوانه، از ایدههایی تشکیل شده که نویسنده آنها را «بیدارکنندهی فکری» مینامد. این ایدهها مخاطب را مجبور میکند به طرز تفکر خود بیندیشد. اما آنچه در این سه بخش و در تمام کتاب مشترک است تلاش برای پاسخ به این سؤال است که «چگونه بیندیشیم تا کارآفرینی موفق شویم؟»
- فاصلهی ما تا خوشبختی به اندازهی فاصلهی ما تا خودمان است:
نشر صوتی آوانامه با همکاری «انتشارات نسل نواندیش» کتاب صوتی «نابغهی دیوانه» اثر «رندی گیج» را با ترجمهی «سعید گلمحمدی» و «گیتی شهیدی» و با صدای «مهدی خلیلی» تولید کرده است.