- دربارهی کتاب:
ادگار آلن پو، نابغۀ پیشرو و مبتکر در زمینۀ داستانهای مدرن، که نوآوریهایش در داستانهای علمی تخیلی، جنایی و داستانهایی که جنبه روانشناختی دارند به او اعتبار بخشیده، خود همچون آثارش زندگی تراژیک و عجیبی داشت. زندگی پو با مرگ زنان گره خورده بود. وقتی فقط دوسال داشت، مادرش از بیماری سل درگذشت و در بیست سالگی مادر ناتنیاش را از دست داد. تقدیر همسرش ویرجینیا نیز همچون مادرش بود، با همان بیماری و در همان سن از دنیا رفت. همان طور که پیترآکروید به شکلی هوشمندانه نشان میدهد، مرگ این زنان و همچنین کودکی اسفبار پو چیزهایی بودند که منجر به خلق داستانهایی سیاه و عجیب همچون دو کتاب سقوط خاندان آشر و برنیس شدند. اگرچه در نهایت با خلق کلاغ توانست به رؤیای شهرت خود جامه عمل بپوشاند، این موفقیت نتوانست او را از اسارت خودش نجات بدهد و بالاخره در چهل سالگی، در حالی که روزهای پایانی زندگیاش همچون داستانهایش اسرارآمیز بود، از دنیا رفت. ادگار آلن پو نویسنده فوق العادهای بود که خوشبختانه پیترآکروید به بهترین شکل ممکن زوایای پنهان زندگی او را به نمایش گذاشته است
- خواندن کتاب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مخاطب این کتاب بزرگسالان علاقمند به ادبیات داستانی به ویژه زندگی نویسندگان و خصوصیات فردی آنهاست.
- دربارهی نویسنده:
پیتر آکروید زادهی ۵ اکتبر ۱۹۴۹استاد عهد عتیق پژوه دانشگاه لندن، رماننویس، منتقد، زندگینامهنویس و پژوهشگر بریتانیایی است که رمانهای نوآورانهاش دیدی خلاف عرف از تاریخ را عرضه میکنند.
آکروید در سال ۱۹۴۹ در محله وست در لندن به دنیا آمد؛ او در سال ۱۹۷۱ با مدرک کارشناسی ارشد هنر از دانشگاه کمبریج فارغالتحصیل شد. پس از آن دو سال را در دانشگاه ییل گذراند. در سال ۱۹۷۳ به انگلستان بازگشت و به عنوان ویرایشگر مجلهی اسپکتیتور مشغول به کار گردید. در ۱۹۸۶ منتقد اصلی کتاب مجله تایمز در لندن شد.
او پیش از آنکه به نوشتن داستان روی آورد چند کتاب نوشت که از میان آنها میتوان به دو جلد شعر هیچانگاری، کتابی دربارهی بررسی دگرجنسپوشی و یک زندگینامه ازرا پاوند و دنیایش ۱۹۸۰، اشاره کرد. نخستین رمان او آتش بزرگ لندن ۱۹۸۲ بود. پس از آن آخرین وصیت اسکار وایلد ۱۹۸۳ را نوشت. رمان هاوکسمور ۱۹۸۵دو جایزه از جمله جایزه وایتبرد را دریافت کرد. چاترتن ۱۹۸۷، نخستین نور ۱۹۸۹، موسیقی انگلیسی۱۹۹۲، خانه دکتر دی۱۹۹۳، محاکمه ی الیزابت کری: رمانی از قاتلان لایمهاوس ۱۹۹۵ از آثار دیگر او هستند. آکروید بعدها زندگینامههایی منتشر کرد که از میان آنها میتوان به تی. اس. الیوت: یک زندگی۱۹۸۴، دیکنز۱۹۹۰، بلیک ۱۹۹۵ و زندگی تامس مور۱۹۹۸ اشاره کرد.
آکروید در کتاب یادداشتهایی برای فرهنگ جدید: انشایی بر نوگرایی۱۹۷۶ به ادبیات انگلیسی معاصر و استقرار ادبی حمله برد و ادبیات داستانی واقعگرای معمولی را رد کرده و آن را بیفایده نامید. رمانهای او با یکپارچهسازی موقعیتهای تاریخی و امروزی به منظور مختل کردن قراردادهای رمان تاریخی، بازتابدهندهی همین موضع هستند.
- جملاتی از کتاب:
بعدازظهر بیستوشش سپتامبر ۱۸۴۹، ادگار آلن پو به مطب پزشکی به نام جان کارتر در ریچموندِ ویرجینیا رفت و برای رها شدن از تبی که درماندهاش کرده بود دارویی آرامبخش گرفت. سپس به آن طرف خیابان رفت و در مسافرخانهای محلی شام خورد. او، بهاشتباه، عصای شمشیریِ مالاکای دکتر کارتر را برداشت. پو باید برای رفتن به بالتیمور سوار کشتی بخار میشد. ریچموند نخستین توقفگاه او در مسیر سفرش به نیویورک بود، جایی که در آن به فعالیتهای حرفهایِ خود مشغول بود. کشتی ساعت چهار صبح برای سفری بیستوپنجساعته به راه میافتاد. از نظر دوستانی که پیش از حرکت و هنگام خداحافظی پو را دیده بودند او آرام و سرحال به نظر میرسیده. پو اگرچه احتمال میداد حدود دو هفته از ریچموند دور باشد، فراموش کرد وسایل و چمدانهایش را با خود ببرد. پیش از آنکه شش روز بعد بدن نیمهجانش را در یکی از میخانهها پیدا کنند، این آخرین باری بود که او رؤیت شد.