اقتصاد اسلامی و حوزه های مرتبط با آن در گذشته نه چندان دور، برای اقتصاددانان ناآشنا و غریب می نمود و یا دست کم مورد توجه آنان قرار نداشت. در آستانه قرن بیست و یکم، این قلمرو چنان مورد اهتمام عالمان اقتصاد قرار گرفت که بی تردید می توان گفت به یکی از دغدغه های جدی آنان تبدیل شده است. مطالعات و پژوهش های صورت گرفته درباره نظریه پردازی و ارائه و نقد و بررسی دیدگاه های مطرح در این زمینه و نیز کتاب ها و مقالات منتشرشده، از این دغدغه و اهتمام حکایت دارد.
دانشگاه مفید در مسیر تبیین، نظریه پردازی و گسترش علوم انسانی با استفاده از آموزه های اسلامی می کوشد دستاوردهای پژوهشی خود و نیز حاصل تلاش پژوهشگران برجسته خارجی را با ترجمه فارسی، به جامعه علمی کشور عرضه نماید.
کتاب حاضر که «اسلام و توسعه اقتصادی» نام دارد، توسط استاد چپرا به رشته تحریر درآمده است. مؤلف هموارسازی مسیر دستیابی به توسعه اقتصادی در کشورهای اسلامی را وجهه همت خود قرار داده، پس از بررسی راهبردهای توسعه ای مبتنی بر اقتصاد بازار و سوسیالیستی، به تبیین توسعه از منظر اسلام پرداخته است. او می کوشد به این پرسش مهم پاسخ گوید که اگر می توان در چارچوب تفکر دینی به راهبردی مناسب و موفق دست یافت، چرا کشورهای مسلمان هنوز با پدیده توسعه نیافتگی دست و پنجه نرم می کنند. وی ضمن ترسیم مراحل پنجگانه توسعه، تأکید می کند اگر اقتصاد توسعه خواهان تحقق رفاه واقعی تمامی مردم است، باید هر چه سریع تر وارد مرحله پنجم شود. این مرحله نه تنها بر پیشرفت اقتصادی، بلکه بر سایر عوامل مؤثر بر رفاه انسانها نیز تأکید میورزد.