موضوعی که از دیرباز ذهن تاریخپژوهان را به خود مشغول داشته این بوده که آیا، همانگونه که در عرصه طبیعت و پدیدهها و فرایندهای طبیعی قوانین خاصی حکمفرماست و شناخت آنها به انسان در بهرهبرداری هرچه گستردهتر از طبیعت کمک کرده است، در تاریخ انسان و فرایندهای اجتماعی آن نیز قانونمندی خاصی را میتوان کشف کرد که به کمک آن بتوان رخدادهای به ظاهر پراکنده و تصادفی تاریخ را در پیوند با یکدیگر تبیین کرد؟ در پاسخ مثبت به این پرسش، پژوهندگان اندیشمند هر یک به نوعی کوشیدهاند فرایند تاریخ را تبیین کنند.
دیاکونف فرایند تاریخ انسان را از ابتدا تا به امروز به هشت مرحله تقسیم میکند: نخستین، اشتراکی نخستین، باستانی اولیه یا اشتراکی، باستانی پسین یا امپراتوری، قرون وسطی، استبدادی پایدار پساقرون وسطی، سرمایهداری، و پساسرمایهداری؛ و برای این تقسیمبندی خود دلایل قانع کنندهای ارایه مینماید.
برداشت کلی دیاکونف از تاریخ انسان بر خصلت آفرینندگی انسان مبتنی است که در دو عرصه اندیشه و فنآوری نمود و ظهور مییابد و به صورت قانونمندیهایی بر دو حوزه اجتماعی ـ روانشناختی و اجتماعی ـ اقتصادی مستولی میگردد.
کتابی ست از نویسنده نامدار دیاکونف که به روشی آکادمیک که تاریخ بشر رو از آغاز تا زمان نوشتن کتاب به هشت مرحله تقسیم بندی میکند و خصوصیات هر یک از مراحل را تبیین میکند.
اکنون در دوران پسا سرمایه داری در جوامع پیشرفته ایم.
5
کتاب بی نظیری هست و دید کاملی از تاریخ جهان از ابتدا تا امروز به شما میدهد. حتما خواندنش توصیه میشه