- نویسندگان دورهگرد:
نمیتوان توضیح جامعی در مورد در راه نوشت، این رمان را باید شنید. جک کرواک متعلق به نسلی از نویسندگان آمریکایی است که به اصطلاح، آنها را نسل بیت مینامند. آنها نسلی وازده و گمگشته بودند و برای اخلاقیات و ارزشهای نسل پیشین خود ارزشی قائل نبودند. آنها یاغی، آس و پاس و لاقید بودند. از این جهت آنها را بیت مینامند که همچون جوانان ولگرد و پرسهزن دور و اطراف میدان تایمز، داغان و یک لا قبا و بیچیز و سرگردان بودند. کرواک از جمله سرشناسترین نویسندگان ضدفرهنگ بیت بود. او که در یک خانوادهی کاتولیک متولد شده بود مدتی را به سیر در آیینهای شرقی از جمله ذن و بودیسم گذراند اما سنت اعتراف و اقرار در نوشتههایش نقش پررنگی داشت.
- زندگی به مثابهی ماجراجویی:
برای نویسندگان نسل بیت، زندگی فرصتی برای ماجراجویی بود. کرواک تا شش سالگی زبان انگلیسی نمیدانست، خانوادهاش فرانسوی زبان بودند. او فوتبالیست خوبی بود و توانست با بورس دانشگاه کلمبیا وارد تیم فوتبال دانشگاه شود. پس از مشاجره با مربی و اخراج از تیم و دانشگاه برای کار روی کشتی داوطلب شد، اما چون کشتی متعلق به ارتش بود و ماجرایی برایش نداشت به نیویورک رفت و همانجا بود که با باروز و گینزبرگ آشنا شد. این آشنایی مقدمهی شکلگیری حلقهی اصلی نسل بیت بود.
فعالیت شاعران جوان و شورشی در این ایام جرقههای بزرگی را در کاهدان آمریکا انداخت. توقیف آثاری همچون زوزه و سور عریان، شهرت آسوپاسهای نیویورکی را دو چندان کرد و کار به جایی رسید که پای الن گینزبرگ به دادگاه کشیده شد. پس از این که دادگاه تسلیم شد و نهادهای مدنی پشت شاعران شورشی ایستادند تأثیر نسل بیت فراتر از حلقهی سه نفرهی باروز، گینزبرگ و کرواک رفت. آشنایی با باب دیلن و تام ویتس و اعتراض به سیاستهای جنگافروزانهی ایالات متحده ضدفرهنگ بیت را به یک جنبش ملی ضد جنگ پیوند زد.
- اتومبیل، راه و رهایی:
برای نسل بیت راه مفهوم متفاوتی داشت، راه یک مسیر برای رسیدن به مقصد نبود بلکه طریقتی برای تعالی روح و بسیط شدن فکر بود. دهههای پنجاه و شصت قرن بیستم میلادی اوج صنعت اتومبیل در ایالات متحده بود. برای شاعران شورشی اتومبیل اسب سرکش و تیزپایی بود که راهها و کورهراهها را به امید ماجراهای جدید در مینوردید و این شروع یک زندگی نو بود. «در راه» درست در همین نقطه متولد میشود. جوانانی شورشی و لاقید با یک اتومبیل که آن را زورق شکسته مینامند به جاده میزنند و ماجرا آغاز میشود.
نسخهی صوتی کتاب «در راه» حاصل همکاری نشر صوتی آوانامه با نشر چشمه است که با صدای کامیار محبی منتشر میشود.