«تاریخ ملل» به قلم پیتر فورتادو بازتابدهندهی دلمشغولیهای زمان کنونی است. این کتاب را نمیتوان تاریخ جهان نامید، بلکه گزیدهای از تاریخ ملل است که با این باور فراهم آمده که اجرای موفقتآمیز یک دیدگاه یکجانبه، یک برنامهی کار فراگیر اما یکجانبه، در عصر چندکانونی پسامدرن ما، نه شدنی است و نه پسندیده. هدف دیگر این کتاب کندوکاو در دریافت همگانی از تاریخ در گوشه و کنار دنیاست و از ۲۷ تاریخدانان برجسته از ۲۷ کشور و دیگر نویسندگان کارآمد خواسته تا پا را از چارچوبهای معمول ارجاعی خود فراتر بگذارند و درباره تاریخ کشورشان بدانگونه که در فرهنگ سرزمینشان به وسعت درک میشود بنویسند. آنها مانند برگزارکنندگان مراسم گشایش المپیک، منتها در قیاسی بسیار متفاوت، تاریخ ملی خود را، با تمام زیر و بمهایش، به جهان عرضه کردهاند.
شنیدن تاریخ ملل به مخاطبان آن کمک میکند تا با دریافتی از تاریخ کشورها دریابند که آنها چگونه به تاریخ خودشان مینگرند و مایلاند خود را امروزه چگونه نشان دهند. اینکه نگرش یک تاریخدان معاصر ممکن است چه اندازه با تصویر روشن و درخشانی که بسیاری از کتابهای راهنمای گردشگری ارائه میدهند متفاوت باشد.
این کتاب با ترجمه مهدی حقیقتخواه و خوانش جمعی از گویندگان منتشر شده است.
اصلا پیشنهاد نمیکنم، تصورم از کتاب این بود که در عین اینکه اطلاعات عمومی میده یک کتاب تاریخی جذاب باشه، اما با خوندنش یاد شب امتحانم افتادم، انگار که یک کتاب رو برداری و واسه شب امتحان نکته برداری کنی، تنها کتابی هستش که از فیدیبو خربدم اما نخوندم
1
خیلی پشیمونم از خرید این کتاب. یک سری اطلاعات درهم و بدون چارچوب.