حضور فعال در بازارهای بینالمللی مستلزم شناخت عوامل موثر بر این بازارها، ازجمله مقررات ناظر بر بازرگانی بینالمللی و فنون مذاکره، تنظیم، اجرا و نظارت بر حسن اجرای قراردادهای تجاری میباشد. از آنجا که در بازار بینالمللی خریدار و فروشنده در کشورهای مختلفی اقامت دارند، مقررات حقوقی مؤثر بر مذاکره، انعقاد، اجرا و حل اختلافات قراردادهای تجارب بینالمللی نیز بهمراتب پیچیدهتر از معاملات داخلی است.
به عبارتی، ریسکهای مترتب بر معاملات بینالمللی به مراتب بیشتر از معاملات داخلی بوده و به همین میزان لازم است، وقت و دقت بیشتری صرف گردد.
با عنایت به این پیچیدگیهای خاص در قراردادهای بینالمللی و بهمنظور شناساندن هرچه بیشتر این مقوله پیچیده، بهویژه با توجه به اهمیت توسعه صادرات غیرنفتی در توسعه اقتصادی کشورمان، شرکت چاپ و نشر بازرگانی انتشار کتاب حاضر را در دستور کار خود قرار داده است، به نحوی که کلیه مراحل اجرای فرایند قراردادهای بینالمللی را تشریح نموده و با بهرهگیری از منابع حقوقی، مدیریت، اقتصاد و بازرگانی بینالملل، تحقیق کاربردی در مورد کلیه عوامل درگیر در تجارت خارجی، بهخصوص درباره اصول مذاکره و اجرای قراردادهای بینالمللی، ارایه و نتایج آن را تحلیل مینماید.
در کتاب حاضر، کتاب فرایند مذاکره و تحقق معاملات بینالمللی ویرایش شده و ضمن بازنگری کلی مطالب، بهروزرسانی قوانین و مقررات، مطالب و بخشهای جدیدی به آن اضافه شده است.
در این کتاب کلیه مراحل فرایند انجام معاملات تجاری که از مطالعه بازار شروع شده و با شناسایی شریک تجاری بالقوه، مذاکرات برای حصول توافقات ادامه یافته و تنظیم قراردادی که عیناً منعکسکننده توافقات و انتظارات طرفین باشد، و نهایتاً با انجام تعهدات، این فرایند تکمیل میگردد، تشریح شده است.