شناخت نسل جوان و نوجوان از بزرگان و مشاهیر این مرز و بوم علاوه بر آشنایی با میراث فرهنگی و معنوی به یادگار مانده برای ما، در الگوبرداری و تعیین مسیر زندگیشان نقش مهم و قابل توجهی دارد. نشر صوتی آوانامه با همکاری انتشارات مدرسهمجموعهای غنی از شرح زندگی، آثار و میراث بزرگان و مشاهیر ایرانی و اسلامی، با عنوان مجموعه کتابهای فرزانگان را در قالب صوتی منتشر کرده است. برای معرفی این بزرگان با تکیه بر روایت داستانی و جذاب، تلاش شده تا زندگی و احوال افرادی که در زمینههای گوناگون، از شعر و ادبیات گرفته تا شاخههای مختلف علوم سرآمد و پیشتاز بودند برای آیندهسازان این مرز و بوم ترسیم شود.
امیدواریم این مجموعه که تنها شامل بخشی از زندگی این بزرگان است، شعلهی کنجکاوی و پرسش را در وجود فرزندانمان بیفروزد و شاهد بالندگی و به ثمر نشستن نسلهای آینده با استفاده از میراث گرانبهای گذشتگان باشیم.
- فخرالدین عراقی:
شیخ فخرالدین ابراهیم بن بزرگمهر ملقب به فخرالدین عراقی از عارفان و شاعران و نویسندگان صوفیه در سدهی هفتم هجری است که در سال ۶۱۰ هجری قمری در شهر کمیجان متولد شد. در کودکی قرآن را در زادگاهش آموخت و آن را حفظ کرد. سپس برای تکمیل و ادامهی تحصیل به همدان رفت. جایی که پیش از خودش، آوازهی صوت خوش قرآنش به آن جا رسیده بود. در سالهای ابتدایی جوانی، همراه گروهی از قلندران که گذرشان به همدان افتاده بود، پای در راه سفر گذاشت و راهی هندوستان شد.
- از دامادی مولتان تا خدمت مولانا:
در هند نزد یکی از بزرگان آن دیار به نام شیخ بهاءالدین مولتانی جایگاه بالایی پیدا کرد و داماد او شد. پس از بیست و پنج سال و درگذشت بهاءالدین مولتانی، عراقی جانشین او شد. پس از چندی عراقی به عزم زیارت خانهی خدا از طریق عمان عازم مکه و مدینه شد و در هر شهر دیاری مورد استقبال و تکریم بزرگان و اهالی آن قرار میگرفت. پس از حج به جانب روم رهسپار شد و در قونیه به خدمت مولانا رسید و سرانجام در ۶۸۸ هجری قمری در دمشق از دنیا رفت.
آثار
از فخرالدین عراقی آثاری از نظم و نثر به جای مانده که مهمترین اثر نثرش لمعات نام دارد و تحت تاثیر آثار ابنعربی و سبک احمد غزالی نگاشته شده است. شهرت بیشتر عراقی به دلیل غزلیاتش است. او همچنین عشاق نامه و رسالهی ده فصل را در قالب مثنوی و غزل سروده است.