امین کریم الدینی پژوهشگر سیاست گذاری عمومی ، حقوق شفافیت اطلاعات، روزنامه نگار، و نویسنده منشور شفاف سازی، انتشار و شفاف سازی شوراها و شهرداری های کشور است که در سال 1391 در شورای عالی استان ها به تصویب رسید. وی موسس بیش از ده گروه مطالعات سیاست های عمومی در حوزه عملکرد وزارت خانه های مختلف، مؤسس دفتر مطالعات ایسنا و سرویس مسائل راهبردی ایران بود و سال ها عهدهدار مسوولیت مدیریت این دفتر مطالعاتی و سردبیری سرویس مسائل راهبردی ایران در ایسنا و همچنین سردبیری مجموعه ای از مجلات و کتاب های الکترونیک با موضوعات متعدد در حوزه مطالعات سیاست های عمومی در ایسنا بود. حوزه مطالعاتی مورد علاقه وی آسیب شناسی سیاست گذاری عمومی در ایران و کشورهای در حال توسعه است. از وی مقالات و پژوهش های متعددی دراین باره منتشر شده است.
کتاب «نقد طرح جامع تهران» اثر وی و دکتر سید امیر منصوری استاد پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران و پر استناد ترین استاد معماری و شهرسازی ایران توسط پژوهشکده معماری و شهرسازی نظر، رتبه نخست پژوهشکده های معماری و شهرسازی منتشر شد. دو کتاب وی در حوزه سیاست های بخش بالادستی نفت و گاز، سیاست پتروشیمی و استراتژی ملی گاز و تبدیلات گاز توسط نشر نهادگرا در دست انتشار است.
وی یک سال عضو تیم تدوین کننده برنامه های کلان عمران شهرداری تهران بود. این کتاب توسط معاونت هماهنگی و برنامه ریزی شهرداری تهران منتشر شد. وی همچنین تدوین برنامه های راهبردی متعددی را با روش SWOT، عهده دار بود که حاصل آن از سوی دفتر مطالعات ایسنا منتشر شد. راهبردهای توسعه بخش بالادستی نفت از جمله این پژوهش ها است.
امین کریم الدینی از دهه 80 با تمرکز بر موضوع نقد و بررسی سیاست های عمومی کشور، در قالب پروژه های مطالعاتی متعددی به مطالعه و تحلیل سیاست های عمومی در حوزههای مختلف مشغول است و مدیریت کارگاههای مختلفی را در «نقد و بررسی برنامههای توسعه و استراتژیهای ملی کشور» بر عهده داشته است. سه سال مدیریت کارگاه های نقد طرح جامع تهران ، نقد طرح جامع مسکن، کارگاه های سیاست های بخش بالادستی نفت و گاز، کارگاههای سیاست های پتروشیمی، استراتژی ملی گاز و تبدیلات گازی و .. از آن جمله است.
مجلهها و کتاب های الکترونیکی سیاستگذاری اقتصادی، سیاست گذاری کاهش فقر و نابرابری، سیاست گذاری سلامت، سلامت روان، سیاست های بهره برداری از مخازن نفت و گاز، سیاست های مدیریت و بهرهبرداری از منابع آب، استراتژی ملی گاز و تبدیلات گازی، سیاست های اقتصاد کشاورزی، سیاست های تولید محصول سالم، سیاست های توسعه بخش کشاورزی و منابع طبیعی، سیاست های توسعه شهری و برنامه ریزی مسکن، سیاستگذاری نظام آموزشی، سیاستگذاری فرهنگی، سیاست های پتروشیمی، و مجله توسعه و سیاست گذاری عمومی در ایران از جمله عناوین مجموعه مجلات و کتابهای الکترونیکی است که با سردبیری وی در دفتر مطالعات ایسنا تدوین و منتشر شد. وی سال ها سردبیری سایت های خبری دیگری را نیز عهده دار بوده است.
آسیب شناسی فرایند سیاست گذاری عمومی در ایران» و «متدولوژی گزارش نویسی سیاستی» از جمله پروژه مطالعاتی وی برای آموزش خبرنگاران سیاست پژوه و راه اندازی دو مجموعه دفتر مطالعات و سرویس مسائل راهبردی ایران بود. ویراستاری شش دائره المعارف ویژه سیاست پژوهان و نویسندگان گزارشهای سیاستی از جمله دیگر کارهای او برای تربیت روزنامه نگاران سیاست پژوه است.
دکتر سید امیر منصوری استاد دانشگاه تهران و رئیس پژوهشکده معماری و شهرسازی نظر در مقدمه کتاب نقد طرح جامع تهران درباره او و راهبردهایش در دفتر مطالعات ایسنا می نویسد:
امین کریم الدینی سیاست پژوهی پر استعداد در حوزه سیاست گذاری و برنامه ریزی شهری است که در پروژه های خود از جمله در سه سال مدیریت «کارگاههای نقد طرح جامع تهران»، یا «نقد طرح جامع مسکن» رفع نقصانهای متدولوژیک حاکم بر نظام سیاست گذاری و برنامه ریزی شهری و برنامه ریزی مسکن را دنبال کرده است.
کارگاههای نقد طرح جامع تهران با ابتکار و مدیریت امین کریم الدینی مدیر وقت دفتر مطالعات ایسنا و سردبیر سرویس مسائل راهبردی ایران و با حضور استادان معماری و شهرسازی ایران مدیران نهاد طرح جامع شرکت مشاور مادر و برخی دیگر از شرکتهای مشاور ۲۲ گانه برگزار شد. دکتر سید موسی پورموسوی نیز به عنوان نماینده رسمی شهردار وقت تهران در اغلب این کارگاه ها شرکت می کرد.
او به دنبال ایجاد یک حوزه عمومی برای گفت و گوهای «برنامهریزی شده»، «مداوم» و «پیگیرانه» دانشگاهیان و سیاست گذاران درباره برنامه ها و سیاست های عمومی بود.
حذف متدلوژی «طرح جامع» شهری که قریب نیم قرن است در جهان منسوخ شده و جایگزین کردن روش «برنامه ریزی راهبردی» از مهمترین انگیزه های امین کریم الدینی در برگزاری این کارگاه ها بود.پس از برگزاری آخرین کارگاه نقد طرح جامع تهران دکتر محمد باقر قالیباف شهردار وقت تهران با اذعان به درستی موضع وی درباره منسوخ شده بودن متدولوژی طرح جامع این موضوع را مهمترین نقصان توافقنامه مشترک شهرداری تهران و وزارت مسکن دانست و اعلام کرد که درباره دغدغه وی در خصوص «جایگزین کردن روش برنامه ریزی راهبردی به جای طرح جامع»، با وزیر وقت مسکن و شهرسازی وقت مذاکره کرده است.
اعلام این نکته از سوی شهردار وقت که موضوع مورد نقد وی در کارگاه های نقد طرح جامع تهران در خصوص عقب ماندگی متدولوژی طرح جامع به موضوع مذاکرات شهردار تهران و وزیر مسکن و شهرسازی وقت تبدیل شده است، می تواند نشان دهد که اگر گفت و گوهای دانشگاهیان و سیاست گذاران در کارگاه های نقد طرح جامع تهران استمرار یافته بود، بی تردید سالها پیش از این اصلاح روش برنامه ریزی شهری در ایران محقق شده بود.
در واقع این سطح از تأثیرگذاری، حاصل موفقیت سیاست وی در ایجاد یک حوزه عمومی برای گفت و گوهای «برنامهریزی شده»، «مداوم» و «پیگیرانه» دانشگاهیان و سیاست گذاران درباره برنامه ها و سیاست های عمومی بود. ایده ای که امین کریم الدینی خود آن را مهمترین هدفش از تاسیس سرویس مسائل راهبردی ایران و دفتر مطالعات ایسنا و راه اندازی گروه ها و کارگاههای سیاست پژوهی متعدد در این مجموعه عنوان میکرد. کارگاههای نقد طرح جامع تهران، نخستین رویداد از این جنس در خصوص مهمترین طرح توسعه شهری کشور بود.