ر آشفتهبازار معنویتخواهی عصر حاضر، اندیشه، کردار و اخلاق پیامآور نور و مهربانی حضرت محمدبنعبدلله(ص) نمونه منحصربهفردی است که همچنان پس از گذشت قرنها میتواند در کنار معجزه جاویدانش (قرآن کریم) راهنمای بشر سرگشته امروز باشد و گرههای کور و تاریک جهالت و غفلت را یکی پس از دیگری در اذهان باز کند؛ به همین دلیل بازخوانی موضوعی ابعاد سبک زندگی رحمت جهانیان(ص)، به بهانه طرح «از نگاه نبوی(ص)»، فرصت ناب و گرانبهایی است که ضمن آشنایی با منش و شخصیت نبی خاتم(ص)، ما را به عمق درک و فهم موضوعهای مختلف میرساند.
جرقه اولیه شکلگیری طرح «از نگاه نبوی(ص)» از سال ۱۳۸۵ و همزمان با سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی) به نام سال پیامبر اعظم(ص) مزین گشت، زده شد. به یمن ۲۳ سال دوران نبوت پیامبر اکرم(ص)، این طرح در قالب ۲۳ دفتر با عنوانهای «معنا و هدف زندگی»، «فلسفه اخلاق»، «سیمای انسان»، «پندهای عرفانی»، «عشق و محبت»، «اخلاص»، «خانواده»، «رفاهگستری»، «بیداری»، «مسجد»، «شادمانی»، «شعر و شاعری»، «اقتصاد»، «حقوق مردم در حکومت»، «مدارا و خشونت»، «حکومت»، «رفتار با مخالفان»، «مدیریت فرهنگی»، «جنگ»، «تمدن»، «اهل کتاب»، «زنان» و «دیپلماسی و رفتار سیاسی» میکوشد عناوین و موضوعهای متنوعی را در عرصههای اعتقادی، معرفتی، عرفانی، اخلاقی، اجتماعی، فرهنگی، ادبی، حقوقی، سیاسی و... از نظرگاه نبی مکرم اسلام(ص) بررسی کرده، دریچهای نو، حیاتبخش و جهتدهنده بر روی دیدگان جوانان باطراوت وطن اسلامیمان بگشاید.
در این مجموعه، کوشش شده سنت (قول، فعل و تقریر) آخرین فرستاده خدا با استفاده از منابع متقن منعکس شود تا تلألؤ فکر و عمل آن ابرمرد تاریخ، روح و جان خواننده را بهدرستی صیقل دهد.
مرکز پژوهشهای جوان با هدف تعمیق و ارتقای معرفت دینی، نخبهپروری، ارائه نظامواره فکری و معرفی الگوهای رفتاری برای نسل نو فعالیت میکند و مفتخر است با ارائه این اثر و آثار همسو، سهمی در نوآوری، پاسخگویی به اقتضائات و نیازهای فکری، فرهنگی و اجتماعی مخاطب جوان، در قلمرو اندیشه اسلامی و نظام جامع دین داشته باشد.
این مرکز در کنار چهار پژوهشکده دیگر پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی فعالیت دارد. تلاشهای مؤثر مرکز در قالب گروههای علمی «بینش و اندیشه»، «مطالعات فرهنگی و اجتماعی»، «نظامها و مطالعات انقلاب اسلامی»، «اخلاق، تربیت و روانشناسی»، «سنتهای حوزوی و آداب طلبگی» و «ادب و هنر» انجام میپذیرد.
در انتها به رسم ادب و قدردانی، تلاش آغازین در طراحی عناوین این مجموعه و نظارت مستمر اعضای شورای علمی طرح «از نگاه نبوی(ص)» حجج اسلام و آقایان محمدباقر پورامینی، محمدرضا ضمیری، فاضل حسامی، سیدرضا کلوری، رامین تبرایی، مهدی جمالیفر، عبدالله محمدی، سیدیاسر قزوینی، حسن کاظمی، مهدی داداشنژاد و همچنین زحمات مدیر پروژه طرح آقای محمدحسن شاهنگی و همکاران ایشان آقایان حیدر همتی و محمود صادقی علوی را ارج مینهیم.
اثر پیش رو، دفتر «اخلاص» از مجموعه طرح «از نگاه نبوی(ص)» میباشد که به همت پژوهشگر ارجمند آقای حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا شاکرین بر صفحات سپید کاغذ نقش بسته است.