رهبری، ازجمله مباحثی است که در علوم انسانی و دیگر علوم کاربرد بسزایی دارد چرا که در هر سازمانی با کارکردهای گوناگون،رهبری و مدیریت نقش مهم و تأثیر گذاری را ایفا می کند. رهبران، نمایندگان سازمان هستند و رهبری به علت نقش مهمی که در اثر بخشی و بهره وری فردی و سازمانی ایفا می کند از جمله مباحث مهم در رفتار سازمانی و روابط انسانی محسوب می شود. در مورد موفقیت و عدم موفقیت رهبر در سازمان، مباحث و نظریه های گوناگونی ارائه شده است که بعضی از آنها به رفتارهای رهبری و بعضی به موقعیت های رهبری و کارکردهای آن پرداخته و سخن به میان آورده اند.
اصولا سبک های رهبری،شیوه نگرش مدیر، نسبت به خود و پیروان است. دو دیدگاه در مورد سبک رهبری شامل:رهبری آمرانه و سنتی یا وظیفه مدار و سبک دموکراتیک یا رابطه مدار به موضوع رهبری می پردازند.
سبک ها و نظریه های رهبری گوناگونی،مورد مطالعه اندیشمندان قرار گرفته است از جمله مدل هرسی و بلانچارد که چهار سبک دستوری، سبک متقاعد کننده،سبک مشارکتی و سبک تفویض کننده را معرفی می کند.
ازانواع دیگر از سبک های و نظریه های نوین شناخته شده رهبری می توان به این موارد اشاره نمود:
سبک رهبری کاریزماتیک یا فرهمند،سبک بوروکراتیک،سبک رهبری تحول آفرین، سبک رهبری تعاملی،سبک رهبری مستبدانه، سبک رهبری آزادمنش،رهبری ممتاز، رهبری مشاوره ای،سبک رهبری خدمتگزار،رهبری اقتضایی، سبک رهبری تمام عیار، رهبری راهبردی، سبک رهبری اصیل، رهبری معنوی، رهبری خودکامه، رهبری زهراگین، رهبری سمی و رهبری مخرب.
در واقع یک نوع سبک رهبری به عنوان بهترین سبک وجود ندارد و هرکدام مزیت و مضراتی را با خود به همراه دارند و این هنر مدیر و رهبراست که مشخص می کند چه سبک یا سبک هایی از رهبری، می تواند به موفقیت سازمان و افراد دامن زند که این نیز بسیار پیچیده و مشکل می باشد و شاید در گونه ای از موارد رهبر ترجیح دهد تلفیقی از سبکها را به کارببندد. اما درمواردی رهبران،به طور خلاقانه ای به ایجاد و خلق روشهای رهبری روی می آورند که البته می تواند در بردارنده نگرش رهبر به زیردستان و سازمان و همچنین جامعه باشد اینکه رهبر چه دید و نگرشی به افراد و سازمان دارد خود مبین سبک رهبری وی می باشد که ممکن است سودای پیشرفت به هر طریقی یا رساندن افراد و سازمان به کمال را دربر داشته باشد البته این طیف گسترده ای است که سبک های متنوعی را در خود جای می دهد.
فی المجموع، این کتاب فقط به موضوع "رهبری مخرب" از بین سبک های رهبری مذکور،پرداخته و تلاش شده است که این نوع از رهبری را معرفی نماید.امید است تحقیقات گسترده ای در این زمینه صورت گیرد.
در ادامه رهبری مخرب، به موضوعات سلامت سازمان و شفافیت سازمانی پرداخته گردید که این مباحث ارتباط بسیاری با موضوع رهبری مخرب دار