ایران این سرزمین کهن و توانمند، در یکی از مناطق مهم سوقالجیشی جهان قراردارد. همچنین این کشور در تاریخ درخشان و چندهزارساله خود در مسیرهای تجاری جاده ابریشم، جاده مروارید و جاده ادویه قرار داشته و اکنون نیز در مسیر قارههای آسیا، اروپا و آفریقا میباشد.
ایران ضمن داشتن تاریخ درخشان باستانی، فرهنگ غنی اسلامی، منابع سرشار معدنی گاز، نفتی و غیرنفتی، منابع انسانی تحصیل کرده فراوان، صنایع دستی از جمله فرش و محصولات کشاورزی مرغوب همچون زعفران، پسته و خشکبار، علیرغم این امتیازات منحصربهفرد و پتانسیل قوی، سهم اندکی از بازرگانی بینالملل را در اختیار دارد. علت این امر میتواند از جمله مربوط به عدم آشنایی تجار و دستاندرکاران کشورمان با کسب و کار بینالمللی و مسائل حاکم برآن باشد.
از طرف دیگر؛ برخی کسب و کار بینالمللی را صرفاً تجارت بینالملل میدانند. درحالی که علاوه بر مسائل صادرات و واردات می توان گفت که نظریات، قوانینومقررات بینالمللی، شیوههای پرداخت در کسبوکار بینالملل؛ سازمانهای بینالمللی فعال در این حوزه و حملونقل و کریدورها از مهمترین ارکان مرتبط با کسب و کار بینالملل بهشمار میروند. در واقع میتوان گفت که کسب و کار بینالمللی، مکمل و جزء لاینفک فعالیتهای کسب و کار ملی است. به عبارت دیگر دنیای کسب و کار دیگر محدود به مرزهای داخلی نمیباشد.
این کتاب که حاصل سالها تدریس درس بازرگانی بینالملل میباشد؛ تلاش دارد دانشجویان؛ محققین و تجار علاقهمند را به کسب و کار بینالمللی و مسائل حاکم بر آن؛ بیشتر آشنا نماید.