رابطه فرزندان و رقابت آنها با یکدیگر موضوعی است که هنگام تشکیل خانواده و بچهدار شدن، فکر والدین را به خود مشغول میکند. اگر به فکر داشتن بچه دوم هستید و خود را برای این مهمان آماده میکنید، باید درباره طرز رفتار و برخورد بچهها با یکدیگر فکر کنید. شکی نیست که بچه دوم تغییراتی در نحوه زندگی والدین بهوجود میآورد که بعضی از آنها دوستداشتنی و برخی مشکلآفرین هستند. این کتاب به شما یاد میدهد که چگونه با این تغییرات روبهرو شوید، مشکلات غیرقابل اجتناب را از سر راه خود بردارید و به پیوندهای خانوادگی خود استحکام بخشید.
نویسنده کتاب در طول شانزده سال تجربه خود بهعنوان پرستار و مشاور خانواده، با مشکلات هزاران خانواده آشنا شده و به این نکته پی برده است که والدین منتظر بچه دوم، نگران تأثیر نوزاد بر رفتار کودک اول خود هستند. این والدین پس از تولد بچه دوم، به رابطه دو فرزند و چگونگی تأثیر این رابطه بر امور خانواده میاندیشند. این کتاب شما را با این مسائل آشنا میکند و به پرسشهایتان دراینباره جواب میدهد.
بخش اول کتاب ــ یعنی فصلهای یکم تا بیستوپنجم ــ شما را در برنامهریزی تشکیل خانواده، حاملگی، زایمان دوم و استقبال از نوزاد دوم راهنمایی میکند. با خواندن این بخش از کتاب، خواهید دانست که چگونه با نیازها و نگرانیهای خود مقابله نمایید. خواندن این بخش از کتاب، حتی اگر نوزادتان به دنیا آمده باشد، برایتان لازم و مفید است. این بخش به شما کمک میکند تا درک بهتری از طرز فکر کودک اول خود پیدا کنید و به او بیاموزید تا احساس مثبتی درباره حاملگی و زایمان بهدست آورد.
مطالعه بخش دوم کتاب به والدینی توصیه میشود که دارای یک، دو یا تعداد بیشتری فرزند هستند. این بخش به شما یاد میدهد که با رفتارتان، پیوند و دوستی بین فرزندان برقرار کنید تا مراحل رشد و تکامل را بهتر پشت سر بگذارند و در زندگی موفق باشند. نقش والدین در استحکام یا تعدیل رابطه بین اطفال قابلتوجه است. طرز رفتار و برخورد اعضای خانواده نسبت به یکدیگر و الگوبرداری کودکان از رفتار و برخورد والدین در برابر مشکلات نیز دارای اهمیت زیادی است.
گاهی والدین تصور میکنند که چشموهمچشمی خواهران و برادران با یکدیگر، بزرگترین مشکل در یک خانواده است. این مشکل در خانوادههایی وجود دارد که خواهران و برادران بیشتر وقت خود را صرف بگوومگو و مشاجره و آزار یکدیگر میکنند. این کودکان اگر بتوانند در برخوردها با یکدیگر مدارا کنند و با یکدیگر کنار بیایند، مشکلی برای خانواده ایجاد نخواهند کرد. خوشبختانه از این برخوردها و مشاجرهها تااندازهای میتوان جلوگیری کرد.
اغلب، آنچه که والدین رقابت بین کودکان تصور میکنند، برخورد و اصطکاک سادهای است که حلوفصل آن از عهده کودکان و نوجوانان خارج است؛ ولی والدین و بزرگترها میتوانند آن را فیصله دهند. کودکان برای پیدا کردن راههای مسالمتآمیز بهجای مشاجره، به وقت و تجربه نیاز دارند و بهتدریج یاد میگیرند که افراد مختلف در عین داشتن تفاوتهایی، قابل رفاقت و دوستی هستند. این مطالب را باید والدین به کودکان خود بیاموزند و بدانند که کودکان بدون تجربه کردن و معاشرت، این روابط را یاد نمیگیرند. کودکان این نکات را در زندگی روزمره و در بازی با دوستان خود تجربه میکنند و میآموزند. اگر این رفتار کودکان را چشموهمچشمی یا حسادت بنامیم و این مشکلات عادی را بغرنج تلقی کنیم، فرصت رشد و تکامل را از آنها خواهیم گرفت. کودکان وقتی باهم هستند، چیزی میآموزند و اگر آنها را بهنحوی تربیت کنید که نسبت به دیگران خوش رفتاری کنند، راه موفقیت در اجتماع را برای آنها هموار خواهید کرد.
کتاب جزییات کامل تولد فرزند دوم و نحوه برخورد با مسائل را یادآور میشود. به نظر من این کتاب برای کسانی مناسب است که اطلاعات کمی در جهت شرایط فرزند دوم دارند اگر در این ضمینه قبلا مطالعهای داشته اید، خیلی کتاب کاربردی نخواهد بود.
5
کتابهای انتشارات صابرین این امتیاز رو دارن که موضوعی بحث میکنه و از این شاخه به اون شاخه نمیپره و مطالبش خیلی کاربردیه
5
همه کتاب های تربیتی انتشارات صابرین نثر روان و مفاهیم کاربردی دارند.ممنونم