- من در پی پایان دادن به این اوضاع هستم:
داستان کتاب «در پی پایان»، از زبان دختری روایت میشود که اسمش را نمیدانیم. او با دوستش جیک همسفر میشوند تا والدین جیک را ملاقات کنند. در حالی که جیک امیدوار است این سفر رابطهشان را جدیتر و نزدیکتر کند، دختر در فکر پایان دادن به رابطه است. با همهی این احوال، نمیتوان «در پی پایان» را داستانی عاشقانه دانست که صرفا میان روابط این دو نفر سپری میشود. بلکه این کتاب، اثری است بسیار ژرف؛ و پر است از تأملات فلسفی عمیق و تأثیرگذار دربارهی عشق، هویت، انزوا، معنا و وجود.
- پایان تلخِ یک تلخیِ بیپایان:
راوی «در پی پایان» همان ابتدا، از پایانی سخن میگوید که انگار بر وفق مرادش نبوده و گویی، پایان ماجرا از همان ابتدا مشخص بوده است. «ایان رید» در این کتاب، تمام سرنخهای پایان داستانش را در لابهلای فصول کتاب و میان دیالوگهای شخصیتها گنجانده و میتوان ادعا کرد که در این اثر، هیچ اتفاقی بیسبب نمیافتد و هیچ سخنی بیهوده بیان نمیگردد. به طوری که پایان تلخ ماجرا، یگانه حقیقت ممکن است.
- ترجمهی تنهایی:
وقتی که هیچ شخص دیگری نیست، چه کاری میتوانیم انجام بدهیم؟ زمانی که کوشیدهایم خودمان به تنهایی از عهدهاش بربیاییم؟ زمانی که ما همیشه تنها هستیم، چه کاری باید بکنیم؟ زمانی که هیچ شخص دیگری نیست و همیشه تنهاییم؟ در آن صورت، زندگی به چه معناست؟ اصلا معنایی هم دارد؟ در آن صورت، یک روز به چه معناست؟ یک هفته؟ یک سال؟ یک عمر؟ یک عمر چیست؟ همهچیز معنای دیگری پیدا میکند.
- اقتباسی موهوم از یک داستان وهمآلود:
چهار سال پس از انتشار کتاب و در سال ۲۰۲۰، «چارلی کافمن» کارگردان شهیر آمریکایی، فیلمنامهای بر اساس این رمان نوشت و آن را کارگردانی نمود. کافمن در اقتباس خود از «در پی پایان»، وجوه رازآلود و گاه ترسناک اثر را پررنگتر کرده و به نمادها و نشانههای بصری و محتوایی کار نیز افزوده است. نتیجهی کار، فیلمی است در خور توجه که تماشای آن پس از شنیدن کتاب، میتواند تجربهای خوشآیند باشد.
- یک صدای تازه:
برای مخاطبان آوانامه، «حُدِیثه حیدری» نام و صدایی تازه است. اما او به بهترین نحو از پس اجرای این کتاب پرچالش برآمده است. در بخشهایی از کتاب نیز صدای «مهبد قناعتپیشه»، توانسته وجه رازآلود کتاب را پررنگتر کند و معماهای اصلی قصه را ابتدا در ذهن ایجاد کرده و سپس پاسخ گوید. نشر صوتی آوانامه، نسخهی صوتی «در پی پایان» اثر «ایان رید» را با همکاری «نشر آموت» و با ترجمهی «شقایق قندهاری» تولید نموده است.
من این کتاب رو چند وقت پیش گوش دادم و باید بگم واقعاً عجیبه واقعاً عجیب!
یکی از عجیب ترین توییست(پیچش) های داستانی رو داره
البته بزرگترین اشکالی که کتاب داره اینه که اوایلش رو زیادی کش میده و خسته کننده میشه؛ نزدیک نصف کتاب کاراکترا هنوز توی ماشین و در حال رانندگی هستن و دارن به دیدن پدر و مادر جیک می روند
بهترین ویژگی کتاب هم مهارت نویسنده توی توصیف اتمسفر داستانه؛ میشه گفت شما از خوندن بعضی از بخش ها ممکنه کمی احساس ناراحتی بکنید ولی واقعاً نمیفهمید چرا!
و برخلاف خیلی از جاهایی که این کتاب رو ترسناک معرفی کردند این کتاب ترسناک نیس؛بیشتر دلهره آوره.
همچنین بعضی جاها این رمان رو یکی از آزار دهنده ترین(most disturbing) رمان ها نام می برند که اصلاً درست نیست فقط یه چند تا صحنه دلهره آور و عجیب داره ولی اون قدری نیست که جزو آزاردهنده ترین ها دسته بندی بشه.
یه سوالی هم از کسانی داشتم که کل کتاب رو گوش دادند(کسانی که داستان رو کامل گوش ندادن نخونن سوالم رو چون به شدت اسپویل داره):
اسپویل:
خب ما فهمیدیم ۹۹درصد از داستان و کاراکتر ها داخل ذهن جیکه ولی از نظر مکانی متوجه نشدم آیا جیک خودش داشته رانندگی می کرده و باخودش حرف میزده یا حتی اون مکان هایی که سفر کردن(سفر کرده) هم داخل ذهنش بوده؟
3
باسلام ،با اینکه بعضی از بخشها خسته کننده بود ، و بهتر بود از صدای آقا برای جیک استفاده میشد،بخشهای آخر واقعا دلهره آور بود ، ودرمجموع داستان جالبی بود، خسته نباشید
4
دوستان این همون کتاب تو این فکرم که تمومش کنم هست لطفا اشتباهی دو بار نخرید مثل من 🥺ولی کلا خیلی کتاب دلهره آورو خوبیه
5
بسیار زیباست تو نمایش زوایای پنهانی و عمق بیانتهای تنهایی انسان