چگونه کسبوکار خود را از یک هیولای پولخوار به یک دستگاه پولسازی تبدیل کنیم؟
یکی از اصلیترین اهداف هر کارآفرینی این است که مجموعهاش به سودآوری برسد. رسیدن به سودآوری هدف چندان آسانی نیست، مخصوصا برای کسب و کارهای کوچک. کم نیستند مجموعههای کوچک و نوپایی که در ابتدای مسیر به قدری درگیر بحران و تنش مالی میشوند و قبل از سودده شدن کسب و کارشان قید ادامه دادن را میزنند. اما چرا این اتفاق میافتد؟ چطور میتوانیم از آن جلوگیری کنیم؟ ما در این مقاله قصد داریم کتابی را معرفی کنیم که در این زمینه به شما کمک میکند. «اول سود» نوشتهی «مایک میخالوویچ» کتابی است که در ادامه دربارهاش صحبت میکنیم.
موضوع اصلی کتاب «اول سود» دربارهی چیست؟
کتاب «اول سود» یکی از پرفروشترین و پرمخاطبترین کتابهای حوزهی موفقیت در کسب و کار است. مهمترین موضوعی که در این کتاب به آن پرداخته میشود، راهحلهایی کاربردی و عملی برای مدیریت پول است که به کسب و کارهای کوچک کمک میکند تا خودشان را از بحران و نابودی خارج کنند و به سوددهی برسند.
حسابداری سنتی و متعارف از فرمول منطقی (البته ناقص) استفاده میکند: فروش - هزینه = سود.
از نظر مایک میخالوویچ مشکل اینجاست که کسب و کارها توسط انسانها اداره میشوند و انسانها همیشه منطقی نیستند. با توجه به همین مسئله، او یک رویکرد رفتاری برای حسابداری ایجاد کرده است تا فرمول را تغییر دهد: فروش - سود = هزینه.
درست همانطور که موثرترین استراتژی کاهش وزن محدود کردن وعدهها با استفاده از بشقابهای کوچکتر است، میخالوویچ نشان میدهد که وقتی کسب و کاری اول سودش را بردارد و بعد هر آنچه را که باقی ماند برای هزینهها خرج کند، میتواند مجموعهاش را از هیولایی پولخوار به ماشینی سودآور تبدیل کند.
بیشتر دربارهی کتاب بدانیم!
بسیاری از کارآفرینها فکر میکنند که بسیار سخت کار کردن برای مدتی طولانی راهکاری مناسب برای نجات یک کسبوکار بیمار و مشکلدار است. آنها با خود فکر میکنند که اگر سختتر، بیشتر و با فشار بیشتر کار کنند، بالاخره چیزی شبیه به معجزه اتفاق میافتد و تمام گرفتاریهای مالی، بحرانهای اقتصادی، قرضها و فکر و خیالهایشان را از بین میبرد.
ولی «مایک میخالوویچ» نویسندهی کتاب «اول سود» به ما نشان میدهد که متاسفانه یا خوشبختانه احتمال رخ دادن چنین اتفاقی در زندگی واقعی خیلی خیلی پایین است. این مسئله یکی از موضوعاتی است که در کتاب توضیح داده میشود. نویسنده با نگاه واقعبین و نوآورش به دنبال این است که اهمیت بهینه کار کردن را برای مخاطبانش روشن کند. یعنی اینکه چطور با کمترین زحمت، بیشترین بازدهی را داشته باشیم.
سیستم «اول سود» بر پایهی چه اصولی بنا شده است؟
شاید جالب باشد که بدانید کتاب «اول سود» روی اصولی ساخته شده که میلیونها نفر در دنیا برای اینکه خوش اندام شوند و بدنی خوش فرم داشته باشند، از آن پیروی میکنند! آن ۴ اصول چه چیزهایی هستند؟ در ادامه آنها را به طور بسیار خلاصه معرفی میکنیم.
۱. از بشقاب کوچکتر استفاده کنید.
تا به حال به این مسئله دقت کردهاید؟ وقتی در یک بشقاب بزرگ غذا میخورید، ناخودآگاه سعی میکنید که بشقاب را پر کنید و کل غذا را بخورید، حتی اگر کامل سیر شده باشید. این در حالی است که اگر از بشقاب کوچکتر استفاده کنید، غذای کمتری برمیدارید و در نتیجه کالری کمتری دریافت میکنید. همین مسئله در طولانی مدت باعث کاهش وزن میشود.
شاید برایتان سوال پیش بیاید که ارتباط این موضوع با کسبوکارها چیست؟ در جواب به سوال شما باید بگوییم، همانطور که کوچک کردن اندازهی بشقاب به مرور باعث کاهش وزن میشود، محدود کردن بودجهی جاری کسبوکار باعث میشود هزینههای کلیتان سرشکن شود و به طرز چشمگیری پایین بیاید. به گفتهی نویسندهی کتاب «اول سود» درآمدی که هر تجارت از فروش محصولش به دست میآورد، در چهار بشقاب سرو میشود:
• بشقاب اول: بودجهی جاری که همهی هزینهها از جمله اجاره، دستمزد، تبلیغات و قبضها را در بر میگیرد.
• بشقاب دوم: حقوق و مزایای صاحب کسب و کار.
• بشقاب سوم: مالیات.
• بشقاب چهارم: سود.
معمولا ۸۰٪ درآمد هر کاری برای هزینههای جاری در نظر گرفته میشود، ولی شرایطی را در نظر بگیرید که به دلایلی ناگهانی مجبور میشوید این میزان را به ۷۰٪ کاهش دهید. در این اوضاع شما مجبور میشوید راهی را پیدا کنید که با هزینههای کمتر کارتان را انجام دهید. ما همیشه میتوانیم راهحلهای بهتری پیدا کنیم، ولی باید مجبور شویم و تحت فشار قرار بگیریم.
۲. خوراکیهای هر وعدهی غذایی را اولویتبندی کنید.
بسیاری از افرادی که میخواهند رژیم بگیرند تا به تناسب اندام برسند، در ابتدای هر وعدهی غذایی سالاد میخورند. این مسئله باعث میشود که دچار پرخوری نشوند. ارتباط این موضوع با کسب و کار چیست؟ میخالوویچ میگوید اگر بعد از هر پولی که از فروش محصول یا خدماتتان به دست میآورید، سهم سود مجموعه را جدا کرده و در حساب بانکی خاص خودش بریزید، به طور طبیعی تمایلی برای ولخرجی و خرجهای اضافی نخواهید داشت.
۳. جلوی هوستان را بگیرید.
فرض کنید که یک کابینت در آشپزخانهتان دارید که فقط مختص به چیپس، شکلات، بیسکوییت و تنقلات وسوسه انگیز است. اگر چنین کابینت یا قفسهای را از آشپزخانهتان حذف کنید، وقتی دلتان یکی از این تنقلات را خواست یا باید به سوپرمارکت سفارش بدهید یا خودتان تا آنجا بروید و چیزی که هوس کردهاید را بخرید.
این مسئله در کسبوکار هم صدق میکند. یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام دهید این است که حساب بانکی سودهای مجموعه را از بقیهی حسابها جدا کنید. هر چه نقدشوندگی این حساب سختتر باشد، باعث میشود که کمتر وسوسه شوید و از آن پول بردارید.
۴. استمرار داشته باشید.
یکی از روشهای بسیار اشتباه در رژیمهای غذایی، حذف یکی از وعدههاست. این کار احتمال پرخوری در وعدهی بعدی را به طرز چشمگیری افزایش میدهد. متخصصان تغذیه هم میگویند، بهتر است وعدههای غذاییتان را به چند وعدهی کوچکتر تقسیم کنید تا از گرسنگی جلوگیری کنید. شما باید دقیقا چنین رفتاری را در کسب و کارتان داشته باشید.
هرچه فاصلهی بین بررسیهای مالی کسب و کارتان زیاد شود، احتمال اینکه خودتان را فریب بدهید که همه چیز عالی است، بیشتر میشود. از طرف دیگر، این کار باعث میشود اشتباهاتی که تا آن لحظه کوچک و قابل جبران بودند، دیده نشوند و شما وقتی متوجه این مسئله شوید که کار از کار گذشته باشد.
با خواندن این کتاب چه چیزهایی یاد میگیریم؟
همان طور که کمی قبلتر گفتیم، «مایک میخالوویچ» در کتابش ترفندهایی را ارائه کرده که صاحبان کسبوکارهای کوچک با رعایت آنها بتوانند از شر بحرانهای مالی خلاص شوند و به سودآوری برسند. اما اگر بخواهیم خیلی مفید و مختصر دربارهی مهمترین موضوعاتی صحبت کنیم که با خواندن کتاب اول سود یاد میگیریم، باید بگوییم:
ب هر کسبوکار کوچکی با رعایت ۴ اصل ساده و با بالانس کردن موجودی حسابهای بانکی میتواند حسابداری کسب و کارش را ساده کند، مجموعهاش را تبدیل به یک غول سودآور کند و به راحتی مدیریت آن را پیش ببرد.
• ارزش یک کسبوکار کوچک و سودآور بسیار بیشتر از یک تجارت بزرگ است که با هزار زحمت و دردسر خودش را سرپا نگه داشته است.
• کسبوکارهایی که به سوددهی زودرس و پایدار میرسند، شانس بیشتری برای دستیابی به رشد بلندمدت دارند.
چه کسانی باید کتاب «اول سود» را بخوانند؟
همهی کسانی که به دنبال راه انداختن یک مجموعهی جدید هستند، کارآفرینان تازهکار، مدیران کسب و کارهای کوچک و به طور همهی کسانی که میخواهند از بحرانهای مالی نجات پیدا کنند و کسب و کارشان را به ساحل امنی برسانند، باید در اولین فرصت این کتاب را بخوانند.
«مایک میخالوویچ» در کتابش روشهایی را یاد داده که با استفاده از آنها میتوانید اوضاع کسب و کارتان را زیر و رو کنید و شاهد سوددهیاش شوید.
فرمت محتوا | mp۳ |
حجم | 379.۹۱ کیلوبایت |
مدت زمان | ۰۶:۴۵:۱۵ |
نویسنده | مایک میخالوویچ |
مترجم | نسرین صدقی گویا |
راوی | بابک مینایی |
ناشر | رادیو مثبت |
زبان | فارسی |
تاریخ انتشار | ۱۴۰۳/۰۵/۱۵ |
قیمت ارزی | 8 دلار |
مطالعه و دانلود فایل | فقط در فیدیبو |
سلام من یه حسابدارم و بیش از بیست و پنج سال سابقه ی کار دارم، به جرأت میگم چیزایی که در مورد نقص حسابداری در این کتاب گفته میشه واقعیت نداره و احتمالا ایشون در زندگیش تجربه ی بدی از نداشتن مهارت های حسابداری داشته و به همین خاطر این سبک رو برای خودش و دیگر افراد کارآفرینی که مثل خودش حسابداری نمیدونستن درست کرده و حالا فکر میکنه شق القمر کرده. اصولا به همین خاطر میگن مدیران و کارآفرینان و بطور کلی فعالان اقتصاد و بازار باید حد اقل دوره های مقدماتی حسابداری رو آموزش ببینن. به هر حال گفته های این کتاب بیشتر چرت و پرت هست و ادعاهای یک آدم کم سواد.
عالی