کتاب کاش وقتی ۲۰ ساله بودم میدانستم ( What I wish I knew when I was 20)، همان کتابی است که همهی افرادی که تازه از دانشگاه فارغالتحصیل شدند و یا به دنبال راه اندازی کسب و کار خود هستند، نیاز دارند که بخوانند. این کتاب به شما انگیزه، ایده و راهکار کافی برای مسیریابی درست را میدهد. تینا سیلیگ، دورنمایی جذاب برای گذر از دانشگاه به حیطه شغلی را در کتاب کاش وقتی بیست ساله بودم می دانستم ارائه میدهد. وی در این کتاب نکاتی را در زمینه چگونگی کشف خلاقیت به منظور رسیدن به اهداف را مطرح میکند.
کتاب کاش وقتی ۲۰ ساله بودم میدانستم، اولین بار در سال ۲۰۰۹ به چاپ رسید و از همان ابتدا هم فروش فوقالعادهای داشت. دلیل استقبال زیاد از این کتاب، راهکارهای سادهای بودند که پرفوسور سیلیگ با زبان صمیمی و با ظرافت و مهارت به رشته تحریر درآوره بود. مثالهایی از دل اتفاقات روزمره در دانشگاه و یا محیط کار که برای افراد حاضر در آنجا رخ داده بود. البته که همهی این افراد در این موضوع که میخواستند روشی نوین در کسب و کار و راه جدید برای تحقق رویاهاشان بیابند، وجه مشترک داشتند.
تینا سیلیگ دربارهی کتابش اینگونه میگوید: « ذهن ناهشیار را می توان به کامپیوتری تشبیه کرد که بعضی از داده های آن نادرست است. و مطالعه ی این کتاب مجالی است شگفت، تا به گرایشهایی را که نسبت به زندگی دارید دقیقتر بنگرید و از شّر بسیاری از الگوهای معیوب گذشته که در ژرفای وجودتان ریشه دوانده رها شوید. آنگاه خواهید دید که روابطتان با مردم، ایدهها و اشیا معنایی متفاوت پیدا خواهدکرد.
در مقام مربی نوآوری و کارآفرینی به تجربه دریافتهام که این افکار و آرمانها برای افرادی که در محیط های دینامیک و پویا کار میکنند ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
زیرا اوضاع و شرایط در چنین فضاهایی به سرعت تغییر کرده و افراد به ناچار باید بدانند چگونه فرصتها را شناسایی کرده، اولویتها را تغییر داده و اندیشههای نو و آرمانهای تازه را بیازمایند. »
درباره این کتاب بینظیر نقدهای بسیاری شده است که خواندن نظر آقای گای کاواساکی مؤسس شرکت آل تاپ و نویسنده کتاب نظارت بر واقعیت دربارهی خالی از لطف نیست:
«۲۰ سالگی را فراموش کنید. این همان چیزی است که آرزو میکردم همین حالا بدانم. دکتر سیلیگ با نگارش این کتاب افقهای تازهای را به روی دیدگاههای ما میگشاید و برای جذب اندیشههای بکر، پویا و سازنده یاری و حمایتمان میکند. به همین دلیل این نقطه نظرها برای افرادی که مایلند انسان کارآمدی باشند و از تمام تواناییهای خود بهره ببرند گنجینهای به راستی ارزنده است. »
تینا سیلینگ یک نویسندهي معروف در حوزهي کارافرینی است که در سال ۱۹۸۵ موفق به کسب مدرک دکتری علوم اعصاب از دانشگاه استنفورد شد. وی در ابتدا به عنوان مشاور مدیریت در یک شرکت مشغول به کار شد و بعد از انتشار اولین کتابش تحت عنوان آزمایشگاه اپیوریان و علوم غذایی در سال ۱۹۹۱، جرقهی ایجاد شرکتی برای هماهنگی فروش کتابها با خریداران در ذهنش زده شد. در انتها نیز تینا سیلیگ این شرکت منحصربه فرد را در سال ۱۹۹۳ فروخت و پس آن به عنوان تهیه کنندهی مولتی مدیا به کار خود ادامه داد. تینا سیلیگ که از سال ۱۹۹۹ به عنوان مدیر اجرایی مرکز کارآفرینی دانشگاه استنفورد فعالیت میکند، کتابهای، یک دوره سقوط در خلاقیت، قوانین خلاقیت، موتور نوآوری و بینش بیرونی را نیز منتشر کرده است.
کتاب کاش وقتی ۲۰ ساله بودم میدانستم را یگانه سهرابینیا در سال ۱۳۹۹ به زبان فارسی ترجمه کرد و انتشارات آگاه باشیم، با خوانش ونوس صفری، این کتاب را به صورت نسخهی الکترونیک منتشر کرد. مدت زمان این کتاب ۲۸۴ دقیقه معادل ۴ ساعت و ۴۳ دقیقه است. محبوبیت این کتاب آنقدر زیاد است که حتی اگر فرصت خواندن نسخهی چاپی آن را ندارید میتوانید نسخهی الکرونیکی کتاب کاش وقتی ۲۰ ساله بودم میدانستم را دانلود کرده و گوش دهید. لازم به ذکر است که این کتاب را نشر میلکان به ترجمهی مینا صفری و نشر هامون به ترجمهی محمدرضا آل یاسین نیز منتشر کردهاند.
این کتاب مناسب تمامی افرادی است که میخواهند کسب و کار شخصی خودشان را داشته باشند و از همین امروز اقدام به تحقق بخشیدن به رویاهاشان بکنند. از طرفی این کتاب به تمامی دانشجویانی که اخیرا درسشان تمام شده و در مسیر کاریابی به مشکل برخوردهاند نیز پیشنهاد میشود. برای دانلود کتاب صوتی کاش وقتی بیست ساله بودم میدانستم، میتوانید به سایت فیدیبو رفته و یا اپلیکیشن آن را نصب کنید.
کتاب پیشرو حاوی ۱۲ فصل است که به اختصار به سراغ بعضی از فصلهای آن میرویم.
فصل اول کتاب تحت عنوان با یک تیر دو نشان بزن با یک سوال جذاب و چالشی آغاز میشود؛ اگر فقط ۵ دلار سرمایه و دو ساعت زمان داشته باشید، برای کسب درآمد چه میکردین؟
در این فصل نویسنده به این نکتهی خیلی ارزشمند از قول وینود خوسلا، موسس شرکت سان میکروسیستمز و سرمایهگذار موفق، اشاره میکند که: « هر چه مشکل بزرگتر باشد، فرصتها نیز بیشتر خواهند بود. اگر مشکلی را حل نکنید، کسی به شما دستمزد نخواهد داد. » یعنی هر کسی میخواهد موفقتر باشد باید مشکل بزرگتری را حل کند.
در فصل دوم این کتاب که عنوانش سیرک معکوس است، به سراغ این موضوع میرویم که هیچ یک از ماها راه مقابله و ایستادگی دربارهی مشکلات را نیاموختهایم و از مشکلات برای تبدیلشان به فرصت، استقبال نمیکنیم. در اولین جمله نویسنده بیان میکند که: « به همهی ما آموزش دادهاند که فقط باید از مشکلات اجتناب کرد یا گاهی اوقات فقط باید از بروز مشکلات، گله و شکایت کرد. »
در فصل یا مایو برای شنا یا رفتن به آغوش مرگ که نام فصل سوم است، تینا سیلیگ به این موضوع اشاره میکند که ما گاهی در مسیر درست پیشرفت قرار میگیریم اما قواعد و قوانین بازدارنده هستند. البته ممکن است خود شما بسیاری از این قوانین را به خود تحمیل کنید. اغلب این قوانین، خصوصاً آنها که خودتان بر خود تحمیل کردهاید، صرفاً نوعی توصیهاند. وی در ابتدای این فصل با بیان این جمله که: « درخواست اجازه نکن، برای بخشش التماس کن ! » یعنی قوانین را بشکن، کار خود را انجام بده، در نهایت بابت نافرمانیات، طلب بخشش کن، از خواننده میخواهد به خاطر قیدهای ذهنی و قوانین محدود کننده از از رویاهای خودش برندارد.
فرمت محتوا | mp۳ |
حجم | 259.۸۴ مگابایت |
مدت زمان | ۰۴:۴۳:۴۱ |
نویسنده | تینا سیلیگ |
مترجم | یگانه سهرابی نیا |
راوی | ونوس صفری |
ناشر | نشر آگاه باشیم |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۹/۱۰/۲۴ |
قیمت ارزی | 3 دلار |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
صدای گوینده رو. چیکار دارید. دوست عزیزی که داری این نظریات رو. میخونی باید بگم کتاب باحالیه ذهن ادمو باز تر میکنه. از من میشونی کد تخفیف بزن بخر خوب کتابیه.
کتاب خوب وآموزشهای خوبی بود فقط شاید اونقدر عملی نباشه البته هست ها ولی با مدت کم نه !مثلا پنج دلار میشه صد وهفتاد هزار تومن اگه به دانشجویی صد وهفتاد هزار تومن پول بدی وانتظار داسته باشی در عرض بیست وچهار ساعت اون پول رو بیشتر کنه شاید خیلی عملی نباشه ولی اگه در نظر بگیریم با سرمایه کم مثلا ده میلیون بعد یه ماه پول رو بیشتر کنیم وبه درآمد زایی برسیم خیلی هم عالیه وواقعا ای کاش من بیست ساله بودم میدونستم
خداوند متعال ااز شما مربی گرامی رضایت مند گردد من یک بنده خدایی هستم و هیچ .در ارتباط شهدای گرانقدر من نظر شخصی خود را بیان نمودم چون هنوز شهادت ارتباط با تعدادی را دارم و بیشترین تاثیر را آن عزیزان برایم امکان پذیر نمودن چون مقام بزرگواران بسیار والا مقام هستند در نزد پروردگارشان .من سرآ پا تفسیر الهام گرفته مکتب آنها هستم . انشالله که مطلب رسا بوده و دیدگاه من برای مخاطبان قابلیت رساندن پیام را ایجاد کرده باشد.
به نظر کتاب زردیه. خیلی سطحی به مسایل نگاه میکنه و سعی میکنه با گفتار درمانی شما رو تبدیل به کارآفرین و مساله حل کن بکنه. من که از این مسایل کلیشه ای انگیزشی خوشم نمیاد و به نظرم برای مخاطب ایرانی که هر ر وز توی ایربحران ها شنا میکنه، گفتن اینکه یه راه حل پیدا کن، کارآفرین باش و اینا فایده چندانی نداره. دغدغه های ما ابتدایی تر از این هستن که این کتاب به دردمون بخوره
انتظار خیلی بیشتری داشتم!خیلی تکراری و بی فایده بود جمله هاش برای من! فقط خواستم تمومش کرده باشم ک حتی از خیر اپیزود آخرش گذشتم هیچ کششی در من ایجاد نکرد چون صرفا تکرار مکررات بود ولی حتی ن ب طریقی ک برات تلنگر بشه و چیزی رو بشنوی ک هرچند تکراری احتیاج به شنیدنش داری اینو منه ۲۵ساله دارم میگم ک بازم بنظرم تو ۲۰سالگی اینا چیزایی نبود ک علاقه مند بوده باشم بدونم
++مشکلات ر ا به چشم فرصت ببینیم.. به نظر من باگوش دادن این کتاب یک دید بازتر و یک خلاقیت ذهنی بهتر برای حل مشکلات و حتی درآمدزایی ازمشکلات جامعه ایجاد میکند. مشکل این کتاب این است که بایک بیان ساده و سطحی و همواره باحاشیه نگاشته شده اما ارزش گوش دادن را دارد.. اجرای روان با صوت و فن بیان زیبا وعالی باتشکر ازگوینده زیباکلام🌹⭐️
کتاب خوبی بود، ولی بنظرم با توجه به صحبتهای نویسنده ایشون در اصل معلم یا استاد هستند و بخش زیادی از کتاب حول پروژه هایی که برای دانشجویان شون تعریف کردند میگشت، بیشتر کتاب یک گزارش بود از کلاسها و تجربیات شخصیشون، برای من که اون پروژه های تیمی رو سر کلاس انجام ندادم، کتاب خیلی کاربردی نبود.
بسیار عالی ...نحوه بیان ولحن سخن گفتن ...زیبا وتاثیر گذار است تن صدا وارامش ادای کلمات حس خوبی را القا ء میکند در شنونده ... ارزوی توفیق
سلام پیشنهاد میکنم این کتاب رو به عزیزان کمتر از ۲۰ سال هدیه بدید تا از نوجوانی ذهنِ آگاه و باز تری نسبت به مسائل مالی داشته باشن گرچه برای بالای ۲۰ سال هم خیلی مفید هست
شاید کتاب خوبی باشه از نظر پیشنهاد ایده و راهکار ،ولی راوی بسیار کسل کننده بیان میکنند طوری که به مرور ذهن خسته میشه و مطالب کتاب واسش کسالت آور میشه