(نسخه PDF)
برنامۀ تاریخ شفاهی و تصویری ایران معاصر در عصر پهلوی دوم، مجموعهای از دهها گفتگوی پژوهشی با تصمیمسازان و بازیگران اصلی عصر پهلوی دوم بوده که با حمایت سازمان اسناد وکتابخانۀ ملّی ایران، کتابخانۀ مجلس شورای اسلامی، کتابخانۀ کنگره، سیمای جمهوری اسلامی و همکاری چندین نهاد پژوهشی و معتبر دیگر انجام شده است.
حسین دهباشی(1350 تهران)، پژوهشگر ارشد و مدیر برنامه مذکور، دارای سوابقی چون روزنامهنگاری بحرانهای بینالمللی، کارگردانی مستند، پژوهش تاریخ معاصر ایران، با محوریت انقلاب اسلامی و جنگ ایران و عراق و مشاور ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران میباشد.
داریوش همایون (1307 تهران- 1389 ژنو) دورهای متنوع و طولانی از فعالیت سیاسی از جمله عضویت در حزب پانایرانیسم، حزب ملت ایران ملت، حزب سوسیالیست ملی کارگران (سومکا) و قائممقامی حزب رستاخیز را در کارنامه خود دارد. همچنین سردبیری سرویس خارجی روزنامه اطلاعات و تاسیس روزنامه آیندگان و سمت وزیر اطلاعات و جهانگردی را در سوابق خود دارد.
گفتگو با داریوش همایون در سال 1387 در ژنو سوئیس روایت دست اولی از مشاهدات وی در مباحثی چون تحولات دورۀ رضاشاه، نهضت ملی نفت و نخستوزیری دکتر محمدمصدق، کودتای 28 مرداد، تشکیل و حضور در احزاب سیاسی، فعالیتهای روزنامهنگاری، تاسیس سندیکای نویسندگان و خبرنگاران، دربار سلطنتی و حواشی آن، تاسیس احزاب رستاخیز و سومکا، وزارت اطلاعات و جهانگردی روزهای انقلاب و فروپاشی حکومت پادشاهی و... میباشد.
با سلام
با توجه به اینکه بنده ابتدا کتاب حکمت و سیاست را مطالعه کردم و سپس کتاب آیندگان و روندگان را,بسیار جالب و قابل تامل بود و اطلاعات بسار مفیدی برایم داشت و دید من را بسیار باز کرد البته پیشنهاد می کنم آقای دهباشی یک جمع بندی کلی پایان هر کتاب داشته باشند بسیار میتواند مفید باشد.
5
مطالب خواندنی مورد بحث قرار گرفت.
اگر میشد در مباحث کلیدی موشکافی بیشتر و بحث دقیقتری میشد خیلی بهتر بود و مطالب در انتها خوب جمع نشد.
5
#کتاب_بعدی_من
تاریخ شفاهی میتواند اطلاعات ناب و دست اولی به خواننده بدهد
5
توصیه میکنم بخوانید .
آشنائی با اوضاع تاریخ کشور خودمون لازمه
5
از مصاحبه اى که با تاریخ هاروارد داشتند واضح تر بود