تعارض اختلاف در رسیدن به هدفهای سازمان است. وجود همکاری و همدلی بین نیروی انسانی به عنوان منابع ارزشمند سازمان از جمله مهمترین عوامل اساسی برای موفقیت در همه سازمانها محسوب میشود تعارض میتواند خلاقیت را بیشتر و نوآوری و تغییر را ترویج دهد و یا ممکن است باعث اتلاف و تحلیل انرژی و منابع سازمان شود. در حقیقت ماهیت تعارض سازنده یا مخرب نیست بلکه پدیدهای است که اگر درست مدیریت شود میتواند منبع الهام و خلاقیت در سازمان شود و در صورتی که به درستی مدیریت نشود میتواند منشا اختلاف و تضاد شود.
زمانی که تعارضات به درستی شناسایی نشوند و اهمیت هر تعارض تعیین نشود، نمیتوان برنامهریزی درستی برای مدیریت آن ارائه داد و همین مساله موجب میشود که یک فرصت برای سازمان تبدیل به تهدید شود. تهدیدی که ممکن است منجر به بروز اختلافات عمیق و ریشهدار کارمندان با یکدیگر و همچنین با سازمان و اهداف سازمانی شود. از همین رو باید نگاه عمیقتر و منسجمتری به مساله تعارض در سازمان داشت.
در این کتاب به دنبال شناسایی و رتبهبندی انواع تعارضات آشکار شده در سازمان غذا و داروی تهران بودیم. لذا در گام نخست، انواع تعارضات آشکار شده براساس سطح تعارض و همچنین میزان تاثیرگذاری آنها در سازمان غذا و داروی تهران مورد شناسایی قرار گرفتند و همچنین وزن و اهمیت هر یک از این تعارضات در سازمان غذا و داروی تهران مشخص گشت که در این میان تعارض در نقش و تعارض در سطح افقی بیشترین تاثیر و اهمیت را در بین تعارضات آشکار شده در سازمان غذا و داروی تهران داشتند.
این کتاب به دو بخش تقسیم خواهد شد. بخش اول شامل مباحث آموزشی در زمینه مدیریت تعارض میباشد. بخش اول شامل فصول:
فصل اول: تعارض سازمانی
فصل دوم: انواع تعارضات سازمانی
فصل سوم: مدیریت تعارض
فصل چهارم: پیشینه داخلی مدیریت تعارض
فصل پنجم: پیشینه خارجی مدیریت تعارض
میباشد.
در بخش دوم شناسایی و رتبهبندی انواع تعارضات آشکار شده در سازمان غذا و داروی تهران با استفاده از مدلهای تصمیمگیری چند معیاره بررسی خواهد شد. بخش دوم شامل فصول:
فصل ششم: کلیات
فصل هفتم: روش و ابزار
فصل هشتم: تجزیه و تحلیل دادهها
فصل نهم: نتیجهگیری و پیشنهادها
میباشد.