هر لحظه را به گونهای زندگی کن که گویی واپسین لحظه است. و کسی چه میداند، شاید آخرین لحظه باشد!
دوستی میگفت: خیلی سال پیش که دانشجو بودم، بعضی از اساتید عادت به حضور و غیاب داشتند. تعدادی هم برای محکمکاری دو بار این کار را انجام میدادند، ابتدا و انتهای کلاس، که مجبور باشی تمام ساعت را سر کلاس بنشینی. هم رشتهای داشتم که شیفته یکی از دختران همدوره اش بود. هر وقت این خانم سر کلاس حاضر بود، حتی اگر نصف کلاس غایب بودند، جناب مجنون میگفت: استاد همه حاضرند! و بالعکس، اگر تنها غایب کلاس این خانم بود و بس، میگفت: استاد امروز همه غایبند، هیچ کس نیامده!
در اواخر دوران تحصیل، باهم ازدواج کردند و دورادور میشنیدم که بسیار خوب و خوش هستند. امروز خبردار شدم که آگهی ترحیم بانو با این مضمون چاپ شده است:
هیـــچ کس زنده نیست… همــه مُردند.
این یکی از ۶۵ داستان کوتاهی است که کتاب سخنگوی تو، تویی؟! در قالب سه لوح فشرده برای مخاطبانش بازگو میکند، کتابی که تاکنون نسخه چاپی آن بیست نوبت تجدید چاپ شده است. کتاب صوتی آن را هم موسسه نوین کتاب گویا با بازخوانی داستانها توسط علیرضا ناصحی و الهه گلپری و انتخاب موسیقی مهدی زارعی منتشر کرده است.
داستانهای کتاب تو، تویی؟! را بسیاری با صفت شگفتآمیز و برخی با عنوان داستانهایی واقعی معرفی کردهاند. اما شاید صحیحترین تعریف برای داستانهای این مجموعه، داستانهایی شگفت از انسانها و موقعیتهایی حقیقی، باشد.
امیر رضا آرمیون در این اثر بیش از هفتاد روایت داستانی کوتاه و تاثیرگذار با مضمون انسان و احساسات انسانی نظیر عشق، موفقیت، مرگ، خداشناسی و بسیاری از احساسات ناب و شگفت انسانی را گردآوری کرده است. احساساتی که بسیاری از ما مجال چندانی نداریم تا در مورد خودمان هم که شده بر آن تمرکز کنیم. اما نسخه صوتی این کتاب با صدا و نوایی دلنشین، فرصتی فراهم میکند تا در موقعیتهای مختلف فرصت تمرکز بیشتری بر مفاهیم آن به دست آوریم.
قدرت اصلی کتاب تو، تویی؟! در بیان نکاتی است که در موارد متعدد در بسیاری از ما نیز نهفته است اما به آن بیتوجه هستیم و یا حتی مفاهیمی که برای بسیاری از ما مبدل به یک معضل عمیق خانوادگی و یا اجتماعی است اما تاکنون دریچهای برای نگاهی متفاوت به آن متصور نبودهایم و بیشتر از هر چیز از منظر امری محتوم به آن نگاه میکردهایم. کتاب تو تویی از همین زاویه و با حرکتی هنرمندانه و زیبا مخاطب خود را به سمتوسوی نگاهی تازه و بدیع برای مواجهه با این رویدادها، نقطهنظرها و احساسات انسانی هدایت میکند.