
کتاب برنامهنویسی کامپیوتری (نسخه PDF)
دامیز
نسخه الکترونیک کتاب برنامهنویسی کامپیوتری (نسخه PDF) به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید
معرفی کامل کتاب برنامهنویسی کامپیوتری (نسخه PDF) را رایگان بشنوید
نقد و بررسی کتاب برنامهنویسی کامپیوتری (نسخه PDF)
زندگی در قرن بیستویک با کامپیوتر و تکنولوژی گره خورده است. امروزه افراد سادهترین نیازهایشان را نیز از طریق سایتها و فروشگاههای آنلاین برطرف میکنند. بسیاری از جوانان دوست دارند در این عرصه فعالیت کنند و مهارت بیاموزند. برای طراحی سایت و فعالیت در حوزهی کامپیوتر دانستن زبان برنامهنویسی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. کتاب «برنامهنویسی کامپیوتری» مانند یک منبع آموزشی جامع و کامل تمامی مراحل یادگیری مهمترین زبانهای برنامهنویسی را آموزش میدهد و خواننده را با معروفترین زبانهای برنامهنویسی که کدگذارها در دنیا از آنها استفاده میکنند، آشنا میکند.
درباره کتاب برنامهنویسی کامپیوتری
کتاب «برنامهنویسی کامپیوتری» Writing Computer Code نوشتهی «اوا هالند» و «کریس مینیک» در سال 2016 منتشر شد. این کتاب سه زبان معروف و رایج در میان برنامهنویسان که عبارتاند از اچ تی ام ال، سی اس اس و جاوا اسکریپت را معرفی میکند و آموزش میدهد چگونه میتوان به کمک آنها برنامهنویسی کامپیوتر را انجام داد. اچ تی ام ال HTML که از عبارت HyperText Markup Language گرفته شده است یکی از هستههای اصلی ساخت صفحهی وب است. از این زبان نشانهگذاری برای طراحی قالب سایت استفاده میشود. اولین نسخهی اچ تی ام ال در سال 1995 رونمایی شد و در حال حاضر به دلیل پیشرفت کامپیوتر اطلاع از نحوهی کار آن برای فعالان در حوزهی کامپیوتر و علاقهمند به طراحی سایت بسیار مهم و حائز اهمیت است. سی اس اس که مخفف عبارت Cascading Style Sheets است که ظاهر سایت را مشخص میکند. بهوسیلهی این زبان میتوان اندازه، رنگ، تصویر و در کل ظاهر سایت را تغییر داد. جاوا اسکریپت JavaScript سبب داینامیک بودن سایت میشود و در کنار کدهای اچ تی ام ال و سی اس اس وبسایت موردنظر شما را ایجاد میکند.
کتاب «برنامهنویسی کامپیوتری» نوشتهی «اوا هالند» Eva Holland و «کریس مینیک»Chris Minnick گامبهگام این زبانهای برنامهنویسی را آموزش میدهد. بامطالعهی این اثر میتوانید با مبانی سی اس اس آشنا شوید و اولین سند به کمک اچ تی ام ال رو بنویسید و با عناصر این زبان نشانهگذاری آشنا شوید. هنگام مطالعهی این کتاب بهتر است در کنار کامپیوتر یا رایانهی شخصیتان باشید تا تمامی مراحل را انجام دهید. این اثر شبیه دفترچهی راهنمای کاملی است که میتواند همیشه روی میز کارتان باشد و از آن استفاده کنید.
مروری بر فصلهای کتاب برنامهنویسی کامپیوتری
کتاب «برنامهنویسی کامپیوتری» نوشتهی «اوا هالند» و «کریس مینیک» شامل شش پروژه است طی مطالعهی آنها و عملی کردن مطالب میتوانید برنامهنویس شوید. یکی از ویژگیهای مفید نسخهی الکترونیکی این کتاب این است که تمامی مراحل با شکل رنگی نیز توضیح داده شده است و خواننده میتواند بهراحتی همهی مراحل را عملی کند. پروژهها عبارتاند از:
- برنامهنویس شوید
- جمعآوری قطعات لازم برای ساخت ربات
- بدن ربات خود را بسازید
- به ربات خود سبکی خاص ببخشید
- رباتتان را متحرک کنید
- ساخت برنامهی بازی با کلمات در زبان برنامهنویسی javascript
ترجمه کتاب برنامهنویسی کامپیوتری به زبان فارسی
کتاب «برنامهنویسی کامپیوتری» نوشتهی «اوا هالند» و «کریس مینیک» با ترجمهی «نیلوفر رحیم زاده» از سوی انتشارات آوند دانش در سال 1396 منتشر شد که نسخهی الکترونیک آن در همین صفحه از فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است. «نیلوفر رحیم زاده» مترجم این کتاب، آثار حوزهی دیجیتال و کامپیوتر را ترجمه میکند، از ترجمههای دیگر او میتوان به کتاب «طراحی بازیهای دیجیتالی» اشاره کرد که نسخهی الکترونیک آن هم در سایت و اپلیکیشن فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است.
در بخشی از کتاب برنامهنویسی کامپیوتری میخوانیم
اولین کامپیوترهای الکترونیکی در دههی 1930 اختراع شدند؛ اما نخستین برنامهی کامپیوتری - مجموعهای از دستورالعملهایی که برای اجراشدن توسط یک ماشین طراحی شده بودند - در اواسط دههی ۱۸۰۰ نوشته شد.
نویسندهی اولین برنامهی کامپیوتری و اولین برنامهنویس جهان، خانم آدا لاولیس ریاضیدانی ساکن انگلستان بود. او تصور میکرد کامپیوترها میتوانند تمام کارهایی که ما امروزه انجام میدهیم، ازجمله تایپ کلمات، نمایش دادن تصویرها و پخش موسیقی را انجام دهند. دانش منحصربهفرد آدا سبب شد لقب «ساحرهی اعداد» را از آن خود کند. کامپیوتری که آدا لاولیس برای آن برنامه نوشته بود: اصلاً شبیه کامپیوترهای امروزی نبود. بهجای پورت برای اتصال به برق یا باتری:، هندل داشت! نگاهی بیندازید به تصویر ماشین تفاضلی چارلز بابیج که یکی از اولین کامپیوترهای تاریخ بود.
برای اینکه برنامههای کامپیوتری به زبان ماشین تبدیل شوند، به همگردانی (کامپایلر) نیاز دارند. همگردانی مجموعه برنامههایی است که زبان برنامهنویسی را به زبان ماشین تبدیل میکند. اولین همگردانی را گریس موری هاپر در سال 1944 ساخت. اختراع وی سبب شد برنامههای کامپیوتری در کامپیوترهای مختلف اجرا شوند و سرانجام جاوا اسکریپت را به وجود آورد. همچنین گریس هاپر مخترع عبارت debugging (اشکالزدایی) برای حل مشکلات برنامههای کامپیوتری است. ریشهی اصلی این عبارت خارج کردن یک حشرهی موذی از کامپیوترهای اولیه بود. گریس هاپر به خاطر افتخاراتی که در دنیای مدرن رایانه به دست آورده بود، لقب «ملکهی نرمافزار» یا «گریس شگفتانگیز» را از آن خود کرد.
کامپیوتر گریس هاپر با برقکار میکرد (نه هندل) و خیلی هم بزرگ بود. همانطور که در این تصویر میبینید. کامپیوترهای غولپیکری بودند که colossus نام داشتند. آنها اولین کامپیوترهای برقی باقابلیت برنامهنویسی بودند.
میتوانید به کارهای دیگری که کامپیوترها انجام میدهند، فکر کنید؟
تمام برنامههای کامپیوتری با یک ایده شروع میشوند. قبل از اینکه شروع به نوشتن یک برنامهی کامپیوتری کنید، مهم است بدانید برنامهای که مینویسید، میخواهد چه کاری را انجام دهد. از قدرت تصورتان استفاده کنید و آرزوهایی بزرگ در سر بپرورانید.
بهتر است قبل از شروع برنامهنویسی به این سؤالات مهم توجه کنید:
- برنامهی من چه کار خواهد کرد؟
- چه کسی از برنامهی من استفاده خواهد کرد؟
- به چه دلیل باید از برنامهی من استفاده کنند؟
- کجا از برنامهی من استفاده خواهند کرد؟
- چطور از برنامهی من استفاده خواهند کرد؟
چطور میتوانید با کامپیوتر صحبت کنید؟
همهی برنامههای کامپیوتری نوشتهشده، از زبان برنامهنویسی استفاده کردهاند. زبان برنامهنویسی این اجازه را به شما میدهد تا دستورالعملهایی را که میتوان به زبان ماشین ترجمه (يا همگردانی) کرد، بنویسید. این زبانهای برنامهنویسی سرانجام به کدهای باینری (دودویی) تبدیل میشوند که از عدد صفر و یک برای نشان دادن حروف، اعداد و نمادهایی استفاده میکنند که میتوان کنار هم قرار داد تا دستوراتی را اجرا کنند.
نظرات کاربران درباره کتاب برنامهنویسی کامپیوتری (نسخه PDF)