- نویسندهی مادام بواری:
«گوستاو فلوبر» نویسندهی بزرگ ادبیات فرانسه است که قرن نوزدهم میلادی در شهر روآن میزیست. فلوبر در ۵۸ سال زندگیاش آثاری منتشر کرد که شاید از حیث کمیت، چشمگیر نباشند اما دقت و وسواس او در انتخاب واژگان باعث شده آثاری بسیار باکیفیت و در جزئیات، درخشان خلق کند. «سالامبو»، «تربیت احساسات»، «وسوسهی آنتونیوس قدیس» و «سه داستان» برخی از آثار برجستهی فلوبر هستند. اما در این میان، رمانی که چون جواهر میان کتابهای فلوبر میدرخشد، بدون شک «مادام بواری» است.
- هر روز تنها چند سطر:
مادام بواری نخستین بار در سال ۱۸۵۶ منتشر شد. حال آنکه فلوبر از ۱۸۵۱ کار روی آن را آغاز کرده بود و روزانه تنها چند خط مینوشت و بارها نوشتههایش را میخواند و بررسی میکرد. این اثر تا کنون چندین بار به زبان فارسی برگردانده شده که یکی از بهترین ترجمههای موجود، محصول تلاش «محمد قاضی» و «رضا عقیلی» است. در سینما و تئاتر هم بارها از مادام بواری اقتباس شده است. مهمترین اقتباس را میتوان فیلم «ژان رنوار» کارگردان نامآشنای فرانسوی دانست؛ فیلمی که سال ۱۹۴۳ با همان عنوان کتاب ساخته شد؛ اما با اقبال کتاب فلوبر مواجه نشد.
- داستان اما بواری:
کتاب مادام بواری، داستان زنی است بهنام «اما روئو»، دختر یک دهقان که روحی سرکش و سودایی دارد؛ روحی که هیچوقت اقناع نمیشود. به سودای رهایی از زندگی روستایی، اما با مردی بهنام «شارل بواری» که یک کمکپزشک شهرستانی است، ازدواج میکند. ولی دیری نمیگذرد که به ابتذال و ناچیزی روح این مرد مهربان و مظلوم ولی بینور و کوتهبین پی میبرد و از زندگی با او بهسختی احساس کسالت میکند. این کتاب دریایی از مشاهدات و مطالعات دقیق روانکاوی است که بهصورتی فشرده و بهسبکی که در آن واحد باشکوه و زیبا و ساده و بیپیرایه است، بهرشتهی تحریر درآمده است.
- برشهایی از کتاب:
اگر دو موجود معصوم و بینوا بههم برخورد کنند و به یکدیگر متمایل شوند، همه و همه مجهز میشوند تا مانع وصال آندو شوند.
کشیشها همیشه در منجلاب جهل فرورفتهاند و میکوشند تا مردم را نیز با خود در آن غرق کنند.
ما برای رنجکشیدن بهدنیا آمدهایم.
آنچه بیشتر رقتآور است این است که شخص مجبور باشد مثل من عمر به بیهودگی بگذراند. اگر رنجهای ما بهحال کسی مفید واقع میشد، میتوانستیم بهنام اینکه فداکاری میکنیم، خود را دلداری دهیم!
همیشه وقتی کسی میمیرد درک وقوع این حادثهی پوچ چنان مشکل و تندادن به قبول آن، چنان دشوار است که حالی شبیه به بهت و حیرت به انسان دست میدهد.
- کتاب صوتی مادام بُواری:
نشر صوتی آوانامه با همکارای «انتشارات مجید» کتاب صوتی «مادام بواری» شاهکار «گوستاو فلوبر» را با ترجمهی «محمد قاضی» و «رضا عقیلی» و با خوانش «سحر بیرانوند» تولید و منتشر کرده است.
نمیدونم چرا اصلا نمیتونم جذبش بشم الان ۴۱ درصد کتاب رفته و واقعاام به زور تا الان ادامه دادمش و بین این همه کتاب صوتیی که شنیدم و خوندم تا حالا هیچکدوم از کتابا انقدر کش پیدا نکرده خوندش و برام سریع تموم میشه حتی کتابای صوتی با تعداد ساعت بالای ۳۰ دیگه نهایت نهایت شد ۱۴ روز ولی اینو خیلی وقته گرفتم و نمیتونم تموم کنم و برام پرکشش نیست اصلا
5
گوینده با تغییر صدا سعی کرده بود تاجای ممکن کتاب برای شنونده جذاب باشد صداشون و خوانش رو دوست داشتم اما کتاب با توجه به تعریف هایی که ازش شده بود خیلی کمتر از انتظاراتم بود البته. معتقدم بسته به حال و هوای آدم تاثیر فیلم و کتاب متفاوته شایدم برای من زمان مناسبی برای خواندن این کتاب نبود -درکل کتاب برام واقعا جذابیتی نداشت
5
اجرای روان 🎙️
سرگرمکننده 🧩
تلخ ☕️
پربار 🌳
گیرا 🧲
آموزنده 🦉
اثر بی نظیر بود.
به نظرم شخصیتها و روند داستان به شدت قوی ساخته و پرداخته شده بود. واقعا لذت بردم. هم از اجرای فوق العاده خانم بیرانوند و هم از قلم عالی و البته ترجمه روان اثر.
البته این رو هم بگم که حدود ۲۰ درصد آغازین کتاب رو به سختی گوش کردم و زمان برد تا بتونم با فضای کتاب ارتباط بگیرم. ولی الان بسیار خرسندم 👌🏻👌🏻