درباره ترجمه و تحریر کتاب فقه الإمام جعفرالصادق (ع)
یکی از ویژگیها و شاخصههای مهم مکتب تشیع پذیرش گستره اجتهاد در پرتو نصوص دینی است و در شرایط کنونی تکامل و گسترش رشتههای مختلف علوم اسلامی از جمله دانش فقه در پرتو اجتهاد و تلاش دانشمندان و فقیهان بزرگ زمانشناسی صورت پذیرفته است. فقه اسلامی عهدهدار استنباط احکام الهی و پاسخگویی به نیازهای بشری در زمینه قوانین و مقررات فردی و اجتماعی است. با توجه به میزان و ضرورت قانون برای تنظیم عادلانه روابط اجتماعی و نقشی که احکام الهی برگرفته از وحی در تأمین این ضرورت اجتماعی و حیاتی دارد میتوان به ارزش، جایگاه و منزلت والای فقه اسلامی پی برد. عصر حاضر به جهت ظهور عقاید و مکاتب بشری تحولات چشمگیری داشته و نگاه نقادانه به دین و گسترش ارتباطات مسئولیت عالمان دینی را مضاعف نموده است.
از آنجایی که پیشگامی در تحولات اجتماعی و پیشبینی رخدادها و ایجاد دگرگونیهای مناسب برای اجرای هر چه بیشتر و بهتر احکام الهی از اهداف مهم دانش فقه محسوب میگردد ما را بر آن داشت تا کتاب ارزشمند فقه الإمام جعفرالصادق (ع) نوشته محقق برجسته شیعی استاد محمد جواد مغنیه را ترجمه و تحریر نماییم. این کتاب در سال ۱۳۸۴ق نگاشته شده است که اثری است ابتکاری و با اسلوب جدید در فقه اسلامی. مرحوم استاد محمد جواد مغنیه در مقدمه کتاب خود هدف نگارش را چنین بیان میکند:
«این کتاب برای کسانی که شناختی از فقه جعفری ندارند ولی اشتیاق به شناخت آن دارند نوشته شده، و چون منابع موجود در فقه شیعی دارای عبارتهای مشکل و غامض است که در عصر کنونی ممکن است خواننده نتواند با آن انس پیدا کند، این کتاب را بر اساس روایات متقن نگاشتم».