هشت ستون کامیابی کتابی دربارهی موفقیت و اصول اخلاقی لازم برای رسیدن به آن است. جیمز آلن در این کتاب کامیابی را معبدی متکی بر هشت ستون و پایه میداند که چهار ستون آن یعنی انرژی، صرفهجویی، درستکاری و نظام بهتنهایی کافیاند تا استحکام معبد را برای همیشه حفظ کنند و چهار ستون دیگر یعنی همدردی، بیریایی، بیطرفی و اتکابهنفس فقط باعث پایداری بیشتر آن میشوند.
جیمز آلن در کتاب «هشت ستون کامیابی»، این اثر کلاسیک، ویژگیهای دقیقی را مشخص میکند که برای رسیدن به موفقیت دائمی باید دربارهی آنها تأمل کنیم. کامیابی متکی بر هشت ستون است: انرژی، صرفهجویی، درستکاری، نظام، همدردی، بیریایی، بیطرفی و اتکابهنفس.
آلن مینویسد: «اگر کسبوکاری با اجرای کامل این اصول ساخته شود به حدی بادوام و مستحکم خواهد بود که شکستناپذیر میشود. هیچچیز نمیتواند به آن آسیب بزند؛ هیچچیز نمیتواند موجب تضعیف کامیابیاش شود و هیچچیز نمیتواند در موفقیتش وقفه ایجاد کند.»
این اثرْ «کتاب فضائل اخلاقی» برای بزرگسالان است و خِردِ سالیان را در یک جلد فشرده، خلاصه میکند. فضائل اخلاقیْ بنیان و پایهی کامیابی هستند چون روح عظمتاند. این فضائل تا ابد دوام دارند و همهی کارهای بادوام انسان با اتکا به آنها انجام شدهاند. بدون آنها، قدرت، پایداری و واقعیت معناداری وجود ندارد، بلکه همهچیز فقط رؤیاهای زودگذرند. با دستیابی به این اصول اخلاقی میتوان به کامیابی، بزرگی و حقیقت دست پیدا کرد و قوی، شجاع، شاد و آزاد بود.
این کتاب بسیار انگیزهبخش و دلنشین است و اصول بیانشده در آن بعد از گذشت صدسال از نوشتن آن هنوز هم کارآمدند.