
کتاب سه دقیقه آخر
سرنوشت جهان چه خواهد شد؟
نسخه الکترونیک کتاب سه دقیقه آخر به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق فیدیبو به صورت کاملا قانونی در دسترس است.
فقط قابل استفاده در اپلیکیشنهای iOS | Android | Windows فیدیبو
درباره کتاب سه دقیقه آخر
مکان،زمین،در آن سوی سیاره جمعیتی ناامید سعی میکنند پنهان شوند.برای این جمعیت میلیاردی هیچ جایی برای رفتن وجود ندارد.برخی به زیر زمین فرار میکنند و به دنبال غار و یا دالان های زیر زمینی می گردند.یا به وسیله ی زیر دریاها پناه می برند.برخی دیگر با بی توجهی به راه رفتن و غریدن ادامه می دهند.اغلب تنها نشسته اند؛گیج و عصبانی،منتظر پایان هستند...
بخشی از کتاب سه دقیقه آخر
پیشگفتار
اوایل دههی ۱۹۶۰ که دانشجو بودم، مبدا جهان بسیار مورد توجه بود. نظریهی مِه بانگ که از دههی ۱۹۲۰ به وجود آمده بود، از دههی ۱۹۵۰ دوباره به طورجدی مورد توجه واقع شد. این نظریه بسیار معروف بود اما اصلاً متقاعدکننده نبود. نظریهی حالت پایا، نظریهی رقیبی که کاملاً مبدا کیهانی را نادیده میگرفت، هنوز در برخی جاها معمولترین سناریو شناخته میشد. سپس، رابرت پنزیاس و آرنو ویلسون در ۱۹۶۵ تابش گرمایی زمینهی کیهانی را کشف کردند و ورق برگشت. این اکتشاف شاهدی واضح برای مبدا داغ، شدید و ناگهانی جهان بود.کیهانشناسان با هیجان روی معنی کشف تازه کار میکردند. جهان یک میلیون سال پس از مهبانگ چقدر داغ بوده است؟ یک سال پس ازآن چطور؟ و یک ثانیه بعد؟ چه نوع فرایند فیزیکیای ممکن است در آن گرمای شدید ابتدایی رخ داده باشد؟ آیا اکنون بقایایی از آغاز خلقت وجود دارد که حاوی اثری از شرایط حاد غالب در آن زمان باشد؟
بهخوبی به خاطر دارم که سال ۱۹۶۸ در سخنرانیای دربارهی کیهانشناسی حاضر بودم. استاد سخنرانی خود را با توجه به اکتشاف تابش زمینهی کیهانی با مروری بر نظریهی مهبانگ به پایان برد. برخی نظریهپردازان برای ترکیب شیمیایی جهان توصیفی ارائه کردهاند که بر پایهی فرایندهایی هستهای قرار دارد که طی سه دقیقهی ابتدایی پس از مهبانگ اتفاق افتادهاند. او این جمله را با لبخندی نقل کرد و همهی شنوندگان با صدای بلند خندیدند. به نظر میرسید تلاش برای توضیح حالت جهان فقط چند لحظه پس از به وجود آمدنش بیمعنی باشد. حتی مطالعات اسقف اعظم قرن هفدهم، جیمز آشر، که بر"minutiae of biblical chronology" استوار بود، او را به این نتیجه رساند که اعلام کند جهان در ۲۳ اکتبر ۴۰۰۴ پ. م. به وجود آمده است؛ اما جرئت این را نداشت که فهرست دقیقی از سلسله حوادث رخداده در سه دقیقهی ابتدایی جهان ارائه کند.
سرعت پیشرفت علم چنان است که یک دهه بعد از کشف تابش گرمایی زمینه؛ سه دقیقهی اول به موضوع داغ بحثهای دانشجویی تبدیل شده بود. کتب مرجعی برای این موضوع نوشته شد، سپس، در ۱۹۷۷ فیزیکدان و کیهانشناس یی استیون واینبرگ کتاب پرفروشی را با عنوان «سه دقیقه ی اول»(۱) به چاپ رساند. این کتاب بین کتب علمی محبوب منتشرشده زبانزد بود. در این کتاب، ارائهای تخصصی از جهان با جزئیاتی متقاعدکننده راجع به فرایندی که فقط چند لحظه پس از مهبانگ اتفاق افتاده بود وجود داشت. درحالیکه عموم مردم سرگرم این پیشرفتهای جذاب بودند، دانشمندان هم به کار خود ادامه می دادند. توجه عمومی از آنچه جهان اولیه (به معنی دقایقی پس از مهبانگ) شناخته میشد، بهسمت جهان بسیار اولیه (تقریباً کسر بسیار جزئی از ثانیه از آغاز) معطوف شد. پس از گذشت تقریباً یک دهه، استفان هاوکینگ، فیزیک دان و ریاضیدان بریتانیایی، با اطمینان توانست آخرین ایدهها دربارهی اولین تریلیون-تریلیون-تریلیونیومی ثانیه عمر جهان را در کتاب تاریخچه ی کوتاهی از زمان توصیف کند.
با فراگیر شدن نظریهی مهبانگ در ذهن دانشمندان و طرفداران علم توجه بیشتری به آیندهی جهان معطوف شد. بهخوبی میدانیم که جهان چگونه آغاز شده است اما پرسش این است که چگونه پایان خواهد یافت؟ ما چطور؟ آیا بشر یا نوادگانش بهشکل ربات یا از جنس گوشت و خون برای ابد نجات خواهند یافت؟
غیرممکن است که دربارهی چنین مسائلی کنجکاو نباشیم. کشمکش ما برای بقا بر سیارهی زمین، که درحالحاضر بحرانهای مصنوع بشر آن را فرا گرفته است؛ حالا که مجبوریم دربارهی ابعاد کیهانی وجودمان بیندی