در سالهای اخیر اخبار بمبگذاریها و حادثههای تروریستی به یکی از مهمترین و داغترین عنوانهای خبری مطبوعات تبدیل شدهاند. اتفاقاتی دردناک و خطرناک که همهی کشورهای دنیا از آمریکا و اروپا تا آسیا را گرفتار کرده است. در میانهی این حوادث، خبرنگاران زیادی مسئولیت انتشار اخبار لحظه به لحظه این رویدادها برعهده گرفتهاند و مردم دنیا را از شدت و تاثیرات منفی حادثهای تروریستی مطلع کردهاند. دومینیک لایپر و لاری کولینز دو خبرنگار و نویسندهی آشنا به مسائل سیاسی شرق هستند که در کتاب پنجمین سوار سرنوشت داستانی با محوریت یک حادثهی خطرناک تروریستی خلق کردهاند. داستانی که مهیج که با درد انسانی درآمیخته است.
روز یکشنبه 13 دسامبر ایمیلی هولناک برای کاخ سفید با چنین مضمونی فرستاده میشود: اگر رئیس جمهور کارتر تسلیم نشود به قیمت شهر نیویورک تمام میشود. این پیام بسیار حساس از طرف معمر قذافی سیساتمدار و رئیس کشور لیبی برای رئیس جمهور آمریکا فرستاده میشود. ادامهی داستان زمینهسازی انفجار ساختمانهای دوقلو آمریکا را شرح میدهد.
کتاب پنجمین سوار سرنوشت The Fifth Horseman اولین اثر داستانی دومینیک لایپر و لاری کولینز است که در سال 1980 منتشر شد. داستان کتاب که حول بمبگذاری و حادثه تروریستی در نیویورک میگذرد حاصل چند سال تلاش نویسندگان آن است. دومینیک و لاری برای آفرینش این داستان هیجانی از تمام تجربیاتشان در زمان فعالیت در ارتش و سفرهایشان به خاورمیانه استفاده کردهاند. آنها برای خلق داستانی نزدیک به واقعیت به شهرهای آسیا و اروپا رفتند و از مناطقی که در کتابشان نام بردهاند دیدار کردهاند.
حدود بیست و یک سال بعد از انتشار این کتاب در سال 2001 حادثهی فراموشنشدنی یازده سپتامبر در نیویورک رخ داد که در پی این حمله تروریستی حدود سه هزار نفر جان خود را از دست دادند. این اتفاق سهمگین تروریستی علاوهبر اینکه مردم آمریکا را متاثر کرد خشم تمام مردم جهان را نیز برانگیخت.
کتاب پنجمین سوار سرنوشت در دو نسخهی انگلیسی و فرانسوی منتشر شد که از نظر طرح کلی داستان مشابه یکدیگر هستند ولی در نسخهی فرانسوی آن معمر قذافی بعد از کشف بمب پیام خود را به نقل از قرآن نمیفرستد.
شایعاتی دربارهی تاثیر کتاب پنجمین سوار سرنوشت بر روند تصمیمگیری رئیس جمهور «نیکولا سارکوزی» وجود دارد. این شاییعه میگوید ساراکوزی به خاطر داستان پنجمین سوار سرنوشت در سال 2007 فروش جدیدترین تجهیزات هستهای به لیبی را کنسل میکند اما کتاب پنجمین سوار سرنوشت حدود 28 سال قبل از این اتفاق نوشته شده است و صحت این ادعا هنوز تایید نشده است.
کتاب پنجمین سوار سرنوشت را دومینیک لایپر و لاری کولینز با همکاری هم نوشتهاند. آن دو پیشتر از این نیز در نگارش کتابهای دیگری با یکدیگر همکاری داشتهاند.
دومینیک لایپر Dominique Lapierre نویسنده و روزنامهنگار فرانسوی در جولای سال 1931 متولد شد. او در کودکی به همراه پدرش که از مقامات سیاسی بود به آمریکا سفر کرد و به توزیع روزنامههای محلی مشغول شد. دومینیک لایپر علاوه بر نوشتن و فعالیت در نشریات و روزنامهها به سفر نیز علاقهی زیادی داشت و در یکی از تابستانهای دوران نوجوانیاش سراسر آمریکا را با موتورش پیمود. او داستان سفرش که فقط با سی دلار شروع کرد و چالش و سختیهای متفاوتی برای دومینیک به همراه داشت به صورت یک کتاب با نام A Dollar for a Thousand Kilometers منتشر کرد. دومینیک این سفرنامه را به درخواست روزنامهی «شیکاگو تریبون» Chicago Tribune نوشت که مدت کمی بعد از انتشار به یکی از پرفروشترین کتابهای پس از جنگ در فرانسه و سایر کشورهای اروپایی تبدیل شد.
دومینیک لایپر به همراه همسرش، سفرهایشان را ادامه دادند و از کشورها و شهرهای شرق و خاورمیانه از جمله ژاپن، هنگ کنگ، تایلند، هند، پاکستان، ایران، ترکیه و لبنان دیدن کردند. دومینیک بار دیگر به تاثیر از سفرش زمانی که به فرانسه بازگشت دومین کتابش را با نام Honeymoon around the Earth منتشر کرد و به ارتش فرانسه پیوست. او در ارتش با لاری کولینز آشنا شد.
لاری کولینز Larry Collins نویسندهی اهل آمریکا بود که در سال 1929 متولد شد و هنگام خدمتش در ارتش آمریکا به پاریس سفر کرد. او پیش از پیوستن به ارتش در نشریات، روزنامهها و بخش تبلیغات شرکت «پروکتر اند گمبل» Procter & Gamble فعالیت میکرد.
لاری کولینز پس از آشناییاش با دومینیک لایپر اولین کتابشان با نام «آیا پاریس میسوزد؟» Is Paris Burning را در سال 1964 منتشر کرد که «رنه کلمان» کارگردان فرانسوی، براساس داستان این کتاب در سال 1966 فیلمی سینمایی ساخت.
دومینیک لایپر و لاری کولینز همکاریشان را ادامه دادند و کتاب «اوه اورشلیم» را بعد از پنج سال تحقیق در منطقهی خاورمیانه در سال 1972 منتشر کردند.
آنها کتاب Freedom at Midnight را دربارهی جنبش مردمان هند در سال 1947 که منتهی به استقلال کشورشان شد، نوشتند. کتابی که برای گردآوری اطلاعات مورد نیازشان حدود سی صد هزار دلار هزینه داشت. این اثر تاثیرگذار توجه سینماگران را نیز به خود جلب کرد و «گاریندر چادا»، کارگردان اهل هند براساس این کتاب یک فیلم سینمایی ساخت. این فیلم که با نام «خانه پیروزی» در سال 2017 اکران شد برندهی بهترین موسیقی متن در همان سال شد.
لاری کولینز سال 2005 هنگامی که آخرین کتابش با موضوع خاورمیانه را مینوشت در اثر خونریزی ناگهانی درگذشت.
دومینیک لایپر و لاری کولینز محقق و پژوهشگرهای موفقی هستند و کتابهای آنها بارها در فهرست پرفروشترینها قرار گرفته است. دومینیک لایپر در سال 2008 موفق به دریافت جایزهی «پادما بوشان»Padma Bhushan شد که یکی از پرافتخارترین جوایز شهروندی کشور هندوستان است و لاری کولینز نیز در سال 1985 جایزهی ادبی جشنواره فیلم دویل آمریکا را از آن خود کرد.
کتاب پنجمین سوار سرنوشت را ابوالقاسم تفضلی در سال 1380 به فارسی ترجمه کرده و «انتشارات کتابسرا» آن را منتشر کرده است. ابوالقاسم تفضلی علاوهبر ترجمهی آثار ادبی در تالیف مقالات در زمینهی حقوق و وکالت نیز پرکار است از جمله کتابهای دیگر او میتوان به «تخته نرد، تقدیر یا تدبیر» اشاره کرد.
کتاب الکترونیکی پنجمین سوار سرنوشت برای خرید و دانلود در سایت و اپلیکیشن فیدیبو موجود است.
کتابهای دیگر دومینیک لایپر و لاری کولینز هم به فارسی ترجمه شدهاند که عبارتند از «یا به عزایم خواهی نشست» ترجمهی «پرویز شهدی» و «آزادی در نیمه شب» ترجمهی «پروانهی ستاری».
رئیس جمهور آمریکا مقابل پنجره بیضی شکلی که مقر حکومت بر دویست و بیست میلیون آمریکایی است ایستاده و در حالیکه دو دستش را در پشتش گره زده بود به پارکی از برف پوشیده شده بود مینگریست. او با خود میاندیشید که انتخاب کنندگانش به او رای دادهاند تا شخص فعال و مصممی را برای ریاست جمهوری خود انتخاب کنند، و اینک موقع آن رسیده است که قدرت رهبری خود را در مقابله با مشکلترین بحران بعد از جنگ جهانی دوم در معرض آزمایش قرار دهد.
صدای پایی رئیس جمهور را از افکارش بیرون کشید. موقع شروع برنامههای رسمی روزانه او رسیده بود. بلافاصله روی صندلی پشت میز کارش نشست. این میز تحریر از چوبهای کشتی پادشاهی رزولوت ساخته شده و ار طرف ملکه ویکتوریا به هایز رئیس جمهور آمریکا هدیه شده بود. در پشت سر مشاور مطبوعاتیش، گروهی از روزنامهنگاران و خبرنگاران رادیو تلویزیونها وارد اتاق شدند. رئیس جمهور اثری از ناراحتیها و افکارش نشان نداد و با هر یک از آنها مانند یک دوست صمیمی و قدیمی دست داد به صحبت پرداخت. هنگامی که مشاور مطبوعاتی برای شروع جلسه چند کلمهای صحبت میکرد، رئیس جمهور نظری به سقف اتاق که علامت ریاست جمهوری بر آن ترسیم شده بود انداخت و با خود گفت: چه بلایی بر سرمان خواهد آمد اگر این لیبیایی لعنتی حاضر به مکالمه با ما نشود؟
سپس، بدون آنکه تغییری در چهرهاش حاصل شود عینکش را به چشم زد و شروع به قرائت نطقی کرد که به مناسبت سی و سومین سال اعلامیه حقوق بشر، برایش تهیه کرده بودند. به اواسط نطقش رسیده بود که متوجه شد جک ایستمن به آرامی وارد اتاق شد. مشاور سیاسی رئیس جمهور با اشاره انگشت به شکل قیچی به رئیس جمهور فهمانید که نطقش را قطع کند. بلافاصله رئیس جمهور بیقه نطقش را خلاصه کرد و گفت: آقایان، خیلی دیر شده و لابد شما هم مثل خود من خیلی گرسنهتان شده است.
فرمت محتوا | epub |
گوینده هوشمند (AI) | راوی |
حجم | 3.۱۱ مگابایت |
تعداد صفحات | 511 صفحه |
زمان تقریبی مطالعه | ۱۷:۰۲:۰۰ |
نویسنده | دومینیک لایپر |
نویسنده دوم | لاری کولینز |
مترجم | ابوالقاسم تفضلی |
ناشر | انتشارات کتابسرا |
زبان | فارسی |
عنوان انگلیسی | The Fifth Horseman |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۴/۰۹/۱۸ |
قیمت ارزی | 2 دلار |
قیمت چاپی | 5,000 تومان |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
چقد شما ساده اید که فکر میکنید یهود و مسلمان دشمن هم دیگه هستن ،،، فقط اگه کمی به تاریخ نگاه کنید ، تاریخ رو بخونید میفهمید که تاریخ ایران و پادشاهانش چقد شبیه تاریخ یهود و پیامبرانش هست با این تفاوت که تاریخ یهود تحریف شده و به صدها سال قبل از ایران برمیگرده ،،، میفهمید که همه ادیان از کلیمی ، مسیحیت ، زرتشت ، میترایی ، مردوکی ، مزدکی تا اسلام ساخته ذهن یهودی هاست ، قصه سیاوش وفرنگیس ، زولیخا و یوسف ، قصه آتش و سیاوش ، ابراهیم و آتش ، قصه پسران کوروش ،،، قصه پسران ابراهیم ، کوروش و آزادی یهود از بابل ، موسی و قوم عبرانی ،،، فردوسی چرا اسمی از هخامنش تو شاهنامه نیاورده ،،، پیشدادیان تو شاهنامه هخامنشانه ،،، فریدون ضحاک کش ،،، همون کوروش ، بردیا همون ایرج پسر فریدون که به دست برادراش کشته میشه
کتاب خوبی بود. منتها آخر کتاب، یه دفه سر و تهش رو به هم آورد. اوایل کتاب هر ۵ دقیقه ای که از زمان اولتیماتوم قذافی میگذشت، چند صفحه مطلب داشت. اما آخر، این زمانبندیش به هم خورده بود. نحوه مرگ کمال و افسر راند هم خیلی جذاب نبود و به بقیه کتاب نمیخورد. اما من کلیت کتاب رو پسندیدم. دید خوبی از فضای کلی آمریکا به من داد. هرچند روی تفکر مرکزیت آمریکا و تلاشش برای صلح جهانی غلو و اغراق شده بود و حقیقت این نیست!
کتاب بسیار مفیدی است برای کسانی که فکر میکنند چرا مسلمانها را به تروریست میشناسند!!!!...و از همه جالبتر نزدیکی افکار یهودیان به مسلمانان؛غرب هم که به دنبال افزایش قدرت علمی هست و به این تعصبات کاری نداره از همه جلوتره،پس باید فقط آموخت ....دنیا رو ی انگشتان دانش میچرخد.
قشنگ بود فقط حیف که دروغ بود همش مظلوم جلوه دادن ظالم و تروریست جلوه دادن مسلمان ها . هر مغز کوچیکی هم میفهمه که نویسنده کوچکترین اطلاعاتی نداشته
هر چی دلش خواسته نوشته بعد از هفتاد سال ظلم به یه ملت حالا می خوان با این چرندیات اونا رو تروریست معرفی کنن هیچ مسلمان واقعی حق خودشو با ترور مردم بی گناه یه ملت دیگه نمی گیره
متن روان و ترجمه خوبی داشت. داستان خیالی و هالیوودی ولی نه چندان دور از واقعیت... ارزش ادبی نداشت و بیشتر بر روی تصویرسازی و پیوستگی داستان تمرکز شده بود. در کل به یک بار خواندن می ارزد. ولی ارزش خریدن ندارد. سپاس
واقعا درجه یک نمیدونم چرا از این کتاب فیلمی ساخته نشده چون خیلی کامل و با جزئیات مثل یک فیلمنامه نوشته شده. انقدر قشنگه که میتونه اونهایی که به کتاب خوندن علاقه ندارن! و عاشق کتاب خونی بکنه.?
در جواب آخرین نظر قبل خودم لطف کنید چشم های خود را قبل از دانلود کتاب باز کنید این کتاب ۵۰۰۰ تومان بوده و الان رایگانه پس در دسته رایگانها قرار میگیره! ممنون بابت انتشار این کتاب
سلام، خدمت همه دست اندرکاران این برنامه خسته نباشید میگم. واقعا کارتون درجهت فرهنگ سازی و آشنایی مردمبا کتاب و کتاب خوانی در جامعه بی نظیر است. با تشکر فراوان
هنوز نخون دم.ولی بابت این نرم افزار فوق العاده تون خیلی سپاسگزارم من که اهل مطالعه نبودم، حالا با هرشب مطالعه میکنم و کلی سازندگانشو دعا میکنم.