- از هدیهی تولد سیزده سالگی تا تبدیل شدن به یکی از بهترین فیلمسازان تاریخ:
«استنلی کوبریک» فیلمساز شهیر آمریکایی، جولای ۱۹۲۸ در شهر نیویورک متولد شد. پدرش برای تولد سیزده سالگیاش یک دوربین عکاسی به او هدیه داد؛ هدیهای که مسیر زندگی استنلی را شکل داد. کوبریکِ جوان به عکاسی علاقهمند شد، به شناخت و درک درستی از این حوزه دست یافت و سالها به عکس گرفتن پرداخت. امری که بعدها و در فیلمهایش نمودی آشکار پیدا کرد. او بهمرور به سمت هنر هفتم کشیده شد و با ساخت چند فیلم کوتاه، وارد دنیای سینما شد. چند سالی بیشتر لازم نبود تا کوبریک، شروع به ساختن فیلمهایی نماید که نامش را در تاریخ سینما جاودان کنند. فیلمهایی که تفاوتها و تنوع چشمگیری در سبک با یکدیگر دارند و کوبریک، هرکدام را بدل به یکی از بهترین نمونههای آن سبک کرده است. مهمترین آثار این فیلمساز عبارتند از: «کشتن»، «راههای افتخار»، «اسپارتاکوس»، «لولیتا»، «دکتر استرنجلاو»، «۲۰۰۱: یک ادیسهی فضایی»، «پرتقال کوکی»، «بری لیندون»، «درخشش»، «غلاف تمامفلزی» و «چمان کاملا بسته». کوبریک سرانجام پس از هفتاد سال زندگی و نزدیک به نیم قرن فیلمسازی، مارس ۱۹۹۹ در هرتفوردشر انگلیس درگذشت.
- فرزند فلسفه و سینما:
استنلی کوبریک بدون شک یکی از بزرگترین کارگردانهای آمریکا و جهان است. برخی از ویژگیهای فرمی و تصاویر فیلمهای او، در حافظهی تمام مخاطبان سینما حک شده است. اما با توجهِ بیشتر به فیلمهای برجستهی او، میتوان دریافت که تنها خصائص فرمی و ظواهر بینقص فیلمهای او نیستند که نام او را جاودانه کردهاند؛ آثار کوبریک در سینما بهعنوان یک مجموعهی واحد، حرفهای بسیاری نیز برای گفتن دارند. حرفهایی که از یک دید ژرف فلسفی نشأت گرفتهاند. او دربارهی رویکرد خود میگوید: «من هیچ ایدهی قطعی و ثابتی در این باره که بخواهم فیلمهایی در مقولهی خاصی بسازم، ندارم. ولی میدانم که به ساخت فیلمی تمایل دارم که احساسی از روح زمانه به دست دهد؛ یک داستان بهروز که واقعا از حیث روانشناختی، جنسی، سیاسی و شخصی، احساسی از زمانه به دست دهد. و این، شاید دشوارترین فیلمی است که میشود ساخت.» این کتاب میکوشد پس از انداختن نگاهی کلی به نسبتهای میان دو حوزهی فلسفه و سینما، تصویری مشروح از «جهان فلسفی استنلی کوبریک» ترسیم کند.
- کتاب صوتی جهان فلسفی استنلی کوبریک:
نشر صوتی آوانامه با همکاری «گروه انتشاراتی ققنوس» نسخهی صوتی کتاب «جهان فلسفی استنلی کوبریک» اثر «جرالد جِی. آبرامز» را با ترجمهی «محمدرضا اسمخانی» و صدای «تایماز رضوانی» تولید و منتشر کرده است.