درباره بازی های آموزشی برای پرورش دقت، توجه و تمرکز
بسیاری از والدین، فرصتهای کمی برای برقراری ارتباط با کودک خود دارند. آنها نمیدانند از این فرصتهای کوتاه چگونه به طور مؤثر بهره بگیرند و احساس میکنند کاهش فرصتهای ارتباطی، دیواری بین آنها و کودکانشان ایجاد کرده که مانع از برقراری ارتباط اثربخش میشود. در بسیاری از اوقات، تلاش برای این امر، نتیجهی معکوس دارد و به ایجاد تنشها و مشکلات بیشتر منجر میشود.
والدین گمان میکنند در عصر جدید، کودکان رامنشدنی، پرتوقع، لجباز و خودخواه شدهاند و هر کاری برایشان انجام دهند بیفایده است. کودکان نیز معتقدند والدینشان آنها را درک نمیکنند و به حرفها، احساسات و خواستههایشان اهمیتی نمیدهند، برایشان وقت نمیگذارند و فقط از آنها توقع دارند. به طور خلاصه، والدین و کودکان امروزی، یکدیگر را درک نمیکنند و همین امر فاصلهی آنها را هر روز بیشتر میکند.
از سوی دیگر، در دنیای امروز، پیشرفت علمی و موفقیت در عرصههای مختلف زندگی از اهمیت زیادی برخوردار است. والدین مایلاند کودکانشان چیزهای زیادی بدانند و در عرصههای مختلف فردی و اجتماعی موفق باشند؛ اما آنها اغلب نمیدانند چگونه میتوانند به کودکانشان کمک کنند. لذا به دنبال مدارس و کلاسهایی میگردند که روزانه ذهن کودکان را از اطلاعات مختلف انباشته سازند، در حالی که این کافی نیست.
کودکان فقط نیاز ندارند بیشتر و بیشتر بدانند بلکه در کنار آن و شاید بیشتر از آن، باید به ویژگیها و توانمندیهای اساسی مجهز شوند که در زندگی روزمره و برای دستیابی به موفقیت در همهی عرصهها بدان محتاجاند.
بازیها یکی از مهمترین روشهای یادگیری کودکان و از جمله مؤثرترین راههای ارتباطی با ایشان است. والدین از طریق بازی میتوانند در محیطی دوستانه و ترغیبکننده به تعامل با کودکانشان بپردازند. در واقع بازیها بهترین و خالصترین فرصت برای بودن در کنار کودکان و خلق تجربههای مؤثر و ماندگار عاطفی و یادگیری برای آنهاست. کودکان در بازیها خود واقعیشان را نشان میدهند، هیجاناتشان را برونریزی کرده و از حضور والدین در کنار خود لذت میبرند. به علاوه، در جریان بازیها، یادگیری به طور غیرمستقیم و لذتبخشتر و عمیقتری اتفاق میافتد و کودکان میتوانند کاربردیترین مهارتها، اطلاعات، ویژگیها و نگرشها را طی بازی به دست آورند.
با توجه به این نکات مثبت در استفاده از بازیها، در این مجموعه از کتابها تلاش شده، بازیهای آموزشی قابل استفاده در منزل و کلاس درس معرفی و در اختیار والدین و معلمان گذاشته شود. امید است این کتاب و جلدهای دیگر آن، گامی مؤثر در ایجاد تغییرات مثبت در سیستم تربیتی خانوادهها و نظام آموزشی کشور باشد.