این کتاب ابتدا به قصد مطالعه و استفاده از آن در یک طرح علمی در دست ما قرار گرفت. پس از خواندن کتاب به کاربردی بودن محتوای آن در رفع بسیاری از نگرانیها و اضطرابهای افراد پی بردیم. ازاینرو، دست به ترجمه آن زدیم. کتاب حاضر ترجمه «مقدمهای بر زیستن در اکنون» نوشته نوح الکریف است که درواقع خلاصهای از کتاب «راهنمایی برای زیستن در لحظه اکنون» است که توسط خود نویسنده تهیه و منتشر شده. این کتاب در سال ۲۰۱۲ منتشر و به پرفروشترین کتاب آمازون تبدیل شد. الکریف روانشناس آمریکایی است که در زمینهی معنویت و روانشناسی فعالیت میکند.او در آثارش تلاش میکند صلح درونی، آزادی، خوشی و رضایت درونی را در انسانها ایجاد کند. او میخواهد مخاطبانش را از نگرانی، اضطراب، ترس، خشم، اندوه، حسرت و نارضایتی رها کند. راهکار الکریف برای رسیدن به این هدف «زیستن در اکنون» است. در ادامه مروری به این اصطلاح میاندازیم و سپس دیدگاه الکریف را بهاختصار بررسی خواهیم کرد.
همانگونه که میدانیم بخشی از ساختار وجودی ما آدمیان را مجموعهای از احساسات، باورها و اندیشههایی میسازند که یا در ذهن خودمان و از طریق تجربههای شخصی شکل میگیرند و یا از طریق ذهن دیگران به ما منتقل میشوند و ما آنها را بهعنوان بخشی از عقایدمان میپذیریم. بدون شک احساسات و عواطف ما از حیث شناختی بهشدت تحت تأثیر عقایدمان قرار میگیرند. اگر با واقعیاتی همچون پیری و بیماری روبهرو شویم و نتوانیم با آن کنار بیاییم و به مشکلات آنها باور داشته باشیم حتماً دچار ترس میشویم، اما اگر آنها را باور نکنیم بالطبع ترسی هم سراغ ما نخواهد آمد. درواقع اندیشههای منفی عامل هیجانات ناخواسته منفی و اندیشههای مثبت عامل هیجانات مثبت در ذهن ما هستند. جالب است بدانیم که ذهن ما همواره در طول خط زمان به دنبال گذشته و آینده است؛ عواملی که در گذشته موجب شادی و اندوه یا کامیابی و ناکامی ما در زندگی حال بودهاند، یا عواملی که شادی و اندوه یا کامیابی و ناکامی ما را در آینده رقم خواهند زد. درواقع این حصار ذهنی، بهشکلی ناخواسته و ظاهراً غیرقابلکنترل، موجب توجه ما به گذشته یا آینده میشود. درنتیجه، عواطف، هیجانات و باورهای ما معطوف به این دو نقطه زمانی یعنی گذشته و آینده میشوند و ازاینرو، زندگی در لحظه حال ما را تحتالشعاع خود قرار میدهند و، علاوه بر آن، در عمل آن را خرج خاطرات گذشته یا خطورات آینده میکنند.
آدمی همیشه با اصطلاحات و اشکال مختلف به اهمیت و چگونگی زیستن در اکنون پرداخته است. امروزه این موضوع با اصطلاحات «زیستن در اکنون»، «زیستن در حال»، «زندگی در لحظه»، «زندگی اینجایی ـ اکنونی» و غیره از آن یاد میشود.