محور اصلی کتاب لبخند مسیح دغدغههای نسل جوان است، نسلی که همیشه و همواره در پی حقیقت و جستجوی راستی بوده است. کتاب لبخند مسیح به بیان اتفاقات زندگی دختری جوان و امروزی به نام نگار میپردازد. او ناخود آگاه نردبان صعود یک مرد مسیحی به سوی اسلام میشود.
نگار که دین را در زندگی بیاهمیت میپنداشته و درگیر زندگی به ظاهر شلوغ و به واقع ساده خود بوده است، بی آنکه بخواهد، دست کمک و یاری میشود برای یک مسیحی که مسیحیت نتوانسته است به پرسشهایش پاسخ بدهد. او از طریق ایمیل با شخصی به نام نیکلاس که ساکن یکی از کشورهای غربی است آشنا میشود. نیکلاس پیرو دین مسیحیت و نگار مسلمان است. در ارتباطات نوشتاری بین آن دو جاذبههای دین اسلام از طریق افکار و عقاید نگار به ذهن جستجوگر و حقیقتیاب نیکلاس سرایت میکند.
روز به روز بر شیفتگی نیکلاس برای آشنایی بیشتر با دستورات و ویژگیهای دین اسلام افزوده میشود. سرانجام نیکلاس با استقبال از یک پیشنهاد کاری به ایران سفر میکند و... سارا عرفانی در این رمان، دغدغه نوشتن از باورهای دینی این سرزمین را دارد. گرچه پرداختن به داستانهای اندیشه محور، بسیار سخت است. اما نویسنده کتاب لبخند مسیح توانسته با استفاده از شگردها و زبان ساده داستانی، مخاطب را با خود همراه کند.